• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Italienske julekager - de fineste snebolde

Italienske julekager - de fineste snebolde

Italienske julekager snebolde
Italienske julekager er bagt uden æg og har den klassiske sprøde konsistens, som går så godt til en kop varm espresso eller sort te. Og så ligner de små snebolde, et hit i julen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. november 2022 - Udgivet:  19. november 2022

Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.
  2. Opskrift på italienske julekager
  3. Italienske julekager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.

Italienske julekager er bagt over samme læst som mexicanske bryllups-småkager og russiske tekager.

Nødder finhakkes og blandes i en enkel dej uden æg, hvorefter dejen trilles i kugler og vendes med flormelis. Når kagerne er bagt, trilles de så igen i flormelis.

På den måde får man fine kager, der ligner snebolde, og som smager skønt - især med en kop stærk kaffe og et glas Amaretto.

Opskrift på italienske julekager

Italienske julekager snebolde

Italienske julekager

Italienske julekager er de lækreste, runde småkager, som er helt sprøde, når du bider i dem. Bages med valnødder og drysses med flormelis.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 24 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 115 g valnødder - ristet og finthakket
  • 225 g smør - blødt
  • 85 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 275 g hvedemel
  • 50 g flormelis - til at rulle dejen i

Fremgangsmåde

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
  • Begynd med at brede nødderne ud på en bageplade og giv dem 5-6 minutter i ovnen på 180 grader. Når de er kølet af, finhakker du dem med en stavblender eller en minihakker.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet, imens du pisker videre. Når melet er godt inde i smørmassen, rører du de hakkede valnødder i dejen. Det er en temmelig bastant dej, men du kan sagtens få blandet valnødderne i massen.
  • Klap dejen, så den er ca. tre cm. tyk og pak den ind i husholdningsfilm. Sæt den på køl en halv times tid.
  • Hæld flormelis i en dyb tallerken, så det er klar.
  • Rul nu runde kugler af dejen, de skal ca. have en diameter på 3 cm, så de ikke bliver for små. Vend nu kuglerne i flormelis og placer dem på en bageplade.
  • Bag i 15-18 minutter på 180 grader. De skal være gyldne, men må ikke blive mørke. Lad dem hvile på bagepladen, når du har taget dem ud af ovnen.
  • Når de italienske julekager er kølet lidt ned, ruller du dem igen i flormelis. Og nu er de endelig klar til at blive spist.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
163
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
20
mg
7
%
Natrium
 
61
mg
3
%
Kalium
 
36
mg
1
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
235
IU
5
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan bruge alle mulige nødder til de italienske julekager, som kaldes Palle di Neve, der betyder snebolde.

Uanset hvilke nødder du bruger, er det en god ide at riste dem i ovnen først, for så får nødderne en mere fremtrængende smag.

Se opskrifter på andre lækkerier:

Panforte - italiensk konfektkage

Panna Cotta - italiensk dessert

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    december 14, 2022 at 3:16 pm

    Hej Holger, jeg skal da vist lige prøve at bage disse snebolde, da de ser meget julede og lækre ud, hvordan er holdbarheden og hvordan opbevares de bedst? Glædelig Jul og mange tak for opskrifter, de bliver flittigt brugt. Venlig hilsen Jette.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required