• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

Italiensk vegetarret med bruschetta
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. november 2020 - Udgivet:  16. november 2020

Indhold

  1. Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.
  2. Opskrift på italiensk vegetarret med valnødder
  3. Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta
  4. Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano
  5. Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater

Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.

Italiensk vegetarret med Grana Padano er for alle, der elsker pasta. Om man er kødspiser eller vegetar, er retten lige lækker.

Her er masser af umamismag. Og hvis du er i tvivl om, hvad umami er, får du lige en hurtig opfrisker:

Umami er den femte grundsmag. De fire andre er surt, bittert, sødt og salt. Kød, svampe, visse oste, nødder og fisk har for eksempel umami-smag.

Da denne italienske vegetarret indeholder valnødder og den italienske ost Grana Padano, kan du være sikker på, at den har grundsmagene på plads.

Bruschetta består ganske enkelt af en tomatblanding på ristet brød. Jeg vælger at lægge tomaterne i salt ca. 20 minutter før, de blandes med hvidløg, olie og basilikum.

Det skyldes, at saltet trækker væsken ud af tomaterne: På den måde bliver brødene ikke så smattede.

Opskrift på italiensk vegetarret med valnødder

Italiensk vegetarret med bruschetta
Karen SenecaKaren Seneca

Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

4.50 fra 2 stemmer
Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pappardelle pasta - kogt
  • 150 g valnødder
  • 100 g smør
  • ½ tsk muskat - stødt
  • 1 citron - fintrevet skal
  • 200 g Grana Padano - fintrevet
  • 2 gulerødder - strimler
  • 1 selleri - små tern
Bruschetta
  • 3 tomater - tern
  • 10 blade basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 4 skiver brød - ristet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Bruschetta
  1. Hak tomater og læg dem i en skål. Drys med salt og lad dem trække i saltet i 20 minutter.
  2. Pres hvidløg, hak basilikum. Når tomaterne har trukket i saltet, hælder du væden fra. Hvis tomaterne er meget salte, skyller du hurtigt, og hælder igen væden fra.
  3. Bland hvidløg, basilikum, tomater og olivenolie. Sæt til side.
  4. Rist brødskiverne i ovnen, så de bliver sprøde. Vent med at lægge tomaterne på brødene, til du serverer hele retten.
Italiensk vegetarret
  1. Bag valnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. otte minutter.
  2. Kog pasta efter pakkens anvisning. Sæt til side, når de er kogt og behold et par deciliter af kogevandet.
  3. Riv citronskal fint og pres lidt saft ud.
  4. Skræl gulerødderne, skyl og riv dem i tynde flager med kartoffelskrælleren.
  5. Skyl selleristaven og skær den i fine tern.
  6. Riv 150-200 gram god Grana Padono.
  7. Tag valnødderne ud af ovnen og hak dem groft.
  8. Smelt smørret og steg citronskal, selleritern, muskat og friskkværnet peber. i et par minutter
  9. Hæld pastaen på panden sammen med ost, gulerødder, lidt citronsaft og en deciliter pastavand. Rør rundt. Hvis saucen ikke bliver cremet nok, hælder du mere pastavand i.
  10. Tilsæt valnødderne og rør rundt.
  11. Fyld tomatblandingen på de fire ristede brød. Server pastaretten sammen med de hjemmelavede bruschetta.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan også prøve en af disse opskrifter på italienske retter:

Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano

5 fra 10 stemmer
Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.
Gå til opskrift
Pasta med hvidvin og en Grana Padano ost ved siden af retten.

Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater

4.7 fra 7 stemmer
Min opskrift på en italiensk mørbrad, der er en virkelig lækker ret i fad. Laves med svinemørbrad, aubergine, tomat og er klar på 25 minutter.
Gå til opskrift
billederesultat for italiensk mørbrad i fad
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required