Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

Italiensk vegetarret med bruschetta
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.

Italiensk vegetarret med Grana Padano er for alle, der elsker pasta. Om man er kødspiser eller vegetar, er retten lige lækker.

Her er masser af umamismag. Og hvis du er i tvivl om, hvad umami er, får du lige en hurtig opfrisker:

Umami er den femte grundsmag. De fire andre er surt, bittert, sødt og salt. Kød, svampe, visse oste, nødder og fisk har for eksempel umami-smag.

Da denne italienske vegetarret indeholder valnødder og den italienske ost Grana Padano, kan du være sikker på, at den har grundsmagene på plads.

Bruschetta består ganske enkelt af en tomatblanding på ristet brød. Jeg vælger at lægge tomaterne i salt ca. 20 minutter før, de blandes med hvidløg, olie og basilikum.

Det skyldes, at saltet trækker væsken ud af tomaterne: På den måde bliver brødene ikke så smattede.

Opskrift på italiensk vegetarret med valnødder

Italiensk vegetarret med hjemmelavet bruschetta

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Italiensk vegetarret med valnødder og Grana Pardano serveret med hjemmelavet bruschetta. En lynhurtig og lækker ret, som mætter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pappardelle pasta (kogt)
  • 150 g valnødder
  • 100 g smør
  • ½ tsk muskat (stødt)
  • 1 citron (fintrevet skal)
  • 200 g Grana Padano (fintrevet)
  • 2 gulerødder (strimler)
  • 1 selleri (små tern)
Bruschetta
  • 3 tomater (tern)
  • 10 blade basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 4 skiver brød (ristet)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bruschetta
  1. Hak tomater og læg dem i en skål. Drys med salt og lad dem trække i saltet i 20 minutter.
  2. Pres hvidløg, hak basilikum. Når tomaterne har trukket i saltet, hælder du væden fra. Hvis tomaterne er meget salte, skyller du hurtigt, og hælder igen væden fra.
  3. Bland hvidløg, basilikum, tomater og olivenolie. Sæt til side.
  4. Rist brødskiverne i ovnen, så de bliver sprøde. Vent med at lægge tomaterne på brødene, til du serverer hele retten.
Italiensk vegetarret
  1. Bag valnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. otte minutter.
  2. Kog pasta efter pakkens anvisning. Sæt til side, når de er kogt og behold et par deciliter af kogevandet.
  3. Riv citronskal fint og pres lidt saft ud.
  4. Skræl gulerødderne, skyl og riv dem i tynde flager med kartoffelskrælleren.
  5. Skyl selleristaven og skær den i fine tern.
  6. Riv 150-200 gram god Grana Padono.
  7. Tag valnødderne ud af ovnen og hak dem groft.
  8. Smelt smørret og steg citronskal, selleritern, muskat og friskkværnet peber. i et par minutter
  9. Hæld pastaen på panden sammen med ost, gulerødder, lidt citronsaft og en deciliter pastavand. Rør rundt. Hvis saucen ikke bliver cremet nok, hælder du mere pastavand i.
  10. Tilsæt valnødderne og rør rundt.
  11. Fyld tomatblandingen på de fire ristede brød. Server pastaretten sammen med de hjemmelavede bruschetta.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Du kan også prøve en af disse opskrifter på italienske retter:

Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano
Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.
Se opskriften her
Pasta med hvidvin og en Grana Padano ost ved siden af retten.
Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater
Min opskrift på en italiensk mørbrad, der er en virkelig lækker ret i fad. Laves med svinemørbrad, aubergine, tomat og er klar på 25 minutter.
Se opskriften her
billederesultat for italiensk mørbrad i fad
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required