Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk kyllingeret

Italiensk kyllingeret (Jill Bidens personlige opskrift)

Italiensk kyllingeret
4.8 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook148PinterestSMSEmailMessenger
148
DELINGER
Indhold
  • Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på italiensk kyllingeret a la Biden
  • Tilbehør der passer til italienske retter
  • Kommentarer

Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.
Antal: 6
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg (fint hakket)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tørret, kan udelades)
  • ¼ tsk salt
  • 2 dåser flåede tomater (hele )
  • 1 håndfuld basilikum (groft hakket)
  • friskkværnet peber
Paneret kyllingebryst
  • 2 æg (store)
  • 3 spsk mælk
  • 0,5 tsk salt
  • 170 g brødkrummer
  • 25 g parmesan (revet)
  • 25 g mozzarella (revet)
  • 900 g kyllingebryst
  • olivenolie
Fyld
  • 175 g mozzarella (revet)
  • 50 g parmesan (finrevet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
Tomatsaucen
  1. varm olivenolien over medium varme. Tilsæt de fire hele fed hvidløg samt det finthakkede løg. Steg i tre-fem minutter, til løgene er gennemsigtige.
  2. Hæld en dåse flåede, hele tomater i en si og si saften fra. Tilsæt derefter salt, de drænede tomater samt dåsen med både saft og tomater.
  3. Brug en træske eller en kartoffelmoser til at slå tomaterne i stykker i gryden. Lad det simre i 20 minutter.
  4. Sluk for varmen efter 20 minutter, fjern hvidløgsfed og tilsæt hakket basilikum. Smag til med salt og peber.
Panerede kyllingebryster
  1. Tilbered kyllingestykkerne, mens tomatsaucen simrer: Find to skåle. I den ene kommer du æg, mælk og salt., pisk det sammen med en gaffel
    I den anden skål kommer du brødkrummer (eller almindelig rasp), 25 gram parmesan og 25 gram mozzarella. Rør rundt.
  2. Skær kyllingebrysterne op i hver side og fold dem ud i en sommerfugl. Slå let på dem, så de bliver mere flade.
  3. Dyp kyllingebrysterne et for et i æggeblandingen, læg dem derefter over i rasp-blandingen og sørg for at dække hver enkelt stykke godt. Mas eventuelt rasp og ost ned i kødet, så du er sikker på, at det sidder fast.
  4. Varm to spsk. olivenolie over medium varme. Steg et-to kyllingebryster af gangen. De skal være gyldenbrune på begge sider, det tager ca. fem minutter i alt. Når de er stegt, lægger du dem på en rist for at dryppe af. Gentag med mere olivenolie, til du har stegt alle brysterne.
  5. Tag et ovnfast fad på ca. 33 x 22 cm. Fordel et tyndt lag tomatsauce i bunden, kom halvdelen af kyllingebrysterne ovenpå saucen og drys halvdelen af mozzarellaen ud over.
    Kom endnu et lag tomatsauce på kyllingestykkerne, tilsæt resten af kyllingen, derefter mozzarella igen. Til sidst hælder du resten af saucen på, og drysser revet parmesan ud over retten.
  6. Bag retten i en halv time i ovnen.
  7. Lad retten hvile i fem minutter, inden du pynter med friske basilikumsblade og serverer med pasta og en stor skål salat.

Næringsindhold

Kalorier515kcalKulhydrater31gProtein51gFedt20gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.02gKolesterol186mgNatrium1303mgKalium996mgKostfibre3gSukker7gVitamin A709IUVitamin C27mgCalcium445mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på italiensk kyllingeret a la Biden

Italiensk kyllingeret med masser af ost er en af Jill Bidens livretter. Førstedamen i USA havde en italiensk bedstemor, som lærte hende at lave denne ret. Og tro mig, den er vanvittig lækker.

Jill Biden har delt opskriften på Twitter. Efter at have lavet den et par gange må jeg konstatere: Ja, det er den perfekte familieret. Jeg tilsætter dog en chili til tomatsaucen, men den kan sagtens udelades.

Forskellen på den og andre retter med kylling i fad, er, at man panerer og steger kødet, før det kommes i et fad med tomatsauce.

Og det er netop den forskel, der gør retten ekstra lækker. Del den med nogen, du holder af og spis som en præsident. Med Jill Bidens ord: 'Mad er kærlighed. Det er en måde at vise sin familie, at man elsker dem'.

Se andre italienske opskrifter:

  • Spaghetti bolognese
  • Pasta med kødboller
  • Italiensk simreret

Tilbehør der passer til italienske retter

Denne bastante ret kan sagtens spises blot med pasta til, men en grøn salat eller en tomatsalat er dejlig frisk som tilbehør. Eventuelt kan du også servere hjemmebagt, italiensk brød til.

Du kan bruge alle slags pasta til retten, dog skal du huske at bruge noget, hvor tomatsaucen kan hænge godt fast.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Nyengaard skriver

    marts 07, 2021 at 12:18 pm

    Jeg har prøvet den italienske kyllingeret (Jill Biden) og der må være en fejl i opskriften, for selvom jeg brugte dobbelt så mange dåser flåede tomater, var der stadig for lidt sauce. Vil du være venlig at checke det igen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required