Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.
Italiensk kyllingeret med masser af ost er en af Jill Bidens livretter. Førstedamen i USA havde en italiensk bedstemor, som lærte hende at lave denne ret. Og tro mig, den er vanvittig lækker.
Jill Biden har delt opskriften på Twitter. Efter at have lavet den et par gange må jeg konstatere: Ja, det er den perfekte familieret. Jeg tilsætter dog en chili til tomatsaucen, men den kan sagtens udelades.
Forskellen på den og andre retter med kylling i fad, er, at man panerer og steger kødet, før det kommes i et fad med tomatsauce.
Og det er netop den forskel, der gør retten ekstra lækker. Del den med nogen, du holder af og spis som en præsident. Med Jill Bidens ord: 'Mad er kærlighed. Det er en måde at vise sin familie, at man elsker dem'.
Opskrift på italiensk kyllingeret a la Biden
Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift
Ingredienser
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg - fint hakket
- 4 fed hvidløg
- 1 stk tørret rød chili - kan udelades
- ¼ tsk salt
- 2 dåser flåede tomater - hele
- 0.75 dl frisk basilikum - groft hakket
- friskkværnet peber
Paneret kyllingebryst
- 2 stk æg - store
- 3 spsk mælk
- ½ tsk salt
- 170 g brødkrummer
- 25 g parmesan - revet
- 25 g mozzarella - revet
- 900 g kyllingebryst
- olivenolie
Fyld
- 175 g mozzarella - revet
- 50 g parmesan - finrevet
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
Tomatsaucen
- varm olivenolien over medium varme. Tilsæt de fire hele fed hvidløg samt det finthakkede løg. Steg i tre-fem minutter, til løgene er gennemsigtige.
- Hæld en dåse flåede, hele tomater i en si og si saften fra. Tilsæt derefter salt, de drænede tomater samt dåsen med både saft og tomater.
- Brug en træske eller en kartoffelmoser til at slå tomaterne i stykker i gryden. Lad det simre i 20 minutter.
- Sluk for varmen efter 20 minutter, fjern hvidløgsfed og tilsæt hakket basilikum. Smag til med salt og peber.
Panerede kyllingebryster
- Tilbered kyllingestykkerne, mens tomatsaucen simrer: Find to skåle. I den ene kommer du æg, mælk og salt., pisk det sammen med en gaffel I den anden skål kommer du brødkrummer (eller almindelig rasp), 25 gram parmesan og 25 gram mozzarella. Rør rundt.
- Skær kyllingebrysterne op i hver side og fold dem ud i en sommerfugl. Slå let på dem, så de bliver mere flade.
- Dyp kyllingebrysterne et for et i æggeblandingen, læg dem derefter over i rasp-blandingen og sørg for at dække hver enkelt stykke godt. Mas eventuelt rasp og ost ned i kødet, så du er sikker på, at det sidder fast.
- Varm to spsk. olivenolie over medium varme. Steg et-to kyllingebryster af gangen. De skal være gyldenbrune på begge sider, det tager ca. fem minutter i alt. Når de er stegt, lægger du dem på en rist for at dryppe af. Gentag med mere olivenolie, til du har stegt alle brysterne.
- Tag et ovnfast fad på ca. 33 x 22 cm. Fordel et tyndt lag tomatsauce i bunden, kom halvdelen af kyllingebrysterne ovenpå saucen og drys halvdelen af mozzarellaen ud over.Kom endnu et lag tomatsauce på kyllingestykkerne, tilsæt resten af kyllingen, derefter mozzarella igen. Til sidst hælder du resten af saucen på, og drysser revet parmesan ud over retten.
- Bag retten i en halv time i ovnen.
- Lad retten hvile i fem minutter, inden du pynter med friske basilikumsblade og serverer med pasta og en stor skål salat.
Få tilsendt opskriften på mail
Tilbehør der passer til italienske retter
Denne bastante ret kan sagtens spises blot med pasta til, men en grøn salat eller en tomatsalat er dejlig frisk som tilbehør. Eventuelt kan du også servere hjemmebagt, italiensk brød til.
Du kan bruge alle slags pasta til retten, dog skal du huske at bruge noget, hvor tomatsaucen kan hænge godt fast.
Se andre italienske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jens Nyengaard
Jeg har prøvet den italienske kyllingeret (Jill Biden) og der må være en fejl i opskriften, for selvom jeg brugte dobbelt så mange dåser flåede tomater, var der stadig for lidt sauce. Vil du være venlig at checke det igen?