Melon

Få de bedste opskrifter med melon på Madens Verden, og læs alt om opbevaring af melonen, så holdbarheden forlænges mest muligt.
Man kan jo hurtigt komme i tvivl om opbevaring af melon, for så skal melonen egentlig blot ligge på køkkenbordet - eller holder den sig bedst i køleskabet?
Her er en kort guide til den bedste opbevaring af meloner, så de holder sig friske længst muligt. Og her finder du også alle opskrifter med melon på Madens Verden.
Indkøb
For det første skal du tjekke melonen grundigt, inden du lægger den ned i indkøbsvognen. For her kan der allerede være sket skader på melonen.
Overfladen skal være fin og hel - og melonen skal selvfølgelig dufte frisk. det giver sig selv.
Det sker dog, at melonerne får skader under transport og opbevaring, og det kan altså få dem til at rådne ret hurtigt.
Så sørg for at købe hele og friske meloner, der ikke har skader efter kulde eller stød.
Opbevaring
Derhjemme er det egentlig ret nemt at passe godt på melonen. Tommelfingerreglen er nemlig den, at de hele meloner opbevares ved stuetemperatur, og efter udskæring skal de i køleskabet.
Hvor længe en melon kan holde sig, afhænger selvfølgelig af hvor gammel den er ved indkøb. Så det er svært at sige præcist. Men brug den inden den begynder at blive for blød.
Når først melonen er skåret op, skal rester opbevares i køleskabet.
Pak dem ind i husholdningsfilm eller sølvpapir, eller læg melonstykkerne i en frysepose.
Min erfaring er, at den holder sig en uges tid på køkkenbordet, og efter udskæring endnu en uge på køl.
Lugt dog altid til melonen for at tjekke, om den stadig er frisk. For gammel melon kasseres.
Melon er fryseegnet
Et godt tip er i øvrigt også, at fryse melonen ned. Så kan den blandt andet bruges til en smoothie.
Inden du fryser melonen ned, skal den skrælles og udkernes, hvorefter den skæres i mindre tern.
Kom dem i en frysepose og læg dem i fryseren indtil du skal bruge melonen.
Melontyper
De mest kendte meloner er Galia melon, cantaloupe, honningmelon, frøskindsmelon og vandmelon.
Næringsindhold i melon pr. 100 gram
Kalorier: 35
Fedt: >1 gram
Kulhydrat: 8 gram
Protein: 1 gram