Indiske fladbrød med fyld af blomkål og krydderier, også kaldt paratha, er superlækre. Og så er de også både hurtige og nemme at lave.
Indiske fladbrød med fyld af blomkål er traditionelt set morgenmad i Indien, dog kan jeg spise dem når som helst, da de bare er så lækre.
Jeg må også indrømme, at mine smagsløg er en smule "for" danske til at spise krydret, indisk mad helt fra morgenstunden trods det, at jeg har boet i Indien i to år.
Her spises paratha med yoghurt og stærke, syltede grønsager. Det smager supergodt, men jeg synes egentlig, at de passer ligeså godt til alle mulige andre indiske retter så som dhal.
Opskrift på indiske fladbrød - paratha
Indiske fladbrød med fyld af blomkål
Ingredienser
- 0,5 stk blomkålshoved
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt chili
- 0,5 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 2 spsk frisk koriander - hakket
- 300 g hvedemel - plus ekstra
- 200 g vand
- 1 tsk olie
- 1 spsk ghee - eller smeltet smør
Fremgangsmåde
- Start med at fintrive blomkålshovedet, dette kan også gøres i en food processor. Dræn derefter væden fra ved at placere det revet blomkål i et ostelærred og pres væden ud.
- I en skål tilføjes den drænede blomkål samt salt, garam masala, gurkemeje, stødt chili, stødt koriander, stødt spidskommen og hakket frisk koriander. Bland det godt sammen.
- I en ny skål tilføjes hvedemel og olie. Hæld nu langsomt vandet i mens du ælter dejen sammen med den ene hånd, mærk selv efter, om der er behov for mere eller mindre vand. Dejen skal være smidig men ikke klistret.
- Tag nu en klump dej på størrelse med en lille citron. Drys en smule mel på dit bord og rul nu dejklumpen ud til halv størrelse.
- Tilføj 1,5 spsk blomkålsfyld i midten af dejen og fold dejen rundt om den, drys en smule mel og rul dejen med fyld ud til et fladbrød. Forsæt indtil alt dejen og fyldet er brugt op.
- Varm en pande op på mellemhøj varme og tilføj en smule ghee (eller smør), put nu en paratha på og steg den på begge sider, indtil den bliver gylden. Tilføj eventuelt mere ghee/smør undervejs.
- Nu er de lækre indiske fladbrød med blomkålsfyld klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne opskrift er lavet med blomkål som fyld i fladbrødene, en anden populær udgave er med kartofler. Begge er fantastiske.
De hurtigste indiske fladbrød er dem med blomkål, og derfor er det også denne udgave, jeg selv laver oftest.
Hvis du vil lave den udgave med kartoffel, så følg bare denne opskrift men udskift blomkålen med kogte, maste kartofler.
Se også nogle vores andre indiske opskrifter:
Indisk vegetarret med kartofler og blomkål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: