Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld

Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld

Indiske fladbrød med blomkålsfyld
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
32
DELINGER
Facebook32PinterestSMSEmailMessenger

Indiske fladbrød med fyld af blomkål og krydderier, også kaldt paratha, er superlækre. Og så er de også både hurtige og nemme at lave.

Indiske fladbrød med fyld af blomkål er traditionelt set morgenmad i Indien, dog kan jeg spise dem når som helst, da de bare er så lækre.

Jeg må også indrømme, at mine smagsløg er en smule "for" danske til at spise krydret, indisk mad helt fra morgenstunden trods det, at jeg har boet i Indien i to år.

Her spises paratha med yoghurt og stærke, syltede grønsager. Det smager supergodt, men jeg synes egentlig, at de passer ligeså godt til alle mulige andre indiske retter så som dhal.

Opskrift på indiske fladbrød - paratha

Indiske fladbrød med fyld af blomkål

Rakel Seneca
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Indiske fladbrød med fyld af blomkål og krydderier, også kaldt paratha, er superlækre og så er de også både hurtige og nemme at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Brød
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkålshoved
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt chili
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk frisk koriander (hakket)
  • 300 g hvedemel (plus ekstra)
  • 200 g vand
  • 1 tsk olie
  • 1 spsk ghee (eller smeltet smør)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at fintrive blomkålshovedet, dette kan også gøres i en food processor. Dræn derefter væden fra ved at placere det revet blomkål i et ostelærred og pres væden ud.
  2. I en skål tilføjes den drænede blomkål samt salt, garam masala, gurkemeje, stødt chili, stødt koriander, stødt spidskommen og hakket frisk koriander. Bland det godt sammen.
  3. I en ny skål tilføjes hvedemel og olie. Hæld nu langsomt vandet i mens du ælter dejen sammen med den ene hånd, mærk selv efter, om der er behov for mere eller mindre vand. Dejen skal være smidig men ikke klistret.
  4. Tag nu en klump dej på størrelse med en lille citron. Drys en smule mel på dit bord og rul nu dejklumpen ud til halv størrelse.
  5. Tilføj 1,5 spsk blomkålsfyld i midten af dejen og fold dejen rundt om den, drys en smule mel og rul dejen med fyld ud til et fladbrød. Forsæt indtil alt dejen og fyldet er brugt op.
  6. Varm en pande op på mellemhøj varme og tilføj en smule ghee (eller smør), put nu en paratha på og steg den på begge sider, indtil den bliver gylden. Tilføj eventuelt mere ghee/smør undervejs.
  7. Nu er de lækre indiske fladbrød med blomkålsfyld klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier322kcalKulhydrater58gProtein8gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol10mgNatrium594mgKalium105mgKostfibre3gSukker0.3gVitamin A165IUVitamin C0.3mgCalcium19mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Denne opskrift er lavet med blomkål som fyld i fladbrødene, en anden populær udgave er med kartofler. Begge er fantastiske.

De hurtigste indiske fladbrød er dem med blomkål, og derfor er det også denne udgave, jeg selv laver oftest.

Hvis du vil lave den udgave med kartoffel, så følg bare denne opskrift men udskift blomkålen med kogte, maste kartofler.

Se også nogle vores andre indiske opskrifter:

Indisk vegetarret med kartofler og blomkål

Biryani - risret med mynte og svampe

Palak Paneer med spinat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required