Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Indbagt torsk med spinat, feta og citron

Indbagt torsk med spinat, feta og citron

Indbagt torsk
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Indbagt torsk i filodej med spinat og feta samt masser af frisk citronsaft er en meget velsmagende og sund aftensmad, som er nem at lave.

Indbagt torsk smager skønt og friskt. Og så er det en nem middag, der vil imponere de fleste. Jeg synes i hvert fald, at retten er virkelig smuk, og så smager den selvfølgelig endnu bedre.

Jeg har valgt først at tilføje et godt lag feta, derefter to fileter af torsk og så et lag af dampet spinat. Derefter pakkes det hele ind i filodej. Du kan godt vælge at bruge butterdej i stedet for, begge dele er lige godt.

Retten kan serveres som den er, eller lav den til et helt måltid med nye kartofler og en god salat.

Opskrift på indbagt torsk med spinat

Indbagt torsk med spinat og feta

Rakel Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Indbagt torsk i filodej med spinat og feta samt masser af frisk citronsaft er en meget velsmagende og sund aftensmad, som er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 tsk olivenolie
  • 2 stk torskefileter store
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk citronskal
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 170 g spinat frisk eller frossen
  • 100 g feta
  • 5 plader filodej
  • 25 g smør smeltet

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Tag nu en stegepande og tilføj olivenolie og torskefileterne. Lad dem stege i et par minutter på hver side, de skal stadig være en smule rå i midten have en fin stegeoverflade.
  3. Tag fisken af panden. Tilføj nu spinaten til panden og put låg på. Lad spinaten dampe alt væsken ud og hæld derefter væsken fra.
  4. Tag nu en bageplade og beklæd den med bagepapir. Put et lag filodej på og pensel det med smeltet smør, kom endnu et lag filodej ovenpå og pensel det med smør. Gør det en til gang, så du nu har tre lag.
  5. Placer fetaost i midten og fordel den relativt jævnt i en lille rektangel på størrelse med torsken. Kom derefter torsken henover fetaen.
  6. Fordel nu citronskal, citronsaft, oregano og sort peber samt salt henover fisken. Put den dampede spinat ovenpå fisken.
  7. Fold nu filodejen rundt om fisken, ligesom når du pakker en gave ind. Tilføj et til lag filodej øverst og fold det rundt om fisken, så dejen dækker det hele. Pensel med smør.
  8. Tag nu det sidste lag filodej og riv det i tilfældige firkanter, som krøller lidt sammen, læg det ovenpå retten som pynt. Se billedet for inspiration.
  9. Bag indbagt torsk i cirka 20 minutter, eller indtil dejen er gylden.

Næringsindhold

Kalorier205kcalKulhydrater16gProtein7gFedt13gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.2gKolesterol36mgNatrium474mgKalium292mgKostfibre2gSukker0.5gVitamin A4258IUVitamin C16mgCalcium180mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan faktisk sagtens lave indbagt torsk på forhånd og fryse den ned. Så skal du bare pensle den med smør og bage den som anvist i opskriften.

Server den sammen med en god, mættende salat eller nye kartofler med persillesovs, så har du et skønt måltid.

Se også vores andre opskrifter på fisk her:

Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Hjemmelavede fiskefingre

Ovnbagt laks

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required