Indbagt torsk i filodej med spinat og feta samt masser af frisk citronsaft er en meget velsmagende og sund aftensmad, som er nem at lave.
Indbagt torsk smager skønt og friskt. Og så er det en nem middag, der vil imponere de fleste. Jeg synes i hvert fald, at retten er virkelig smuk, og så smager den selvfølgelig endnu bedre.
Jeg har valgt først at tilføje et godt lag feta, derefter to fileter af torsk og så et lag af dampet spinat. Derefter pakkes det hele ind i filodej. Du kan godt vælge at bruge butterdej i stedet for, begge dele er lige godt.
Retten kan serveres som den er, eller lav den til et helt måltid med nye kartofler og en god salat.
Opskrift på indbagt torsk med spinat
Indbagt torsk med spinat og feta
Ingredienser
- 1 tsk olivenolie
- 2 stk torskefileter - store
- 1 tsk oregano
- 1 tsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 170 g spinat - frisk eller frossen
- 100 g feta
- 5 plader filodej
- 25 g smør - smeltet
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
- Tag nu en stegepande og tilføj olivenolie og torskefileterne. Lad dem stege i et par minutter på hver side, de skal stadig være en smule rå i midten have en fin stegeoverflade.
- Tag fisken af panden. Tilføj nu spinaten til panden og put låg på. Lad spinaten dampe alt væsken ud og hæld derefter væsken fra.
- Tag nu en bageplade og beklæd den med bagepapir. Put et lag filodej på og pensel det med smeltet smør, kom endnu et lag filodej ovenpå og pensel det med smør. Gør det en til gang, så du nu har tre lag.
- Placer fetaost i midten og fordel den relativt jævnt i en lille rektangel på størrelse med torsken. Kom derefter torsken henover fetaen.
- Fordel nu citronskal, citronsaft, oregano og sort peber samt salt henover fisken. Put den dampede spinat ovenpå fisken.
- Fold nu filodejen rundt om fisken, ligesom når du pakker en gave ind. Tilføj et til lag filodej øverst og fold det rundt om fisken, så dejen dækker det hele. Pensel med smør.
- Tag nu det sidste lag filodej og riv det i tilfældige firkanter, som krøller lidt sammen, læg det ovenpå retten som pynt. Se billedet for inspiration.
- Bag indbagt torsk i cirka 20 minutter, eller indtil dejen er gylden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan faktisk sagtens lave indbagt torsk på forhånd og fryse den ned. Så skal du bare pensle den med smør og bage den som anvist i opskriften.
Server den sammen med en god, mættende salat eller nye kartofler med persillesovs, så har du et skønt måltid.
Se også vores andre opskrifter på fisk her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: