• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Hyldeblomstsaft - nem opskrift på saft af hyldeblomst

Hyldeblomstsaft - nem opskrift på saft af hyldeblomst

billede med hyldeblomstsaft
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
291
SHARES
FacebookMessenger291PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. maj 2024 - Udgivet:  17. juni 2023

Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.

Her har du en både nem og enkel opskrift på, hvordan du laver hyldeblomstsaft. Opskriften giver to flasker, som skal fortyndes inden det drikkes.

En skøn drik med masser af smag af sommer, både hvis det regner eller solen skinner.

Men det er vigtigt at være hurtig i slutningen af juni, for lige pludselig er hylden afblomstret, og så er det for sent.

Med eller uden citronsyre

Du kan sagtens lave hyldeblomstsaft uden citronsyre, der er et surhedsregulerende middel. Her undlader du blot citronsyren.

Citronsyre har en mindre konserverende effekt i hyldeblomstsaften, men dog uden at kunne afløse Atamon. Men citronsyren er ikke nødvendig for at lave en god saft.

Citronsyren gør også, at man bedre trækker saften ud af eks. hyldeblomster, men du får altså også en fin saft uden.

I stedet for at skylle hyldeblomsterne kan du også blot ryste dem fri for eventuelle smådyr. Jeg plejer at skylle blomsterne, men det er op til dig.

Pssst: Brug den hjemmelavede hyldeblomstdrik til en sommerdrink med ginger beer.

Opskriften giver cirka to liter saft.

Opskrift på hyldeblomstsaft

billede med hyldeblomstsaft
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hyldeblomstsaft - nem opskrift

4.73 fra 18 stemmer
Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Forb. tid 30 minutter min
Trækketid 3 days d
Samlet tid 3 days d 30 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 1985
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 40 skærme hyldeblomst
  • 3 citroner - økologiske
  • 40 g citronsyre
  • 1 kg rørsukker - eller alm. sukker
  • 1,5 l vand

Fremgangsmåde
 

  1. Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene. Vask citronerne og skær dem i skiver. Husk du skal bruge økologiske citroner.
    Skærme fra hyld i blomst og skiver af citron.
  2. Kom hyldeblomsterne og citronskiverne i en stor skål eller gryde. Hæld rørsukker og citronsyre over.
    Sukkeret hældt over hyldeblomstklaserne og citronskiverne.
  3. Kog vandet til din hyldeblomstsaft op og hæld det kogende vand over det hele. Rør stille rundt i massen til rørsukker og citronsyre er helt opløst. Det er vigtigt for at få en god hyldeblomstdrik.
  4. Dæk nu skålen til og lad hyldeblomstsaften køle ned. Stil den køligt, og gerne i køleskab hvis du har plads, i minimum 3 dage, gerne længere. Men tre dage er fint.
    Den færdige hyldeblomst med vand, citronskiver, sukker og citronsyre skal trække i 5-6 dage.
  5. Så er din hyldeblomstsaft klar til at blive hældt på flasker. Det gør du ved at si den og hælde saften gennem en tragt på flaske. Lad gerne saften løbe gennem et viskestykke.

Næringsindhold

Kalorier: 1985kcalKulhydrater: 498gProtein: 0.01gFedt: 2gNatrium: 43mgKalium: 12mgKostfibre: 0.04gSukker: 499gVitamin A: 0.3IUVitamin C: 1mgCalcium: 28mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fortyndes med vand

Du får knap to liter ufortyndet hyldeblomstsaft af denne opskrift.

Hyldeblomstsaft skal efterfølgende fortyndes med vand, og så har du den mest fantastiske hyldeblomstdrik.

Den er virkelig god. Og altså ret nem at lave selv.

Hyldeblomst sodavand

Du kan også fortynde din hyldeblomstdrik med danskvand.

Det giver dig den lækre hyldeblomst sodavand. Lækker sommerdrik med bobler.

Hyldeblomstsaft med Atamon

Ønsker du en længere holdbarhed på din hyldeblomstsaft, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.

Tilsæt to teskefulde Atamon til den færdige drik inden den sættes i køleskabet.

Se også opskrift på hyldeblomstsorbet og friterede hyldeblomster.

Typiske spørgsmål om hyldeblomstdrik

Hvor længe skal hyldeblomstdrik trække?

Jeg plejer at lave hyldeblomstsaft trække i min. 3 dage, men gerne 5-6 dage, for så er den helt perfekt.

Kan man fryse hyldeblomstsaft?

Sagtens. Et smart trick er, at fryse hyldeblomstsaften i isterningeposer, for så er det nemt at tage terninger op og fortynde med vand.

Skal der tilsættes Atamon?

Nej, det er ikke nødvendigt. Men Atamon forlænger holdbarheden, og i opskriften kan du se hvor meget du skal bruge.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Vinkel Nielsen

    juni 20, 2024 at 6:14 am

    Opbevarer du den færdige saft på køl? Det er vel ikke nødvendigt, når der er atamon i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 20, 2024 at 8:54 am

      Hej Charlotte
      Nej, det er kun fordi den så er kold ved servering 🙂
      Men nej, det er ikke nødvendigt.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Inge Lintrup Thomsen

    juni 14, 2024 at 12:41 pm

    har netop lavet hyldeblomstsaft efter ovenstående vejledning, og den blev virkelig dejlig. Jeg gjorde en del ud af at klippe stilke væk, og lod gryden stå i køleskabet i knap 5 dage. Det smager SKØNT. 2 liter kom i fryseren, mens ½ liter kom i køleskabet til brug med det samme. Det er ret drøjt, så der skal ikke meget koncentrat i, før det er en lækker sommerdrik:-)

    Svar
  3. Britta

    juni 29, 2022 at 10:57 am

    Du får en bedre saft hvis du udelader citronsyren, husk også at skære den inderste hvide del a økocitronen hvis den er for tyk, den gule del af skallen skal naturligvis med i blandingen.

    Svar
  4. Randi

    juni 15, 2020 at 4:10 pm

    Hej.
    Hvis man fryser saften ned i bøtter, er det så ikke lige meget med Atamon, dag frysningen jo forlænger brugen af saften? Eller er det medvirkende til en forlængelse af holdbarhed efter optøning?
    Mvh. Randi

    Svar
  5. Anonym

    juni 06, 2016 at 2:57 pm

    Hej
    Man kan også blande lidt friske jordbær i i hyldeblomstdrikken. Det giver en god smag. Prøv det.
    Kh Helle

    Svar
  6. Anonym

    juli 03, 2015 at 9:32 am

    super opskrift på hyldeblomsdrik. den er ikke for sød men smager af sommer. vi lod den kun trække i tre dage og det smager rigtig godt. vi skal lave noget mere <3

    hilsen fra sofie fra korsør

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required