Her har du en både nem og enkel opskrift på, hvordan du laver hyldeblomstsaft. Opskriften giver to flasker, som skal fortyndes inden det drikkes.
En skøn drik med masser af smag af sommer, både hvis det regner eller solen skinner.
Men det er vigtigt at være hurtig i slutningen af juni, for lige pludselig er hylden afblomstret, og så er det for sent.
Oversigt over indhold
- Med eller uden citronsyre
- Hyldeblomstsaft - nem opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Billeder
- Fortyndes med vand
- Hyldeblomst sodavand
- Hyldeblomstsaft med Atamon
- Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
- Sommerdrink med hyldeblomstsaft
- Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
- Tærte med hyldeblomst og hindbær
- Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
- Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
- FAQ
- Kommentarer
Med eller uden citronsyre
Du kan sagtens lave hyldeblomstsaft uden citronsyre, der er et surhedsregulerende middel. Her undlader du blot citronsyren.
Citronsyre har en mindre konserverende effekt i hyldeblomstsaften, men dog uden at kunne afløse Atamon. Men citronsyren er ikke nødvendig for at lave en god saft.
Citronsyren gør også, at man bedre trækker saften ud af eks. hyldeblomster, men du får altså også en fin saft uden.
I stedet for at skylle hyldeblomsterne kan du også blot ryste dem fri for eventuelle smådyr. Jeg plejer at skylle blomsterne, men det er op til dig. Opskriften giver cirka to liter saft.
Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Ingredienser
- 40 skærme hyldeblomst
- 3 citroner - økologiske
- 40 g citronsyre
- 1 kg rørsukker - eller alm. sukker
- 1,5 l vand
Fremgangsmåde
- Kog vandet til din hyldeblomstsaft op og hæld det kogende vand over det hele. Rør stille rundt i massen til rørsukker og citronsyre er helt opløst. Det er vigtigt for at få en god hyldeblomstdrik.
- Dæk nu skålen til og lad hyldeblomstsaften køle ned. Stil den køligt, og gerne i køleskab hvis du har plads, i minimum 3 dage, gerne længere. Men tre dage er fint.
- Så er din hyldeblomstsaft klar til at blive hældt på flasker. Det gør du ved at si den og hælde saften gennem en tragt på flaske. Lad gerne saften løbe gennem et viskestykke.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Billeder
Nogle billeder af fremgangsmåden til hyldeblomstsaft:
Fortyndes med vand
Du får knap to liter ufortyndet hyldeblomstsaft af denne opskrift.
Hyldeblomstsaft skal efterfølgende fortyndes med vand, og så har du den mest fantastiske hyldeblomstdrik.
Den er virkelig god. Og altså ret nem at lave selv.
Hyldeblomst sodavand
Du kan også fortynde din hyldeblomstdrik med danskvand.
Det giver dig den lækre hyldeblomst sodavand. Lækker sommerdrik med bobler.
Hyldeblomstsaft med Atamon
Ønsker du en længere holdbarhed på din hyldeblomstsaft, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.
Tilsæt to teskefulde Atamon til den færdige drik inden den sættes i køleskabet.
Flere inspirerende opskrifter:
Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
Sommerdrink med hyldeblomstsaft
Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
Gå til opskriftTærte med hyldeblomst og hindbær
Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
Mocktail med hyldeblomst og citron (drink uden alkohol)
FAQ
Jeg plejer at lave hyldeblomstsaft trække i min. 3 dage, men gerne 5-6 dage, for så er den helt perfekt.
Sagtens. Et smart trick er, at fryse hyldeblomstsaften i isterningeposer, for så er det nemt at tage terninger op og fortynde med vand.
Nej, det er ikke nødvendigt. Men Atamon forlænger holdbarheden, og i opskriften kan du se hvor meget du skal bruge.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Charlotte Vinkel Nielsen skriver
Opbevarer du den færdige saft på køl? Det er vel ikke nødvendigt, når der er atamon i?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Charlotte
Nej, det er kun fordi den så er kold ved servering 🙂
Men nej, det er ikke nødvendigt.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger