Hvidløgsnudler er en amerikansk-asiatisk ret kendt som garlic noodles. Det er rigtig comfort food baseret på få ingredienser.
Hvidløgsnudler er en ret, du kan få på mange asiatiske restauranter i USA. Den er enkel men lækker, hvis man som jeg elsker nudler og pasta.
Retten opstod i 1970'erne som en fusion mellem spaghetti carbonara og kinesiske nudelretter. Og den er siden blevet voldsomt populær på grund af den gode smag.
Server den sammen med lynstegte grøntsager eller blot sauteret kål som broccoli eller spidskål og nyd den intense umamismag.
Opskrift på hvidløgsnudler
Hvidløgsnudler - enkelt og super lækkert
Ingredienser
- 2 blokke ægnudler - kogt al dente
- 2 fed hvidløg - presset el. hvidløg
- 1 spsk smør
- 1 tsk olivenolie
- 2 tsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk sojasauce
- 2 tsk brun farin
- 3 stk forårsløg - hakket
- 0,5 stk peberfrugt - rød, hakket
Sådan gør du
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken, men træk et minut fra, så de er al dente. Gem en dl. kogevand til saucen.
- Bland marinaden af fiskesauce, østerssauce, brun farin og sojasauce. Sæt til side.
- Pres hvidløg og sauter i smør og olivenolie på medium varme i et minut, så hvidløget ikke bliver brændt.
- Tilsæt marinaden og rør rundt. Tilsæt nudlerne og rør det hele sammen, hæld 1 dl kogevand i panden og rør rundt.
- Hæld nudlerne op på to tallerkner, drys med hakket forårsløg og peberfrugt. Du kan også blande sesamfrø i dine hvidløgsnudler og eventuelt toppe med revet parmesan.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Ligesom med carbonara kan hvidløgsnudler spises, som den er, men det kræver grøntsager som tilbehør, hvis du vil have nogle vitaminer.
Du kan skrue op eller ned for hvidløgsmængden afhængigt af, hvor glad du er for smagen.
Se andre opskrifter med nudler:
Del dine ideer og tanker med os andre her: