Hvis du ønsker smagfulde og møre bøffer, skal du prøve disse hvidløgsbøffer. Bøffer af oksefilet, der marineres i hvidløgsolie og grilles.
Hvidløgsbøffer af oksefilet er noget nær det lækreste, du kan grille en god sommerdag.
Her får du en opskrift, hvor kødet marineres et par timer, før du griller dem.
Opskrift på hvidløgsbøffer af oksefilet
Hvidløgsbøffer af oksefilet: Møre bøffer til grill eller pande
Ingredienser
- 2 stk bøffer af oksefilet
- 0,5 deciliter hvidløgsolie
- 4 fed hvidløg
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld tørret timian
- 2 skiver smør
- ekstra salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Få fat i to gode skiver oksefilet, da bøfferne ikke skal være for tynde. Så er de simpelthen svære at få møre.
- Skær en eventuelt fedtkant af, så du har rent kød tilbage.
- Kom olien i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien. Kom også salt og timian ved, og rør hvidløgsolien sammen.
- Gnid hvidløgsolien godt ind i bøfferne, og læg dem i frysepose, luk den - og læg bøfferne på køl i et par timer. Gerne mere.
- Hvidløgsbøfferne er fremragende at grille, men de kan også steges på panden.
- På grillen (uanset om det gasgrill eller kuglegrill) sker det ved en god og direkte varme.
- Hvidløgsbøfferne skal grilles 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
- Vend gerne bøfferne halvvejs, så de vendes med 60-90 sekunders mellemrum. Steg dem ikke længere, da bøfferne så bliver for tørre.
- Stegetiden er den samme på panden, hvor hvidløgsbøfferne også steges ved en god varme.
- Tag bøfferne af, og læg dem på en lun tallerken. Anret med en god skive smør og giv dem en omgang friskkværnet peber og eventuelt lidt mere salt.
Få tilsendt opskriften på mail
2 bøffer af oksefilet på cirka 200 gram stykket
0,5 deciliter hvidløgsolie
4 fed hvidløg
1 teskefuld salt
1 teskefuld tørret timian
To skiver smør
+ ekstra salt og friskkværnet peber
Sådan laver du de bedste hvidløgsbøffer med hjemmelavet hvidløgsolie:
Få fat i to gode skiver oksefilet, da bøfferne ikke skal være for tynde. Så er de simpelthen svære at få møre.
Skær en eventuelt fedtkant af, så du har rent kød tilbage.
Kom olien i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien. Kom også salt og timian ved, og rør hvidløgsolien sammen.
Gnid hvidløgsolien godt ind i bøfferne, og læg dem i frysepose, luk den - og læg bøfferne på køl i et par timer. Gerne mere.
Hvidløgsbøfferne er fremragende at grille, men de kan også steges på panden.
På grillen (uanset om det gasgrill eller kuglegrill) sker det ved en god og direkte varme.
Hvidløgsbøfferne skal grilles 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
Vend gerne bøfferne halvvejs, så de vendes med 60-90 sekunders mellemrum. Steg dem ikke længere, da bøfferne så bliver for tørre.
Stegetiden er den samme på panden, hvor hvidløgsbøfferne også steges ved en god varme.
Tag bøfferne af, og læg dem på en lun tallerken. Anret med en god skive smør og giv dem en omgang friskkværnet peber og eventuelt lidt mere salt.
Hvidløgsbøffer er fortrinlige sammen med grillede tomater og pommes frites.
Del dine ideer og tanker med os andre her: