• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hvid chokoladekage - svampet kage med hvid chokolade

Hvid chokoladekage - svampet kage med hvid chokolade

hvid chokoladekage
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  13. august 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
  2. Opskrift på hvid chokoladekage
  3. Hvid chokoladekage
  4. Note

Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.

Lav en lækker og svampet hvid chokoladekage, der smager himmelsk godt.

En traditionel og nem opskrift på kage med hvid chokolade, der kan nydes som den er, eller evt. tilføres forskellige smage.

Du kan blandt andet komme lidt lime- eller citronsaft i dejen, men du kan også tilføje lidt lakrids, hvis du ønsker smagen i den retning.

Ønskes lidt knas i den hvide chokoladekage, kan der tilsættes hakkede hasselnødder eller mandler.

Se flere opskrifter her:

Nem chokoladekage i airfryer

Svampet banankage opskrift - nem og lækker

Banan brownie med chokolade og kokos

Opskrift på hvid chokoladekage

hvid chokoladekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvid chokoladekage

4.75 fra 24 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g hvid chokolade - hakkes groft
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,25 tsk bagepulver - en kvart teske bagepulver
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og sæt risten på næstnederste rille.
  2. Hvid chokolade hakkes groft og kommes i en lille gryde sammen med smør. Varmes forsigtigt op indtil det næsten er smeltet. Tag gryden af kogepladen og rør den smeltede chokolade og smør sammen.
    Odense hvid chokolade til chokoladekagen
  3. Kom sukker i en skål og pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne bare et piskeris, for æggemassen skal ikke piskes for meget. Blot så sukkeret er opløst i æggene.
    smør og sukker piskes med et piskeris til dejen til den hvide chokoladekage
  4. I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker, bagepulver og et nip salt.
  5. Sigt melblandingen ned i æggemassen, og vend også den smeltede hvide chokolade og smørret i. Vend dejen til hvid chokoladekage forsigtigt sammen med en dejskraber - her skal du altså ikke piske!
  6. Smør en lille form eller springform med smør og drys med lidt sukker. Jeg plejer at bage den hvide chokoladekage i en form, der er ca. 18 gange 13 centimeter, da jeg godt kan lide en lidt høj chokoladekage.
  7. Hæld den hvide chokoladekagedej i formen, og drys evt. lidt høvlet hvid chokolade på toppen. Denne mængde er ikke en del af de 150 gram hvid chokolade!
    dejen til hvid chokoladekage fordeles i form og drysses med hakket hvid chokolade
  8. Hvid chokoladekage skal nu bages ca. 30-35 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Prik i kagen for at sikre at kagen er bagt. Du må dog ikke overbage kagen, da den så nemt bliver for tør.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 34gProtein: 4gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 72mgNatrium: 152mgKalium: 85mgKostfibre: 0.4gSukker: 24gVitamin A: 377IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Hvid chokoladekage køles af inden udskæring.

Derefter kan chokoladekagen evt. pyntes med glasur eller andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Bøje Khalil

    august 03, 2024 at 7:44 pm

    Hejsa

    Jeg forsøger at finde en opskrift på noget der minder om en blondie til et bryllup, men gerne højere og mindre klæg.. hvis jeg skal forsøge mig med din opskrift, hvor mange skal den så ganges op med til en bradepande??? 4 måske?
    Hvor høj er den (cirka?)

    Mange hilsner

    Ditte

    Svar
  2. Charlotte Pedersen

    august 16, 2023 at 11:53 am

    Jeg er lidt ked af at man ikke kan printe opskrifterne så det bliver pænt. Jeg skal kopiere dem over i word og så udskrive... det ser ikke pænt ud!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2023 at 3:49 pm

      Hej Charlotte
      Som medlem kan du blot bruge printknappen - og her er der faktisk lavet en ekstra pæn udgave til print 🙂
      På den måde håber du også vil bakke op om arbejdet med Madens Verden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laura

    juni 13, 2023 at 10:52 pm

    Kan den bages som muffins?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 14, 2023 at 5:55 am

      Hej Laura
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Bagetiden er nok ca. 15 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne

    april 06, 2023 at 7:45 pm

    Hej! Bruger du aldrig kagemel?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required