Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hvid chokoladekage

Hvid chokoladekage (svampet kage med hvid chokolade)

hvid chokoladekage
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvid chokoladekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hvid chokoladekage
  • Note
  • Kommentarer

Hvid chokoladekage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g hvid chokolade hakkes groft
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,25 tsk bagepulver en kvart teske bagepulver
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og sæt risten på næstnederste rille.
  2. Hvid chokolade hakkes groft og kommes i en lille gryde sammen med smør. Varmes forsigtigt op indtil det næsten er smeltet. Tag gryden af kogepladen og rør den smeltede chokolade og smør sammen.
    Odense hvid chokolade til chokoladekagen
  3. Kom sukker i en skål og pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne bare et piskeris, for æggemassen skal ikke piskes for meget. Blot så sukkeret er opløst i æggene.
    smør og sukker piskes med et piskeris til dejen til den hvide chokoladekage
  4. I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker, bagepulver og et nip salt.
  5. Sigt melblandingen ned i æggemassen, og vend også den smeltede hvide chokolade og smørret i. Vend dejen til hvid chokoladekage forsigtigt sammen med en dejskraber - her skal du altså ikke piske!
  6. Smør en lille form eller springform med smør og drys med lidt sukker. Jeg plejer at bage den hvide chokoladekage i en form, der er ca. 18 gange 13 centimeter, da jeg godt kan lide en lidt høj chokoladekage.
  7. Hæld den hvide chokoladekagedej i formen, og drys evt. lidt høvlet hvid chokolade på toppen. Denne mængde er ikke en del af de 150 gram hvid chokolade!
    dejen til hvid chokoladekage fordeles i form og drysses med hakket hvid chokolade
  8. Hvid chokoladekage skal nu bages ca. 30-35 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Prik i kagen for at sikre at kagen er bagt. Du må dog ikke overbage kagen, da den så nemt bliver for tør.

Næringsindhold

Kalorier302kcalKulhydrater34gProtein4gFedt17gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.4gKolesterol72mgNatrium152mgKalium85mgKostfibre0.4gSukker24gVitamin A377IUVitamin C0.1mgCalcium48mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hvid chokoladekage

Lav en lækker og svampet hvid chokoladekage, der smager himmelsk godt.

En traditionel og nem opskrift på kage med hvid chokolade, der kan nydes som den er, eller evt. tilføres forskellige smage. Se også hvordan du bager den populære mumse chokoladekage.

Du kan blandt andet komme lidt lime- eller citronsaft i dejen, men du kan også tilføje lidt lakrids, hvis du ønsker smagen i den retning.

Ønskes lidt knas i den hvide chokoladekage, kan der tilsættes hakkede hasselnødder eller mandler.

Se flere opskrifter her:

  • Nem chokoladekage i airfryer
  • Svampet banankage opskrift - nem og lækker
  • Banan brownie med chokolade og kokos

Note

Hvid chokoladekage køles af inden udskæring.

Derefter kan chokoladekagen evt. pyntes med glasur eller andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Bøje Khalil skriver

    august 03, 2024 at 7:44 pm

    Hejsa

    Jeg forsøger at finde en opskrift på noget der minder om en blondie til et bryllup, men gerne højere og mindre klæg.. hvis jeg skal forsøge mig med din opskrift, hvor mange skal den så ganges op med til en bradepande??? 4 måske?
    Hvor høj er den (cirka?)

    Mange hilsner

    Ditte

    Svar
  2. Charlotte Pedersen skriver

    august 16, 2023 at 11:53 am

    Jeg er lidt ked af at man ikke kan printe opskrifterne så det bliver pænt. Jeg skal kopiere dem over i word og så udskrive... det ser ikke pænt ud!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2023 at 3:49 pm

      Hej Charlotte
      Som medlem kan du blot bruge printknappen - og her er der faktisk lavet en ekstra pæn udgave til print 🙂
      På den måde håber du også vil bakke op om arbejdet med Madens Verden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laura skriver

    juni 13, 2023 at 10:52 pm

    Kan den bages som muffins?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 14, 2023 at 5:55 am

      Hej Laura
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Bagetiden er nok ca. 15 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne skriver

    april 06, 2023 at 7:45 pm

    Hej! Bruger du aldrig kagemel?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required