Hurtig vegetarret: Paneer Capsicum er navnet på en af mine go too retter, når det skal gå stærkt. Retten indeholder peberfrugt og den indiske ost paneer samt en masse lækre krydderier.
Denne ret ser rigtig enkel ud og den er også virkelig enkel at lave. Det er en hurtig vegetarret, men smagen er bestemt ikke simpel. Der er nemlig så mange lækre nuancer af smage fra de mange krydderier. Denne ret spises ofte sammen med chapati og eventuelt en lækker dhal. Det er den perfekte ret at lave, når det enten skal gå hurtigt, eller hvis man bare har lyst til at forkæle sine smagsløg.
Capsicum er den engelske betegnelse for hele peberfrugtfamilien, og det ord som indere bruger i daglig tale. Det er nye informationer for mig. Jeg kan nemlig huske mine første måneder i Indien, hvor jeg ikke anede, hvad ordet betød og når jeg var ude og købe ind og spurgte efter "pepper", så vidste de heller ikke, hvad jeg mente.
Ligegyldig hvad navnet på retten er, så er den i hvert fald helt utrolig lækker og det er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave et par gange i løbet af en uge. Jeg bruger min egen hjemmelavet paneer, da jeg synes, at det gør det endnu mere frisk og lækkert, men man kan sagens også bruge en købt paneer.
Opskrift på Paneer Capsicum
Paneer Capsicum - vegetarret når det skal gå hurtigt
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 stk rødløg - skåret i strimler
- 2 fed hvidløg - hakket
- 1 spsk revet ingefær
- 1 stk grøn peberfrugt - skåret i tern
- 2 stk blommetomater - hakket
- 75 g paneer - skåret i tern
- 1 hel frisk chili
- 1 tsk hele spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk rørsukker
- 2 stk laurbærblade
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tag en pande og tilføj olie, spidskommen og lauerbærblade. Steg det, indtil spidskommen begynder at sprække.
- Tilføj løget og steg det i to minutters tid eller indtil det begynder at virke en smule gennemsigtigt.
- Tilføj hvidløg, ingefær og chili og lad det stege med løget i omkring fem minutter. Tilføj derefter peberfrugten og lad det stege yderligere to minutter.
- Tilføj de hakkede tomater og salt. Put låg på og skru ned på lav varme. Lad det stege i fire minutter, så tomaterne afgiver deres væske.
- Tilføj gurkemeje, stødt koriander, garam masala, rørsukker og bland det godt sammen. Put låg på igen og lad det stege i yderligere fem minutter.
- Tilføj paneer, put låg på panden og sluk for varmen. Paneeren skal bare varmes op fra de andre ingredienser. Smag til med salt og sukker.
- Din hurtige vegetarret, Paneer capsicum, er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Server paneer capsicum sammen med nogle af vores andre indiske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: