• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Hjemmelavet hønsesalat med kylling og asparges

Hjemmelavet hønsesalat med kylling og asparges

billede med hjemmelavet hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat er en klassiker i det danske køkken, hvor den kan serveres på et stykke rugbrød. Og er den nem at lave helt fra bunden. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. december 2023 - Udgivet:  19. december 2023

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
  2. Opskrift på hønsesalat
  3. Hønsesalat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.

Hønsesalat er en god og gammel klassiker på det danske frokostbord. Og der findes adskillige varianter af pålægssalaten, der blandt andet kan laves med eller uden bacon.

Du kan vælge at bruge en rest fra en kogt kylling, eller som her blot stege kyllingebrystfilet på panden, og så skære det ud i mindre tern. Derefter røres den op med mayo og creme fraiche.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er til et godt stykke rugbrød med hønsesalaten til hver, men du kan nemt lave en lidt større portion, hvis I er meget glade for den.

Se også disse opskrifter:

  • Skinkesalat
  • Æggesalat
  • Restemad med kylling
  • Hjemmelavet kyllingesalat med karry

Opskrift på hønsesalat

billede med hjemmelavet hønsesalat

Hønsesalat

Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Bedømmelse
5 fra 12 stemmer
RetFrokost
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g kyllingebryst - steges på pande
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep - eller lidt mere, afhængig af smag
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • 0,5 tsk sukker - eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 hvide asparges - evt. fra glas
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Til hjemmelavet hønsesalat starter du med at stege kyllingebrystfilet på panden. Steges ca. 5 minutter på hver side, og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Lad kyllingekødet køle helt af.
  • I en skål røres mayonnaise sammen med creme fraiche, friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Skær det kolde kyllingekød ud i mindre tern, og hvide asparges snittes ligeledes ud i mindre stykker.
  • Vend kylling og asparges i skålen, og smag det godt til med citron. sukker, salt og peber, så du opnår den helt rigtige smag.
  • Stil den hjemmelavede hønsesalat på køl i mindst 30 minutter inden servering, så den kan nå at samle sig.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
147
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
724
mg
31
%
Kalium
 
281
mg
8
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
354
IU
7
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet hønsesalat serveres som sagt sammen med et godt stykke rugbrød, og her kan du bygge et stykke smørrebrød op med rugbrød, lidt salat og toppe med lidt karse eller purløg.

Sprøde stykker af bacon kan også bruges som pynt, men du kan også vende sprødstegte bacontern i hønsesalaten.

Hønsesalat er en kær gæst til frokost, og den er især populær til påskefrokost og julefrokost. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. René

    december 24, 2023 at 8:54 am

    Findes der en René ?
    flæskestegs sandwich
    Burger bolle m. Hjemme rørt mayo
    2 skiver flæskesteg et drys salt
    Hakket løg og hj. Lavet agurksalat
    Rundes af med karry ketchup
    Det kunne være nogle af dine læser kunne finde på at prøve det god jul
    Tak for en god hjemme side

    Svar
  2. Lene Gram Møller

    juni 18, 2021 at 5:08 pm

    Hej Holger
    Du skriver i denne opskrift at man kan se tricket på sprødt kyllingeskind men det kommer ikke frem når man trykker på dit foreslåede link. Kan du hjælpe hvor jeg finder det?
    Mange hilsner
    Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 18, 2021 at 6:08 pm

      Hej Lene
      Tak for det, og linket skulle nu fungere igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required