Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat med kylling og asparges

billede med hjemmelavet hønsesalat
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hønsesalat
  • Opskrift på hønsesalat
  • Tips
  • Kommentarer

Hønsesalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kyllingebryst steges på pande
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep eller lidt mere, afhængig af smag
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • 0,5 tsk sukker eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 hvide asparges evt. fra glas

Fremgangsmåde

  1. Til hjemmelavet hønsesalat starter du med at stege kyllingebrystfilet på panden. Steges ca. 5 minutter på hver side, og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Lad kyllingekødet køle helt af.
  2. I en skål røres mayonnaise sammen med creme fraiche, friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
  3. Skær det kolde kyllingekød ud i mindre tern, og hvide asparges snittes ligeledes ud i mindre stykker.
  4. Vend kylling og asparges i skålen, og smag det godt til med citron. sukker, salt og peber, så du opnår den helt rigtige smag.
  5. Stil den hjemmelavede hønsesalat på køl i mindst 30 minutter inden servering, så den kan nå at samle sig.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater3gProtein12gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.03gKolesterol36mgNatrium724mgKalium281mgKostfibre1gSukker2gVitamin A354IUVitamin C5mgCalcium15mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hønsesalat

Hønsesalat er en god og gammel klassiker på det danske frokostbord. Og der findes adskillige varianter af pålægssalaten, der blandt andet kan laves med eller uden bacon.

Du kan vælge at bruge en rest fra en kogt kylling, eller som her blot stege kyllingebrystfilet på panden, og så skære det ud i mindre tern. Derefter røres den op med mayo og creme fraiche.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er til et godt stykke rugbrød med hønsesalaten til hver, men du kan nemt lave en lidt større portion, hvis I er meget glade for den.

Se også disse opskrifter:

  • Skinkesalat
  • Æggesalat
  • Restemad med kylling
  • Hjemmelavet kyllingesalat med karry

Tips

Hjemmelavet hønsesalat serveres som sagt sammen med et godt stykke rugbrød, og her kan du bygge et stykke smørrebrød op med rugbrød, lidt salat og toppe med lidt karse eller purløg.

Sprøde stykker af bacon kan også bruges som pynt, men du kan også vende sprødstegte bacontern i hønsesalaten.

Hønsesalat er en kær gæst til frokost, og den er især populær til påskefrokost og julefrokost. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. René skriver

    december 24, 2023 at 8:54 am

    Findes der en René ?
    flæskestegs sandwich
    Burger bolle m. Hjemme rørt mayo
    2 skiver flæskesteg et drys salt
    Hakket løg og hj. Lavet agurksalat
    Rundes af med karry ketchup
    Det kunne være nogle af dine læser kunne finde på at prøve det god jul
    Tak for en god hjemme side

    Svar
  2. Lene Gram Møller skriver

    juni 18, 2021 at 5:08 pm

    Hej Holger
    Du skriver i denne opskrift at man kan se tricket på sprødt kyllingeskind men det kommer ikke frem når man trykker på dit foreslåede link. Kan du hjælpe hvor jeg finder det?
    Mange hilsner
    Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 18, 2021 at 6:08 pm

      Hej Lene
      Tak for det, og linket skulle nu fungere igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required