Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Hønsesalat er en god og gammel klassiker på det danske frokostbord. Og der findes adskillige varianter af pålægssalaten, der blandt andet kan laves med eller uden bacon.
Du kan vælge at bruge en rest fra en kogt kylling, eller som her blot stege kyllingebrystfilet på panden, og så skære det ud i mindre tern. Derefter røres den op med mayo og creme fraiche.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er til et godt stykke rugbrød med hønsesalaten til hver, men du kan nemt lave en lidt større portion, hvis I er meget glade for den.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hønsesalat
Hønsesalat
Ingredienser
- 200 g kyllingebryst - steges på pande
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 tsk sennep - eller lidt mere, afhængig af smag
- 1 spsk citronsaft - friskpresset
- 0,5 tsk sukker - eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
- 6 hvide asparges - evt. fra glas
Fremgangsmåde
- Til hjemmelavet hønsesalat starter du med at stege kyllingebrystfilet på panden. Steges ca. 5 minutter på hver side, og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Lad kyllingekødet køle helt af.
- I en skål røres mayonnaise sammen med creme fraiche, friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
- Skær det kolde kyllingekød ud i mindre tern, og hvide asparges snittes ligeledes ud i mindre stykker.
- Vend kylling og asparges i skålen, og smag det godt til med citron. sukker, salt og peber, så du opnår den helt rigtige smag.
- Stil den hjemmelavede hønsesalat på køl i mindst 30 minutter inden servering, så den kan nå at samle sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet hønsesalat serveres som sagt sammen med et godt stykke rugbrød, og her kan du bygge et stykke smørrebrød op med rugbrød, lidt salat og toppe med lidt karse eller purløg.
Sprøde stykker af bacon kan også bruges som pynt, men du kan også vende sprødstegte bacontern i hønsesalaten.
Hønsesalat er en kær gæst til frokost, og den er især populær til påskefrokost og julefrokost. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
René
Findes der en René ?
flæskestegs sandwich
Burger bolle m. Hjemme rørt mayo
2 skiver flæskesteg et drys salt
Hakket løg og hj. Lavet agurksalat
Rundes af med karry ketchup
Det kunne være nogle af dine læser kunne finde på at prøve det god jul
Tak for en god hjemme side
Lene Gram Møller
Hej Holger
Du skriver i denne opskrift at man kan se tricket på sprødt kyllingeskind men det kommer ikke frem når man trykker på dit foreslåede link. Kan du hjælpe hvor jeg finder det?
Mange hilsner
Lene
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Tak for det, og linket skulle nu fungere igen 🙂
Alt det bedste
Holger