• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Hjemmelavet shortbread - sprøde, skotske småkager

Hjemmelavet shortbread - sprøde, skotske småkager

Hjemmelavet shortbread
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. april 2021 - Udgivet: 14. april 2021

Hjemmelavet shortbread indeholder kun fire ingredienser. De smager dejligt af smør, er hurtige at bage og hurtigere at spise, for de smager så skønt.

Hjemmelavet shortbread er noget af det dejligste, hvis man som jeg holder af Storbritannien.

Shortbreads er enkle, velsmagende småkager - eller kiks om man vil - som stammer fra Skotland. Men de nydes i britiske hjem fra Dublin og Edinburgh til London.

Småkagerne har sin oprindelse i middelalderen, hvor man brugte dej, der var til overs fra brødbagning.

Her skar man dem ud og bagte dem, så de blev helt sprøde og hårde. De blev kaldt brødkiks dengang, men siden erstattede man gær med smør, og fik de fine shortbreads i stedet.

Shortbread indeholder kun fire ingredienser: Hvedemel, salt, sukker og smør. Intet andet. Det er den klassiske opskrift, selvom man kan finde shortbreads med rosiner eller chokoladestykker.

Og tag ikke fejl. selvom de er enkle, er de utrolig lækre. Det er naturligvis smørret, som er med til at give den dejlige smag.

Opskrift på hjemmelavet shortbread

Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet shortbread - sprøde, skotske småkager

5 fra 8 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Kager
Køkken: Britisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g smør - blødt
  • 1.25 dl flormelis
  • 180 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk smør og flormelis, så det bliver en cremet masse.
  2. Pisk vaniljesukker og salt i massen.
  3. Rør hvedemel i, men lad være med at røre for meget. Skynd dig at samle dejen med hænderne, så du får en rund kugle.
  4. Læg dejen på køl ti minutter og tænd ovnen på 180 grader.
  5. Rul dejen ud, så den er ca. 1-1,5 cm. i tykkelse. Skær kagerne ud i 5 x 2 cm. Du kan også trykke dem ud med forme.
  6. Bag dine kager i 10 minutter og tag dem ud, når de har fået lidt farve i siderne. De skal være lyse, så det er kun i hjørner og sider, de skal have farve.
  7. Køl dem af på en rist og drys lidt flormelis ud over dem gennem en si før servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Hvis du er interesseret i at vide mere om de skotske småkager, kan du læse denne artikel: Shortbread - indhold og historie.

Her er nogle opskrifter på andre hjemmelavede småkager:

Lakridscookies - nem opskrift

5 fra 3 stemmer
Lakridscookies med hvid chokolade er kager for lakridselskere. Revet citronskal spiller godt op til chokoladens sødme og lakridsens smag.
Gå til opskrift
Lakridscookies
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required