Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Peanutbutter

Peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter i glas
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave. Og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end dem, man køber. Her er opskriften.

Hjemmelavet peanutbutter er en af de ting, som jeg bruger meget. I mit køkken kan man altid finde et glas af dette hjemmelavede vidunder. Det er billigere end færdiglavet, og så er det sundere.

Færdiglavet peanutbutter indeholder ofte meget sukker og olie. Men i denne opskrift ved vi, hvilke ingredienser der er i, nemlig kun jordnødder, lidt salt, sukker og olie.

Som vegetar har man brug for proteiner fra andre kilder end kød, og der er peanuts en god kilde. Dette spiller også ind for min kæreste, som dagligt træner og dermed har brug for ekstra proteiner.

Opskrift på hjemmelavet peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter på 10 min.

Rakel Seneca
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave, og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end den, man køber.
Antal: 1 glas
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordnødder usaltede
  • 2 spsk olie
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. En pande varmes op til medium varme. Tilføj nu alle jordnødderne, lad dem riste i cirka fem minutter og rør rundt i dem en gang hvert halve minut. Nødderne skal være gyldne og ikke brændte.
  2. Lad jordnødderne køle helt ned på et fad.
  3. Hvis de jordnødder, du bruger, har en smule skal på, kan du fjerne skallen ved at tage en håndfuld nødder op i hænderne og gnide dem. Derefter er det let bare at puste skallen væk. (Spring dette step over, hvis dine jordnødder allerede er frie for skal)
  4. Hæld nu alle jordnødderne i en blender eller foodprocessor. Blend dem i cirka to minutter.
  5. Tilføj olie, salt og sukker og blend det hele sammen i yderligere tre minutter.
  6. Jeg blender normalt min peanutbutter i fem minutter, da jeg godt kan lide den en smule crunchy. Men det afhænger af, hvilken blender man har, og hvordan man foretrækker sin peanutbutter.
  7. Hæld nu din hjemmelavet peanutbutter på glas, og så er den klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier3113kcalKulhydrater83gProtein131gFedt276gMættet fedt42gFlerumættet fedt89gEnkelumættet fedt132gNatrium1273mgKalium3721mgKostfibre48gSukker4gCalcium531mgJern20mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge din hjemmelavet peanutbutter til lidt af hvert. Fra de lækreste fyldte dadler med peanutbutter og chokoladeovertræk til en god sataysovs.

Amerikanerne har lært hele verden at sætte pris på en god peanutbutter and jelly-sandwich. Helt enkelt er det blot syltetøj og peanutbutter i en klapsammenmad.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steffen skriver

    august 17, 2023 at 4:26 pm

    Ser dejligt lækkert og simpelt ud.

    Bare et teknisk spørgsmål. Hvad slags olie ville du anbefale at bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 17, 2023 at 4:44 pm

      Hej Steffen
      Allerbedst er en jordnøddeolie, men en smagsneutral olie er også fin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kira skriver

    december 14, 2020 at 11:32 am

    Hvor lang tid kan det holde i køleskab?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2020 at 8:37 am

      Hej Kira
      Jeg ville ikke opbevare peanutbutter i køleskabet, da det bliver hårdt og skal tages ud i god tid inden brug.
      Stil det i stedet i køkkenskabet. Her kan peanutbutter holde sig mindst en måned - og nok meget længere. Du har dog nok spist det inden 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required