Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave. Og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end dem, man køber. Her er opskriften.
Hjemmelavet peanutbutter er en af de ting, som jeg bruger meget. I mit køkken kan man altid finde et glas af dette hjemmelavede vidunder. Det er billigere end færdiglavet, og så er det sundere.
Færdiglavet peanutbutter indeholder ofte meget sukker og olie. Men i denne opskrift ved vi, hvilke ingredienser der er i, nemlig kun jordnødder, lidt salt, sukker og olie.
Som vegetar har man brug for proteiner fra andre kilder end kød, og der er peanuts en god kilde. Dette spiller også ind for min kæreste, som dagligt træner og dermed har brug for ekstra proteiner.
Opskrift på hjemmelavet peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter på 10 min.
Ingredienser
- 500 g jordnødder - usaltede
- 2 spsk olie
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
Fremgangsmåde
- En pande varmes op til medium varme. Tilføj nu alle jordnødderne, lad dem riste i cirka fem minutter og rør rundt i dem en gang hvert halve minut. Nødderne skal være gyldne og ikke brændte.
- Lad jordnødderne køle helt ned på et fad.
- Hvis de jordnødder, du bruger, har en smule skal på, kan du fjerne skallen ved at tage en håndfuld nødder op i hænderne og gnide dem. Derefter er det let bare at puste skallen væk. (Spring dette step over, hvis dine jordnødder allerede er frie for skal)
- Hæld nu alle jordnødderne i en blender eller foodprocessor. Blend dem i cirka to minutter.
- Tilføj olie, salt og sukker og blend det hele sammen i yderligere tre minutter.
- Jeg blender normalt min peanutbutter i fem minutter, da jeg godt kan lide den en smule crunchy. Men det afhænger af, hvilken blender man har, og hvordan man foretrækker sin peanutbutter.
- Hæld nu din hjemmelavet peanutbutter på glas, og så er den klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan bruge din hjemmelavet peanutbutter til lidt af hvert. Fra de lækreste fyldte dadler med peanutbutter og chokoladeovertræk til en god sataysovs.
Amerikanerne har lært hele verden at sætte pris på en god peanutbutter and jelly-sandwich. Helt enkelt er det blot syltetøj og peanutbutter i en klapsammenmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Steffen
Ser dejligt lækkert og simpelt ud.
Bare et teknisk spørgsmål. Hvad slags olie ville du anbefale at bruge?
Holger Rørby Madsen
Hej Steffen
Allerbedst er en jordnøddeolie, men en smagsneutral olie er også fin 🙂
Alt det bedste
Holger
Kira
Hvor lang tid kan det holde i køleskab?
Holger Rørby Madsen
Hej Kira
Jeg ville ikke opbevare peanutbutter i køleskabet, da det bliver hårdt og skal tages ud i god tid inden brug.
Stil det i stedet i køkkenskabet. Her kan peanutbutter holde sig mindst en måned - og nok meget længere. Du har dog nok spist det inden 🙂
De bedste hilsner
Holger