Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler

Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler

Hjemmelavet müslibar - myslibar
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Hjemmelavet müslibar blandt andet med nødder og dadler er nemme at lave. Og disse sukkerfri myslibarer er sunde mellemmåltider fuld af knas.

Hjemmelavet müslibar er både en sund og virkelig lækker snack. De smager meget bedre end dem, man kan købe, og så er de ikke svære at lave selv.

Denne opskrift er uden sukker. Dadler og honning er de eneste sødemidler, jeg bruger. Det gør dem dels sundere, dels giver det mere smag.

Når først dine müslibarer er kølet ned, kan du pakke dem ind i madpapir. Så er de nemme lige at snuppe fra køleskabet, når man skal på farten.

De er holdbare i op til 14 dage, hvis du opbevarer dem i en lukket boks. Derfor laver jeg ofte en stor portion.

Opskrift på hjemmelavet müslibar med nødder

Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler

Rakel Seneca
4.9 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Hjemmelavet müslibarer med nødder og dadler er super nemme at lave selv, og så er de perfekte til madpakken eller som en hurtig snack.
Antal: 12 stykker
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g valnødder
  • 50 g mandler
  • 125 g havregryn
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g rosiner
  • 150 g dadler uden sten
  • 100 g honning
  • 20 g smør
  • 0,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme og tag din bageplade og beklæd den med bagepapir.
  2. Hak valnødderne og mandlerne meget groft og kom dem på bagepladen sammen med havregryn og sesamfrø. Bag dem i cirka 10 minutter, så de får en ristet smag.
  3. I mens nødderne ristes, så forbereder vi resten. Hak dadlerne så fint, som du kan og tilføj dem i en lille gryde med smør, honning og salt til gryden. Varm nu denne blanding op, indtil smørret er smeltet og det ligner en ensartet blanding.
  4. Tilføj rosiner og indholdet fra bagepladen ned i gryden. Bland det godt sammen.
  5. Hæld nu blandingen ned i en brødform, som er beklædt med bagepapir og pres massen godt sammen. Bag den i 10 minutter, eller indtil den er gylden.
  6. Lad den køle helt ned, før du skærer barerne ud. Efter den er fuldstændig kold, kan du skære 12 barer, og så kan du nyde en hjemmelavet müslibar.

Næringsindhold

Kalorier180kcalKulhydrater27gProtein3gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol4mgNatrium110mgKalium225mgKostfibre3gSukker20gVitamin A44IUVitamin C0.4mgCalcium67mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Müslibar, myslibar eller müeslibar?

Vi staver disse lækre barer med ü - altså müslibar. Men ærlig talt er det mod bedre vidende, da den korrekte, danske stavemåde er myslibar.

Den Danske Ordbog angiver mysli som stavemåden og skriver om ordet müsli, at det er en "uofficiel, men meget almindelig stavemåde".

Alligevel vil vi ofte finde ordet müsli på pakker, vi køber i diverse supermarkeder. Derfor vælger vi også denne stavemåde.

Nogle klemmer også et e ind i ordet: müesli. Det skyldes, at selve begrebet stammer fra schweizertysk og betyder en æltet masse.

Tip

Hvis man ønsker at peppe sin hjemmelavet müslibar op, kan man smelte noget mørk chokolade og dyppe hver af barernes bund i det.

Du kan også lave mønstre på toppen med smeltet chokolade. Det gør dem selvfølgelig ikke helt lige så sunde, men lækkert er det.

Se også vores andre opskrifter på sunde og lækre snacks: Glutenfri snickersmuffins, sunde havregrynskugler og dadelbarer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Diana skriver

    november 05, 2024 at 11:29 pm

    Hej,

    Opskriften hedder "uden sukker", men det er jo forkert, siden der er honning i. Kan de laves uden?

    Svar
  2. Jolanda skriver

    januar 12, 2024 at 1:38 pm

    Virkelig gode müslibarer. Jeg lavede dem med chocoladebund og nougat på toppen. Tak for opskriften.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required