Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser

Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser

Hjemmelavet labneh
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser er en fast del af Mellemøstens madkultur og med god grund. Her er opskriften på den lækreste friskost.

Hjemmelavet labneh med kun tre ingredienser er en virkelig lækker og nem måde at flyve smagsløgene direkte ned til Mellemøsten. Denne yoghurtost er superlet at lave.

Jeg kendte faktisk ikke navnet på denne friskost indtil for nylig - på trods af, at jeg nok har spist litervis af den på flere restauranter.

På libanesiske restauranter er labneh ofte en del af deres meze.

Meze er et udvalg af en masse små retter som hummus, falafel, labneh og andre lækre forretter. Men labneh er ikke lige så udbredt i Europa som dens meze-naboer.

Dog er osten utrolig populær i Mellemøsten, og da min arabiske kæreste nævnte, at han savnede hjemmelavet labneh, så var der ingen tvivl om, at jeg ville kaste mig ud i projektet.

Serveringstips til den hjemmelavede ost

Og det er overraskende let, altså virkelig nemt. Retten kræver ingen særlige ingredienser eller nogen form for kokketalenter eller dyre køkkenmaskiner. Og resultatet er virkelig fantastisk.

Siden jeg lavede denne ret til at skrive opskrift på, har jeg allerede lavet den én til gang, fordi vi spiste den første portion så hurtigt. Jeg kan klart anbefale den.

Man kan bruge hjemmelavet labneh som en dip til sin falafel eller pitabrød. Man kan også bruge den som en slags smøreost og putte den i en sandwich. Der er mange muligheder, og de er alle super lækre.

Opskrift på hjemmelavet labneh

Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser

Rakel Seneca
4.9 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Trækketid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 5 minutter min
Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser er en fast del af Mellemøstens madkultur og med god grund. Her er opskriften på den lækreste ost.
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 900 ml yoghurt natural
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med en stor skål, hvor du tilsætter yoghurt og salt. Bland det godt sammen.
  2. Nu skal du tage en ny skål og putte et rent viskestykke over en si. Hæld yoghurtblandingen i viskestykket, som er placeret i sien, så vandet bliver drænet ned i den nye skål. Lad endelig være med at presse blandingen, den skal have lov til naturligt selv at dræne vandet ud.
  3. Put skålen i køleskabet og lad den dræne vandet ud i minimum 10 timer. Du kan eventuelt tjekke undervejs, hvor fast yoghurten er blevet. Den skal have konsistent som en smøreost.
  4. Tag nu friskosten ud og server den i en skål med en oliveolie i god kvalitet samt friske krydderurter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også vores andre opskrifter på retter fra Mellemøsten:

Falafler
Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Se opskriften her
Billede af falafler.
Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Se opskriften her
Billederesultat for baklava
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten er super let at lave og så smager den fantastisk. Her er den libanesiske udgave.
Se opskriften her
Aubergine fatteh med granatæblekerner
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required