Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser er en fast del af Mellemøstens madkultur og med god grund. Her er opskriften på den lækreste friskost.
Hjemmelavet labneh med kun tre ingredienser er en virkelig lækker og nem måde at flyve smagsløgene direkte ned til Mellemøsten. Denne yoghurtost er superlet at lave.
Jeg kendte faktisk ikke navnet på denne friskost indtil for nylig - på trods af, at jeg nok har spist litervis af den på flere restauranter.
På libanesiske restauranter er labneh ofte en del af deres meze.
Meze er et udvalg af en masse små retter som hummus, falafel, labneh og andre lækre forretter. Men labneh er ikke lige så udbredt i Europa som dens meze-naboer.
Dog er osten utrolig populær i Mellemøsten, og da min arabiske kæreste nævnte, at han savnede hjemmelavet labneh, så var der ingen tvivl om, at jeg ville kaste mig ud i projektet.
Serveringstips til den hjemmelavede ost
Og det er overraskende let, altså virkelig nemt. Retten kræver ingen særlige ingredienser eller nogen form for kokketalenter eller dyre køkkenmaskiner. Og resultatet er virkelig fantastisk.
Siden jeg lavede denne ret til at skrive opskrift på, har jeg allerede lavet den én til gang, fordi vi spiste den første portion så hurtigt. Jeg kan klart anbefale den.
Man kan bruge hjemmelavet labneh som en dip til sin falafel eller pitabrød. Man kan også bruge den som en slags smøreost og putte den i en sandwich. Der er mange muligheder, og de er alle super lækre.
Opskrift på hjemmelavet labneh
Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser
Ingredienser
- 900 ml yoghurt natural
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med en stor skål, hvor du tilsætter yoghurt og salt. Bland det godt sammen.
- Nu skal du tage en ny skål og putte et rent viskestykke over en si. Hæld yoghurtblandingen i viskestykket, som er placeret i sien, så vandet bliver drænet ned i den nye skål. Lad endelig være med at presse blandingen, den skal have lov til naturligt selv at dræne vandet ud.
- Put skålen i køleskabet og lad den dræne vandet ud i minimum 10 timer. Du kan eventuelt tjekke undervejs, hvor fast yoghurten er blevet. Den skal have konsistent som en smøreost.
- Tag nu friskosten ud og server den i en skål med en oliveolie i god kvalitet samt friske krydderurter.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på retter fra Mellemøsten:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: