• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Hjemmelavet karamelsauce til is og dessert

Hjemmelavet karamelsauce til is og dessert

billede med hjemmelavet karamelsauce
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. maj 2022 - Udgivet:  23. maj 2022

Lav en lækker og hjemmelavet karamelsauce helt fra bunden. Her er min opskrift på en skøn og nem karamelsovs, der passer perfekt til is.

Mums - hjemmelavet karamelsauce. Alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand, og den passer perfekt til is og anden dessert.

Her er min opskrift på den lækreste karamelsovs, der selvfølgelig er lavet helt fra bunden. I min video kan du se fremgangsmåde.

Det er en nem opskrift, hvor du koger fløde, sukker, sirup og smør. Ønskes en mere mørk karamelsauce, kan du udelukkende bruge mørk sirup (altså 140 gram), og tilsvarende opnås en lysere sauce ved kun at tilsætte lys sirup.

Opskrift på karamelsauce

billede med hjemmelavet karamelsauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lækker karamelsauce

4.74 fra 19 stemmer
Lav en lækker og hjemmelavet karamelsauce helt fra bunden. Her er min opskrift på en skøn og nem karamelsovs, der passer perfekt til is.
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g fløde
  • 90 g sukker
  • 70 g lys sirup
  • 70 g mørk sirup
  • 100 g smør - delt i to portioner

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet karamel starter du med, at veje fløde af i en lille gryde sammen med sukker, de to slags sirup og 50 gram smør.
  2. Massen koges op under omrøring.
  3. Kog nu din karamelsovs ind til en passende konsistens, sådan lidt som en tyk sirup. Eller hvor tyk du nu ønsker din dessertsauce. Men pas på ikke at koge den for længe, da den så bliver for tyk. Det plejer at passe med ca. 10 minutter.
  4. Tag gryden af varmen, og rør nu de sidste 50 gram smør i karamellen. Det gør din karamelsovs blank og flot.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad nu din karamelsauce køle af.

Du kan sagtens sætte den på køl, men tag den ud i god tid inden brug, så den kan nå at blive blød igen.

Er din karamelsovs blevet for tyk, kan du røre den op med lidt mere fløde.

Men pas grundlæggende på med ikke at koge karamelsaucen for længe, da den så bliver for tyk.

Se flere lækre opskrifter:

Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

Hjemmelavede karameller

Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vanessa

    marts 16, 2025 at 7:39 pm

    Kan den også kommes ned i en parfait? Altså lige inden den er frossen?

    Svar
  2. Annette Møller

    juni 01, 2024 at 10:29 am

    Vi er vilde med den!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required