Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Hjemmelavet karamelsauce til is og dessert

Hjemmelavet karamelsauce til is og dessert

billede med hjemmelavet karamelsauce
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailSMS

Lav en lækker og hjemmelavet karamelsauce helt fra bunden. Her er min opskrift på en skøn og nem karamelsovs, der passer perfekt til is.

Mums - hjemmelavet karamelsauce. Alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand, og den passer perfekt til is og anden dessert.

Her er min opskrift på den lækreste karamelsovs, der selvfølgelig er lavet helt fra bunden. I min video kan du se fremgangsmåde.

Det er en nem opskrift, hvor du koger fløde, sukker, sirup og smør. Ønskes en mere mørk karamelsauce, kan du udelukkende bruge mørk sirup (altså 140 gram), og tilsvarende opnås en lysere sauce ved kun at tilsætte lys sirup.

Opskrift på karamelsauce

Lækker karamelsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Lav en lækker og hjemmelavet karamelsauce helt fra bunden. Her er min opskrift på en skøn og nem karamelsovs, der passer perfekt til is.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g fløde
  • 90 g sukker
  • 70 g lys sirup
  • 70 g mørk sirup
  • 100 g smør delt i to portioner

Fremgangsmåde

  1. Til hjemmelavet karamel starter du med, at veje fløde af i en lille gryde sammen med sukker, de to slags sirup og 50 gram smør.
  2. Massen koges op under omrøring.
  3. Kog nu din karamelsovs ind til en passende konsistens, sådan lidt som en tyk sirup. Eller hvor tyk du nu ønsker din dessertsauce. Men pas på ikke at koge den for længe, da den så bliver for tyk. Det plejer at passe med ca. 10 minutter.
  4. Tag gryden af varmen, og rør nu de sidste 50 gram smør i karamellen. Det gør din karamelsovs blank og flot.

Næringsindhold

Kalorier300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Lad nu din karamelsauce køle af.

Du kan sagtens sætte den på køl, men tag den ud i god tid inden brug, så den kan nå at blive blød igen.

Er din karamelsovs blevet for tyk, kan du røre den op med lidt mere fløde.

Men pas grundlæggende på med ikke at koge karamelsaucen for længe, da den så bliver for tyk.

Se flere lækre opskrifter:

Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

Hjemmelavede karameller

Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vanessa skriver

    marts 16, 2025 at 7:39 pm

    Kan den også kommes ned i en parfait? Altså lige inden den er frossen?

    Svar
  2. Annette Møller skriver

    juni 01, 2024 at 10:29 am

    Vi er vilde med den!

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required