Lav en lækker og hjemmelavet karamelsauce helt fra bunden. Her er min opskrift på en skøn og nem karamelsovs, der passer perfekt til is.
Mums - hjemmelavet karamelsauce. Alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand, og den passer perfekt til is og anden dessert.
Her er min opskrift på den lækreste karamelsovs, der selvfølgelig er lavet helt fra bunden. I min video kan du se fremgangsmåde.
Det er en nem opskrift, hvor du koger fløde, sukker, sirup og smør. Ønskes en mere mørk karamelsauce, kan du udelukkende bruge mørk sirup (altså 140 gram), og tilsvarende opnås en lysere sauce ved kun at tilsætte lys sirup.
Opskrift på karamelsauce
Lækker karamelsauce
Ingredienser
- 200 g fløde
- 90 g sukker
- 70 g lys sirup
- 70 g mørk sirup
- 100 g smør - delt i to portioner
Fremgangsmåde
- Til hjemmelavet karamel starter du med, at veje fløde af i en lille gryde sammen med sukker, de to slags sirup og 50 gram smør.
- Massen koges op under omrøring.
- Kog nu din karamelsovs ind til en passende konsistens, sådan lidt som en tyk sirup. Eller hvor tyk du nu ønsker din dessertsauce. Men pas på ikke at koge den for længe, da den så bliver for tyk. Det plejer at passe med ca. 10 minutter.
- Tag gryden af varmen, og rør nu de sidste 50 gram smør i karamellen. Det gør din karamelsovs blank og flot.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Lad nu din karamelsauce køle af.
Du kan sagtens sætte den på køl, men tag den ud i god tid inden brug, så den kan nå at blive blød igen.
Er din karamelsovs blevet for tyk, kan du røre den op med lidt mere fløde.
Men pas grundlæggende på med ikke at koge karamelsaucen for længe, da den så bliver for tyk.
Se flere lækre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vanessa
Kan den også kommes ned i en parfait? Altså lige inden den er frossen?
Annette Møller
Vi er vilde med den!