• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hvidløgsmarinade

Hvidløgsmarinade

billede med hjemmelavet hvidløgsmarinade
En lækker og nem hjemmelavet hvidløgsmarinade, der blandt andet laves med soja og hvidløg. Hvidløgsmarinaden er virkelig god til kylling, men prøv den også til koteletter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  27. maj 2021

Del gerne:
829
SHARES
FacebookMessenger829PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min nemme opskrift på hjemmelavet hvidløgsmarinade. Denne marinade med hvidløg og soja er god til alt fra kylling til svinekød og meget andet.
  2. Opskrift på hvidløgsmarinade
  3. Hvidløgsmarinade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Undlad mere salt
Gå til opskrift

Her får du min nemme opskrift på hjemmelavet hvidløgsmarinade. Denne marinade med hvidløg og soja er god til alt fra kylling til svinekød og meget andet.

Hjemmelavet hvidløgsmarinade findes der mange opskrifter, men her er min bedste opskrift på en virkelig god marinade.

Det er den, som jeg vender tilbage til gang på gang.

Se også: Slagterens røde marinade til kylling og koteletter

Opskriften er rigelig til fire personer, forstået på den måde, at den er til en kylling, fire stykker kyllingebryst eller fire svinekoteletter.

Eller lignende kød til fire personer.

Opskrift på hvidløgsmarinade

billede med hjemmelavet hvidløgsmarinade

Hvidløgsmarinade

Her får du min nemme opskrift på hjemmelavet hvidløgsmarinade. Denne marinade med hvidløg og soja er god til alt fra kylling til svinekød og meget andet.
Bedømmelse
4.7 fra 95 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg - eller flere, hvis du synes
  • 3 spsk sojasuace - gerne fra Kikkoman
  • 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Olivenolie kommes i en lille skål, og hvidløgsfed pilles og presses ned i olien. Mos det godt igennem med bagsiden af en ske.
  • Derefter tilsættes sojasauce og citronsaft, og hvidløgsmarinaden røres godt igennem, så den samler sig. Jeg har her anvendt en Kikkoman sojasauce, fordi jeg synes det er den bedste til marinade, men andre kan selvfølgelig sagtens bruges.
  • Nu kan du så marinere dit kød, og derefter sætte det på et køl et par timer.
  • Eller blot pensle en kylling og derefter tilberede den i ovn eller grill. Og så pensle igen nogle gange under stegningen.
  • Ved grill skal du dog passe på, så marinaden ikke drypper ned på ilden, da det vil udvikle stikflammer. Så stil en drypbakke under.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
107
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
755
mg
33
%
Kalium
 
49
mg
1
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Undlad mere salt

Du skal ikke tilsætte salt til marinaden, da sojasaucen er meget saltet.

Se også: Sojamarinade - god marinade med soja til kylling og kød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Daugaard

    juni 08, 2021 at 3:40 pm

    Jeg kan varmt anbefale den hjemmelavede hvidløgsmarinade til en kylling på dåse. Jeg kom kylling og marinade i en plastpose dagen før og stillede den i køleskabet og vendte den et par gange.
    Det blev en meget velsmagende kylling.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required