Her er en nem opskrift på hjemmelavet andebouillon, der laves af hals og vinger fra anden. Andebouillonen bruges til en god sovs til andesteg.
Hjemmelavet andebouillon er meget nem at lave, og den passer sig selv, mens den står og simrer.
Andebouillonen laves på en bund af hals og vinger fra en anden eller to, som koges sammen med grøntsager i ca. 5-6 timer.
Opskrift på andebouillon
Hjemmelavet andebouillon - den nemme opskrift
Ingredienser
- hals og vingespidser fra and/flere ænder
- 2 stængler bladselleri - i gove stykker
- 2 gulerødder - i grove stykker
- 1 løg - i grove stykker
- 2-3 kviste rosmarin
- 2-3 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
- Lidt persille
- 4 fed hvidløg - med skal men let knuste
- Lidt balsamico
- vand
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en gryde og brun hals og vingespidser godt af. Det er bunden i en god og hjemmelavet andebouillon.
- Kom de groftskårne grønsager ved og krydr med salt og friskkværnet peber, lad det svitse og brune lidt.
- Kom de friske krydderurter ved og lad også dem afgive smag.
- Hæld lidt balsamico ved og lad det koge ind, til det næsten er helt væk - men IKKE så det brænder på!!.
- Hæld så vand ved, så det lige dækker and, grønsager og krydderurter, kog det op og lad det simre under låg i 5-6 timer.
- Den færdigkote andebouillon sigtes og så er den klar til brug.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet andebouillon bruges nu til en god sovs til din andesteg.
Andebouillonen kan koges lidt ind sammen med stegesky fra dine ænder, og derefter tilsættes piskefløde og jævnes med lidt Maizena.
Smag sovsen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Se også disse opskrifter:
Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Her finder du den perfekte stegetid på and. En oversigt over hvor længe anden skal steges ud fra hvor stor din and og andesteg er.
Gå til opskrift
Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg
Andesovs til anden juleaften skal laves på en god fond, og tilsættes lidt fløde og ribsgele. Her får du min opskrift på den perfekte andesovs.
Gå til opskrift
Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)
Andebryst er en populær spise, og her kan du se hvordan du enten griller andekødet, eller hvordan du tilbereder det perfekt på panden.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Kaj Kelman skriver
Jeg skal for første gang stå for andesteg og glæder mig at prøve opskriften