Her er en nem opskrift på hjemmelavet andebouillon, der laves af hals og vinger fra anden. Andebouillonen bruges til en god sovs til andesteg.
Hjemmelavet andebouillon er meget nem at lave, og den passer sig selv, mens den står og simrer.
Andebouillonen laves på en bund af hals og vinger fra en anden eller to, som koges sammen med grøntsager i ca. 5-6 timer.
Opskrift på andebouillon
Hjemmelavet andebouillon - den nemme opskrift
Ingredienser
- hals og vingespidser fra and/flere ænder
- 2 stængler bladselleri - i gove stykker
- 2 gulerødder - i grove stykker
- 1 løg - i grove stykker
- 2-3 kviste rosmarin
- 2-3 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
- Lidt persille
- 4 fed hvidløg - med skal men let knuste
- Lidt balsamico
- vand
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en gryde og brun hals og vingespidser godt af. Det er bunden i en god og hjemmelavet andebouillon.
- Kom de groftskårne grønsager ved og krydr med salt og friskkværnet peber, lad det svitse og brune lidt.
- Kom de friske krydderurter ved og lad også dem afgive smag.
- Hæld lidt balsamico ved og lad det koge ind, til det næsten er helt væk - men IKKE så det brænder på!!.
- Hæld så vand ved, så det lige dækker and, grønsager og krydderurter, kog det op og lad det simre under låg i 5-6 timer.
- Den færdigkote andebouillon sigtes og så er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet andebouillon bruges nu til en god sovs til din andesteg.
Andebouillonen kan koges lidt ind sammen med stegesky fra dine ænder, og derefter tilsættes piskefløde og jævnes med lidt Maizena.
Smag sovsen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kaj Kelman
Jeg skal for første gang stå for andesteg og glæder mig at prøve opskriften