• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. marts 2024 - Udgivet:  12. april 2022

Indhold

  1. Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.
  2. Opskrift på hjemmelavede påskeæg
  3. Hjemmelavede påskeæg med marcipan og chokolade
  4. Tips
  5. Relaterede opskrifter
  6. Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  7. Kransekage - nem og lækker opskrift
  8. Smagstest af marcipanæg - her er påskens bedste æg

Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.

Hjemmelavede påskeæg er selvfølgelig mere besværlige at lave end at gå ned og købe en pakke i Brugsen.

Men det er virkelig hyggeligt at lave sine egne marcipanæg til påsken. Dels er det sjovere at servere noget, der er lavet fra bunden, dels kan man selv bestemme indholdet.

Og en tredje fordel: Der er hverken tilsætningsstoffer eller mystiske smagsaromaer i.

Jeg har valgt at komme lakridspulver i halvdelen af påskeæggene og grofthakkede, karamelliserede nødder i den anden halvdel.

Opskrift på hjemmelavede påskeæg

Hjemmelavede påskeæg
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavede påskeæg med marcipan og chokolade

5 fra 3 stemmer
Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 10 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 280
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g marcipan
  • 1 spsk lakridspulver
  • 3 spsk karamelliserede nødder - grofthakkede
  • 100 g mørk chokolade - mindst 72 %
  • 50 g hvid chokolade - eller mælkechokolade
Karamelliserede nødder
  • 30 g vand
  • 80 g sukker
  • 30 g valnødder
  • 30 g hasselnødder - el. mandler

Fremgangsmåde
 

Karamelliserede nødder
  1. Smelt 30 g vand og 80 g sukker på en pande på medium til høj varme.
  2. Hak 30 g hasselnødder og 30 g valnødder groft.
  3. Når sukkeret er smeltet, kommer du nødderne på panden og rører rundt, til karamellen har sat sig fast til dem.
  4. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad karamellen størkne. Når karamellen er størknet, brækker du nogle stykker af, og hakker groft, så du kan bruge dem indeni marcipanæggene samt til pynt. Behold resten til at blande i is, lagkage eller blot brækkes af og spises som slik.
Hjemmelavede påskeæg
  1. Brug denne opskrift, hvis du selv vil lave marcipanen: Hjemmelavet marcipan.
  2. Del 250 g marcipan i to. I den ene ælter du 1 spsk lakridspulver i, til du synes, at det har en passende smag.
  3. Den anden klump marcipan ruller du lidt ud, herefter drysser du 3 spsk karamelliserede nødder i en bred stribe på langs. Rul marcipanen rundt om nødderne som en roulade.
  4. Nu skal du trille æg af begge marcipanmasser. Der bliver ca. 8-10 stk. afhængigt af, hvor store du laver dem.
  5. Smelt 100 g mørk chokolade over et vandbad ved at gøre følgende: Smelt to-tredjedele af chokoladen i en skål nedsat i varmt/kogende vand. det er vigtigt, at der ikke kommer vand ned i skålen med chokolade.
  6. Tag nu skålen af varmen og rør den sidste tredjedel i den smeltede chokolade. Lad det køle af et par minutter.
  7. Nu stikker du en lille gaffel i bunden af et æg og dypper det i chokoladen. brug en ske til at hæld chokoladen over, hvis den ikke dækker helt. Hold påskeægget over skålen, så chokoladen kan dryppe lidt af. Placer det derefter på et stykke spækbræt med bagepapir.
  8. Gentag med alle æggene og drys pynt på dem, der skal pyntes.
  9. Køl marcipanæggene ned i en halv times tid, og smelt så 50 g hvid chokolade efter samme fremgangsmåde som den mørke. Herefter kan du nu pynte med hvide chokolade på den mørke.

Næringsindhold

Kalorier: 280kcalKulhydrater: 30gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gKolesterol: 1mgNatrium: 34mgKalium: 187mgKostfibre: 2gSukker: 24gVitamin A: 10IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Efter jeg lærte at lave marcipan, er det sjældent, at jeg køber råmarcipan, fordi det er så let at lave sin egen.

Naturligvis kan du lave hjemmelavet påskeæg med købe-marcipan. Det er ikke noget problem overhovedet. Men har du tid og lyst, kan du jo prøve at lave den selv.

Du kan sagtens blande nogle dråber cognac eller rom i marcipanen, hvis påskeæggene kun er til voksne.

Pas på, at marcipanen ikke bliver for fugtig til at forme som et æg. Hvis den er besværlig at rulle, så bruger du blot flormelis på bordpladen, så går det lettere.

Relaterede opskrifter

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund

Gå til opskrift
billede med nem rabarbertærte med marcipan

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Gå til opskrift
billede med kransekage

Smagstest af marcipanæg - her er påskens bedste æg

Gå til opskrift
Der stor forskel på pris og smag, når det gælder påskens marcipanæg. Smagsdommer og fødevareekspert Charlotte Mithril har lavet en smagstest af marcipanæg. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required