Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.

Hjemmelavede påskeæg er selvfølgelig mere besværlige at lave end at gå ned og købe en pakke i Brugsen.

Men det er virkelig hyggeligt at lave sine egne marcipanæg til påsken. Dels er det sjovere at servere noget, der er lavet fra bunden, dels kan man selv bestemme indholdet.

Og en tredje fordel: Der er hverken tilsætningsstoffer eller mystiske smagsaromaer i.

Jeg har valgt at komme lakridspulver i halvdelen af påskeæggene og grofthakkede, karamelliserede nødder i den anden halvdel.

Opskrift på hjemmelavede påskeæg

Hjemmelavede påskeæg med marcipan og chokolade

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.
Antal: 10 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 1 spsk lakridspulver
  • 3 spsk karamelliserede nødder grofthakkede
  • 100 g mørk chokolade mindst 72 %
  • 50 g hvid chokolade eller mælkechokolade
Karamelliserede nødder
  • 30 g vand
  • 80 g sukker
  • 30 g valnødder
  • 30 g hasselnødder el. mandler

Fremgangsmåde

Karamelliserede nødder
  1. Smelt 30 g vand og 80 g sukker på en pande på medium til høj varme.
  2. Hak 30 g hasselnødder og 30 g valnødder groft.
  3. Når sukkeret er smeltet, kommer du nødderne på panden og rører rundt, til karamellen har sat sig fast til dem.
  4. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad karamellen størkne. Når karamellen er størknet, brækker du nogle stykker af, og hakker groft, så du kan bruge dem indeni marcipanæggene samt til pynt. Behold resten til at blande i is, lagkage eller blot brækkes af og spises som slik.
Hjemmelavede påskeæg
  1. Brug denne opskrift, hvis du selv vil lave marcipanen: Hjemmelavet marcipan.
  2. Del 250 g marcipan i to. I den ene ælter du 1 spsk lakridspulver i, til du synes, at det har en passende smag.
  3. Den anden klump marcipan ruller du lidt ud, herefter drysser du 3 spsk karamelliserede nødder i en bred stribe på langs. Rul marcipanen rundt om nødderne som en roulade.
  4. Nu skal du trille æg af begge marcipanmasser. Der bliver ca. 8-10 stk. afhængigt af, hvor store du laver dem.
  5. Smelt 100 g mørk chokolade over et vandbad ved at gøre følgende: Smelt to-tredjedele af chokoladen i en skål nedsat i varmt/kogende vand. det er vigtigt, at der ikke kommer vand ned i skålen med chokolade.
  6. Tag nu skålen af varmen og rør den sidste tredjedel i den smeltede chokolade. Lad det køle af et par minutter.
  7. Nu stikker du en lille gaffel i bunden af et æg og dypper det i chokoladen. brug en ske til at hæld chokoladen over, hvis den ikke dækker helt. Hold påskeægget over skålen, så chokoladen kan dryppe lidt af. Placer det derefter på et stykke spækbræt med bagepapir.
  8. Gentag med alle æggene og drys pynt på dem, der skal pyntes.
  9. Køl marcipanæggene ned i en halv times tid, og smelt så 50 g hvid chokolade efter samme fremgangsmåde som den mørke. Herefter kan du nu pynte med hvide chokolade på den mørke.

Næringsindhold

Kalorier280kcalKulhydrater30gProtein5gFedt16gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.003gKolesterol1mgNatrium34mgKalium187mgKostfibre2gSukker24gVitamin A10IUVitamin C0.3mgCalcium39mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Efter jeg lærte at lave marcipan, er det sjældent, at jeg køber råmarcipan, fordi det er så let at lave sin egen.

Naturligvis kan du lave hjemmelavet påskeæg med købe-marcipan. Det er ikke noget problem overhovedet. Men har du tid og lyst, kan du jo prøve at lave den selv.

Du kan sagtens blande nogle dråber cognac eller rom i marcipanen, hvis påskeæggene kun er til voksne.

Pas på, at marcipanen ikke bliver for fugtig til at forme som et æg. Hvis den er besværlig at rulle, så bruger du blot flormelis på bordpladen, så går det lettere.

Relaterede opskrifter

Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
Se opskriften her
billede med nem rabarbertærte med marcipan
Kransekage - nem og lækker opskrift
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Se opskriften her
billede med kransekage
Smagstest af marcipanæg - her er påskens bedste æg
Se opskriften her
Der stor forskel på pris og smag, når det gælder påskens marcipanæg. Smagsdommer og fødevareekspert Charlotte Mithril har lavet en smagstest af marcipanæg. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required