Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Hjemmebagte knækbrød
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMS

Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en time.

Hjemmebagte knækbrød er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også spækket med fuldkorn.

Her er brugt en 5-kornsblanding med hvedeflager, rugkerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner.

Særligt på grund af de sunde men hårde rugkerner, skal du begynde med at lægge kornene i blød i vand i en halv times tid.

Nogen foretrækker at koge 5-kornsblandinger til en grød for at blødgøre dem, før de bruges i bagværk, men det vil jeg ikke anbefale til disse knækbrød.

Opskrift på hjemmebagte knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Korn i blød: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en halv time.
Antal: 12 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g 5-kornsblanding
  • 75 ml vand
  • 1 æg
  • 30 g havregryn
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk honning
  • 40 ml rapsolie (el. olivenolie)
  • birkes

Fremgangsmåde

  1. Læg 5-kornsblandingen i 75 ml. vand, rør rundt og lad det stå i en halv time.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Bland resten af ingredienserne i kornblandingen. Først virker dejen meget tør, men du får hurtigt en lidt tung dej, du kan samle med hænderne. Smag på dejen - måske skal der mere salt i.
  4. Rul dejen ud på et bagepapir, så den har en tykkelse på 0,5 cm.
  5. Skub forsigtigt bagepapiret hen på en bageplade. Skær knækbrød i den ønskede størrelse.
  6. Bages i 15 minutter og serveres, når de er kølet lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier56kcalKulhydrater5gProtein1gFedt4gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.002gKolesterol14mgNatrium245mgKalium13mgKostfibre0.2gSukker0.3gVitamin A20IUVitamin C0.002mgCalcium3mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan vælge at skære knækbrødene i små felter, så de har kiksestørrelse. Hvis du har lyst, kan du stikke dejen ud med forskellige forme.

Jeg vælger at drysse birkes på mine hjemmebagte knækbrød, men det er som bekendt kun fantasien, der sætter grænser.

Prøv for eksempel at drysse sesamfrø, hakkede valnødder eller flagesalt på toppen.

Se også disse opskrifter

  • havrekiks
    Havrekiks - sprøde kiks med havregryn
  • Hjemmelavede Digestive-kiks
    Hjemmelavede digestive-kiks med kun 5 ingredienser
  • billederesultat for knækbrød
    Nemme knækbrød - god opskrift med de smarte bagetips
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Kjeldgaard skriver

    marts 03, 2024 at 11:28 am

    Hej
    Kan dine knækbrød fryses ? 🙂
    vh Hanne

    Svar
  2. Berit skriver

    september 14, 2023 at 3:59 pm

    De ser lækre ud disse knækbrød, så dem vil jeg lave. Jeg læser der skal tilsættes 40 ml olivenolie, altså 4 dl. Er det korrekt eller en fejl i opskriften? Mvh Berit

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 14, 2023 at 5:04 pm

      Hej Berit
      Nej, det er 4 centiliter 🙂
      Glæd dig til lækre knækbrød - god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Berit skriver

        september 14, 2023 at 9:26 pm

        Hej Holger
        Det giver mening 😊
        Jeg glæder mig og tak!

  3. Eva Kirkegaard skriver

    august 25, 2021 at 4:42 pm

    Der er noget galt med opsætningen af denne opskrift , - knæbrød m kerner.
    Man får hele afsnittet med - 11 sider ialt.

    Ellers tak for mange dejlige opskrifter som jeg gerne giver 4 -5 stjerner.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 26, 2021 at 8:52 am

      Hej Eva
      Mange tak for din respons, det er jeg glad for at høre.
      I forhold til print vil jeg anbefale dig at bruge printknappen i den sorte boks i opskriften - så undgår du alt det unødvendige 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required