Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en time.
Hjemmebagte knækbrød er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også spækket med fuldkorn.
Her er brugt en 5-kornsblanding med hvedeflager, rugkerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner.
Særligt på grund af de sunde men hårde rugkerner, skal du begynde med at lægge kornene i blød i vand i en halv times tid.
Nogen foretrækker at koge 5-kornsblandinger til en grød for at blødgøre dem, før de bruges i bagværk, men det vil jeg ikke anbefale til disse knækbrød.
Opskrift på hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
Ingredienser
- 175 g 5-kornsblanding
- 75 ml vand
- 1 æg
- 30 g havregryn
- 70 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk honning
- 40 ml rapsolie - el. olivenolie
- birkes
Fremgangsmåde
- Læg 5-kornsblandingen i 75 ml. vand, rør rundt og lad det stå i en halv time.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland resten af ingredienserne i kornblandingen. Først virker dejen meget tør, men du får hurtigt en lidt tung dej, du kan samle med hænderne. Smag på dejen - måske skal der mere salt i.
- Rul dejen ud på et bagepapir, så den har en tykkelse på 0,5 cm.
- Skub forsigtigt bagepapiret hen på en bageplade. Skær knækbrød i den ønskede størrelse.
- Bages i 15 minutter og serveres, når de er kølet lidt ned.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan vælge at skære knækbrødene i små felter, så de har kiksestørrelse. Hvis du har lyst, kan du stikke dejen ud med forskellige forme.
Jeg vælger at drysse birkes på mine hjemmebagte knækbrød, men det er som bekendt kun fantasien, der sætter grænser.
Prøv for eksempel at drysse sesamfrø, hakkede valnødder eller flagesalt på toppen.
Se også disse opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Kjeldgaard
Hej
Kan dine knækbrød fryses ? 🙂
vh Hanne
Berit
De ser lækre ud disse knækbrød, så dem vil jeg lave. Jeg læser der skal tilsættes 40 ml olivenolie, altså 4 dl. Er det korrekt eller en fejl i opskriften? Mvh Berit
Holger Rørby Madsen
Hej Berit
Nej, det er 4 centiliter 🙂
Glæd dig til lækre knækbrød - god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Berit
Hej Holger
Det giver mening 😊
Jeg glæder mig og tak!
Eva Kirkegaard
Der er noget galt med opsætningen af denne opskrift , - knæbrød m kerner.
Man får hele afsnittet med - 11 sider ialt.
Ellers tak for mange dejlige opskrifter som jeg gerne giver 4 -5 stjerner.
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Mange tak for din respons, det er jeg glad for at høre.
I forhold til print vil jeg anbefale dig at bruge printknappen i den sorte boks i opskriften - så undgår du alt det unødvendige 🙂
De bedste hilsner
Holger