• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Hjemmebagte knækbrød
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  9. januar 2023

Indhold

  1. Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en time.
  2. Opskrift på hjemmebagte knækbrød
  3. Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  4. Tips

Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en time.

Hjemmebagte knækbrød er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også spækket med fuldkorn.

Her er brugt en 5-kornsblanding med hvedeflager, rugkerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner.

Særligt på grund af de sunde men hårde rugkerner, skal du begynde med at lægge kornene i blød i vand i en halv times tid.

Nogen foretrækker at koge 5-kornsblandinger til en grød for at blødgøre dem, før de bruges i bagværk, men det vil jeg ikke anbefale til disse knækbrød.

Opskrift på hjemmebagte knækbrød

Hjemmebagte knækbrød
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

5 fra 8 stemmer
Hjemmebagte knækbrød med 5-kornsblanding og birkes på toppen er sundhed i sin sprødeste form. Og de kan laves på under en halv time.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Korn i blød 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 56
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g 5-kornsblanding
  • 75 ml vand
  • 1 æg
  • 30 g havregryn
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk honning
  • 40 ml rapsolie - el. olivenolie
  • birkes

Fremgangsmåde
 

  1. Læg 5-kornsblandingen i 75 ml. vand, rør rundt og lad det stå i en halv time.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Bland resten af ingredienserne i kornblandingen. Først virker dejen meget tør, men du får hurtigt en lidt tung dej, du kan samle med hænderne. Smag på dejen - måske skal der mere salt i.
  4. Rul dejen ud på et bagepapir, så den har en tykkelse på 0,5 cm.
  5. Skub forsigtigt bagepapiret hen på en bageplade. Skær knækbrød i den ønskede størrelse.
  6. Bages i 15 minutter og serveres, når de er kølet lidt ned.

Næringsindhold

Kalorier: 56kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.002gKolesterol: 14mgNatrium: 245mgKalium: 13mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.3gVitamin A: 20IUVitamin C: 0.002mgCalcium: 3mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan vælge at skære knækbrødene i små felter, så de har kiksestørrelse. Hvis du har lyst, kan du stikke dejen ud med forskellige forme.

Jeg vælger at drysse birkes på mine hjemmebagte knækbrød, men det er som bekendt kun fantasien, der sætter grænser.

Prøv for eksempel at drysse sesamfrø, hakkede valnødder eller flagesalt på toppen.

Se også disse opskrifter

  • havrekiks
    Havrekiks - sprøde kiks med havregryn
  • Hjemmelavede Digestive-kiks
    Hjemmelavede digestive-kiks med kun 5 ingredienser
  • billederesultat for knækbrød
    Nemme knækbrød - god opskrift med de smarte bagetips
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Kjeldgaard

    marts 03, 2024 at 11:28 am

    Hej
    Kan dine knækbrød fryses ? 🙂
    vh Hanne

    Svar
  2. Berit

    september 14, 2023 at 3:59 pm

    De ser lækre ud disse knækbrød, så dem vil jeg lave. Jeg læser der skal tilsættes 40 ml olivenolie, altså 4 dl. Er det korrekt eller en fejl i opskriften? Mvh Berit

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 14, 2023 at 5:04 pm

      Hej Berit
      Nej, det er 4 centiliter 🙂
      Glæd dig til lækre knækbrød - god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Berit

        september 14, 2023 at 9:26 pm

        Hej Holger
        Det giver mening 😊
        Jeg glæder mig og tak!

  3. Eva Kirkegaard

    august 25, 2021 at 4:42 pm

    Der er noget galt med opsætningen af denne opskrift , - knæbrød m kerner.
    Man får hele afsnittet med - 11 sider ialt.

    Ellers tak for mange dejlige opskrifter som jeg gerne giver 4 -5 stjerner.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 26, 2021 at 8:52 am

      Hej Eva
      Mange tak for din respons, det er jeg glad for at høre.
      I forhold til print vil jeg anbefale dig at bruge printknappen i den sorte boks i opskriften - så undgår du alt det unødvendige 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required