• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

billede med hindbærmarmelade
Hvad er bedre end en hjemmelavet hindbærmarmelade lavet af friske hindbær. Samtidig er marmelade med hindbær utroligt nem at koge og det tager kun nogle få minutter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. april 2024 - Udgivet:  30. august 2018

Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min nemme opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Marmeladen laves med hindbær, sukker og melatin. Også opskrift med syltesukker.
  2. Opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade
  3. Hindbærmarmelade - nem opskrift på marmelade med hindbær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tykning af marmelade
  8. Syltesukker i hindbærmarmelade
  9. Hvad er syltesukker?
  10. Atamon i hindbærmarmelade
Gå til opskrift

Her er min nemme opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Marmeladen laves med hindbær, sukker og melatin. Også opskrift med syltesukker.

Hindbærmarmelade er en af de allermest populære marmelader, og her får du min opskrift på den.

Der skal såmænd ikke bruges mange ingredienser udover de friske hindbær, og tilberedningstiden er meget kort.

Så du kan roligt gå i gang med at lave din egen hindbærmarmelade.

Jeg fortæller dig også hvordan du kan bruge syltesukker og atamon i opskriften.

Snyd i øvrigt ikke dig selv for opskriften på hjemmelavet brombærmarmelade eller den lækre jordbærmarmelade.

Opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade

billede med hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade - nem opskrift på marmelade med hindbær

Her er min nemme opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Marmeladen laves med hindbær, sukker og melatin. Også opskrift med syltesukker.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSøde sager
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg hindbær - friske
  • 500 g sukker
  • 2 tsk melatin
  • Atamon
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Du starter med at skylle 1 kg hindbær (friske) forsigtigt, og tjek godt efter at der ikke er et muggent hindbær iblandt dem. For det duer ikke. Så vær omhyggelig her.
  • Kom hindbærrene op i en gryde og kog forsigtigt op. Når bærrene er i kog, skal de koge i yderligere cirka fem minutter.
  • Tilsæt så 500 g sukker og kog videre i et par minutter.
  • Bland 2 tsk melatin sammen med yderligere et par spiseskefulde sukker (indgår ikke i sukkermængden), og kog videre i et par minutter, mens du rører i hindbærmarmeladen.
  • Skold marmeladeglas og hæld den hjemmelavede hindbærmarmelade i glassene, hvorefter lågene sættes på og marmeladen stilles på køl. Kan tilsættes Atamon.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2445
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
15
mg
1
%
Kalium
 
1520
mg
43
%
Kulhydrater
 
617
g
206
%
Kostfibre
 
65
g
271
%
Sukker
 
543
g
603
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
330
IU
7
%
Vitamin C
 
262
mg
318
%
Calcium
 
255
mg
26
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tykning af marmelade

I denne opskrift har jeg anvendt en teskefuld melatin til tykning af hindbærmarmeladen.

Det giver en ikke alt for tyk marmelade, men du kan jo selv afgøre hvor tyk du ønsker den. Her kan du blot tilsætte mere melatin, hvis du ønsker hindbærmarmeladen endnu tykkere i konsistensen.

Det kan være svært at afgøre hvor tyk den endelige hindbærmarmelade bliver når den er kold, men i denne artikel om melatin kan du se hvordan du laver en tallerkentest.

Syltesukker i hindbærmarmelade

Hvis du vil lave en ultranem marmelade med hindbær, ja så kan du anvende syltesukker.

Du skal bruge 500 gram syltesukker til et kilo hindbær, og syltesukkeret erstatter både sukker og melatin i denne opskrift.

Hvad er syltesukker?

Syltesukker er en egentlig ret smart opfindelse når du skal lave marmelade.

Det indeholder nemlig blandt andet pektin fra citrusfrugter, og det er netop pektinen, der får marmeladen til at stivne.

Så med syltesukker får du en lidt hurtigere genvej til din egen marmelade.

Atamon i hindbærmarmelade

Jeg gætter på, at denne portion hindbærmarmelade hurtigt bliver spist hjemme hos dig. For den smager virkelig godt.

Men hvis du ønsker at gemme noget af marmeladen til senere, kan du tilsætte en smule Atamon.

Til mængden i denne opskrift skal du tilsætte en teskefuld Atamon, der røres ind i den færdige marmelade, hvorefter den hældes på skoldede glas.

Atamon er blot et konserveringsmiddel, som du køber i supermarkedet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alice

    juli 16, 2023 at 2:17 pm

    Hvis der bliver tilsat Atamon, hvor længe er holdbarheden så?

    Svar
  2. Angelina

    juni 18, 2021 at 6:56 am

    Det må jeg prøve.😊 Kan jeg ikke bruge frosne hindbær og skal vandet så hældes fra ?

    Svar
    • Kjeld

      februar 22, 2023 at 1:54 pm

      Jeg bruger altid frosne bær og det går fint

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required