Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

Billede af hindbærgalette.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.

Hindbærgalette er en af de helt uimodståelige kager, som er så utrolig nem at lave.

Galetten er en fransk tærte af mørdej, som laves uden form, og derfor fremstår ret rustik. Og sådan skal den være.

Her altså med friske hindbær, men den kan også sagtens laves med frosne hindbær. Opskriften på hindbærgalette passer som en lækker dessert til 6-8 personer.

Indhold
  • Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
  • Hindbærgalette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Hindbærgalette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 100 g smør koldt
  • 25 g bagesukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg sammenpisket
Fyld
  • 50 g rørsukker
  • 50 g mandelmel
  • 50 g marcipan
  • 250 g hindbær
  • 10 g vaniljesukker
  • 20 g rørsukker
Pensling
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en mørdej, hvor hvedemel kommes i en skål sammen med mandelmel, køleskabskoldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr dejen godt sammen, hvor det kolde smør smuldres helt ud i dejen.
  2. Saml dejen med et sammenpisket æg, form en lille kugle og læg den på køl i en time i køleskabet.
  3. Forvam ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
  4. Ælt dejen ganske let igennem og rul den ud på et meldrysset bord. Cirka 25 gange 25 centimeter. Lægges på en bageplade med bagepapir.
  5. Rørsukker, mandelmel og reven marcipan vendes sammen og fordeles på mørdejen, men hold fem centimeters afstand til kanten, da kanten til sidst foldes ind over fyldet.
  6. Hindbær vendes med vaniljesukker og rørsukker, hvorefter bærrene sættes ovenpå fyldet. Igen skal du holde fem centimeter ud til kanten.
  7. Fold nu forsigtigt kanten op hele vejen rundt, pensl den med æggehvide og drys med sukker.
  8. Bages i cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier374kcalKulhydrater39gProtein8gFedt22gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol47mgNatrium101mgKalium105mgKostfibre5gSukker18gVitamin A353IUVitamin C8mgCalcium60mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte hindbærgalette serveres straks, gerne i godt selskab med is, flødeskum eller creme fraiche.

Flere inspirerende opskrifter:

Hindbærgalette i airfryer
Her får du min opskrift på hindbærgalette i airfryer. En skøn og nem kage med hindbær på en sprøde mørdejsbund til kaffen eller som dessert.
Se opskriften her
hindbærgalette i airfryer
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.
Se opskriften her
Æblegalette
Verdens bedste hindbærroulade
Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Se opskriften her
billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær
Se opskriften her
Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Madensverden.dk.
Rabarbergalette
Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.
Se opskriften her
rabarber galette
Galette med fersken
Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Se opskriften her
Billede af gallet med fersken.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 19, 2025 at 5:23 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Lis Ourø skriver

    juli 19, 2024 at 10:02 am

    Det ville være dejligt, hvis målene på 5 og 10 gram blev angivet i 1/4 , 1/2 og 1/1 tsk.
    Vh. Lis

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required