Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
Hindbærgalette er en af de helt uimodståelige kager, som er så utrolig nem at lave.
Galetten er en fransk tærte af mørdej, som laves uden form, og derfor fremstår ret rustik. Og sådan skal den være.
Her altså med friske hindbær, men den kan også sagtens laves med frosne hindbær. Opskriften på hindbærgalette passer som en lækker dessert til 6-8 personer.
Indhold på siden
- Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
- Hindbærgalette
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Hindbærgalette i airfryer
- Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
- Hindbærroulade
- Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær
- Rabarbergalette
- Galette med fersken
- Kommentarer

Hindbærgalette
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 100 g smør - koldt
- 25 g bagesukker
- 5 g vaniljesukker
- 1 æg - sammenpisket
- 50 g rørsukker
- 50 g mandelmel
- 50 g marcipan
- 250 g hindbær
- 10 g vaniljesukker
- 20 g rørsukker
- 50 g pasteuriserede æggehvider
- sukker
Fremgangsmåde
- Start med at lave en mørdej, hvor hvedemel kommes i en skål sammen med mandelmel, køleskabskoldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr dejen godt sammen, hvor det kolde smør smuldres helt ud i dejen.
- Saml dejen med et sammenpisket æg, form en lille kugle og læg den på køl i en time i køleskabet.
- Forvam ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
- Ælt dejen ganske let igennem og rul den ud på et meldrysset bord. Cirka 25 gange 25 centimeter. Lægges på en bageplade med bagepapir.
- Rørsukker, mandelmel og reven marcipan vendes sammen og fordeles på mørdejen, men hold fem centimeters afstand til kanten, da kanten til sidst foldes ind over fyldet.
- Hindbær vendes med vaniljesukker og rørsukker, hvorefter bærrene sættes ovenpå fyldet. Igen skal du holde fem centimeter ud til kanten.
- Fold nu forsigtigt kanten op hele vejen rundt, pensl den med æggehvide og drys med sukker.
- Bages i cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdigbagte hindbærgalette serveres straks, gerne i godt selskab med is, flødeskum eller creme fraiche.
Flere inspirerende opskrifter:
Hindbærgalette i airfryer
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
Hindbærroulade
Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær
Gå til opskriftRabarbergalette
Galette med fersken
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.
Lis Ourø
Det ville være dejligt, hvis målene på 5 og 10 gram blev angivet i 1/4 , 1/2 og 1/1 tsk.
Vh. Lis