• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

hindbærgalette
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.

Hindbærgalette er en af de helt uimodståelige kager, som er så utrolig nem at lave.

Galetten er en fransk tærte af mørdej, som laves uden form, og derfor fremstår ret rustik. Og sådan skal den være.

Her altså med friske hindbær, men den kan også sagtens laves med frosne hindbær.

Opskriften på hindbærgalette passer som en lækker dessert til 6-8 personer.

Ingredienser til hindbærgalette

150 gram hvedemel
100 gram mandelmel
100 gram koldt smør
25 gram bagesukker
5 gram vaniljesukker
3-4 spiseskefulde vand

Fyld

50 gram rørsukker
50 gram mandelmel
50 gram marcipan
250 gram hindbær
10 gram vaniljesukker
20 gram rørsukker

Pensling

1 bæger pasteuristeret æggehvide
Sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en mørdej, hvor hvedemel kommes i en skål sammen med mandelmel, køleskabskoldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr dejen godt sammen, hvor det kolde smør smuldres helt ud i dejen.
  2. Saml dejen med 3-4 spiseskefulde vand, form en lille kugle og læg den på køl i en time i køleskabet.
  3. Forvam ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
  4. Ælt dejen ganske let igennem og rul den ud på et meldrysset bord. Cirka 25 gange centimeter. Lægges på en bageplade med bagepapir.
  5. Rørsukker, mandelmel og reven marcipan vendes sammen og fordeles på mørdejen, men hold fem centimeters afstand til kanten, da kanten til sidst foldes ind over fyldet.
  6. Hindbær vendes med vaniljesukker og rørsukker, hvorefter bærrene sættes ovenpå fyldet. Igen skal du holde fem centimeter ud til kanten.
  7. Fold nu forsigtigt kanten op hele vejen rundt, pensl den med æggehvide og drys med sukker.
  8. Bages i cirka 30 minutter.

Den færdigbagte hindbærgalette serveres straks, gerne i godt selskab med is, flødeskum eller creme fraiche.

Se også mine opskrifter på

Galette med fersken

Hindbærroulade

Hindbærgrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis Ourø

    juli 19, 2024 at 10:02 am

    Det ville være dejligt, hvis målene på 5 og 10 gram blev angivet i 1/4 , 1/2 og 1/1 tsk.
    Vh. Lis

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her