Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
Hindbærgalette er en af de helt uimodståelige kager, som er så utrolig nem at lave.
Galetten er en fransk tærte af mørdej, som laves uden form, og derfor fremstår ret rustik. Og sådan skal den være.
Her altså med friske hindbær, men den kan også sagtens laves med frosne hindbær.
Opskriften på hindbærgalette passer som en lækker dessert til 6-8 personer.
Ingredienser til hindbærgalette
150 gram hvedemel
100 gram mandelmel
100 gram koldt smør
25 gram bagesukker
5 gram vaniljesukker
3-4 spiseskefulde vand
Fyld
50 gram rørsukker
50 gram mandelmel
50 gram marcipan
250 gram hindbær
10 gram vaniljesukker
20 gram rørsukker
Pensling
1 bæger pasteuristeret æggehvide
Sukker
Fremgangsmåde
- Start med at lave en mørdej, hvor hvedemel kommes i en skål sammen med mandelmel, køleskabskoldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr dejen godt sammen, hvor det kolde smør smuldres helt ud i dejen.
- Saml dejen med 3-4 spiseskefulde vand, form en lille kugle og læg den på køl i en time i køleskabet.
- Forvam ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
- Ælt dejen ganske let igennem og rul den ud på et meldrysset bord. Cirka 25 gange centimeter. Lægges på en bageplade med bagepapir.
- Rørsukker, mandelmel og reven marcipan vendes sammen og fordeles på mørdejen, men hold fem centimeters afstand til kanten, da kanten til sidst foldes ind over fyldet.
- Hindbær vendes med vaniljesukker og rørsukker, hvorefter bærrene sættes ovenpå fyldet. Igen skal du holde fem centimeter ud til kanten.
- Fold nu forsigtigt kanten op hele vejen rundt, pensl den med æggehvide og drys med sukker.
- Bages i cirka 30 minutter.
Den færdigbagte hindbærgalette serveres straks, gerne i godt selskab med is, flødeskum eller creme fraiche.
Se også mine opskrifter på
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lis Ourø
Det ville være dejligt, hvis målene på 5 og 10 gram blev angivet i 1/4 , 1/2 og 1/1 tsk.
Vh. Lis