• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær

Billede af hindbærgalette.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2019 - Udgivet: 6. august 2019

Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.

Hindbærgalette er en af de helt uimodståelige kager, som er så utrolig nem at lave.

Galetten er en fransk tærte af mørdej, som laves uden form, og derfor fremstår ret rustik. Og sådan skal den være.

Her altså med friske hindbær, men den kan også sagtens laves med frosne hindbær. Opskriften på hindbærgalette passer som en lækker dessert til 6-8 personer.

Indhold på siden
  • Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
  • Hindbærgalette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Hindbærgalette i airfryer
  • Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte
  • Hindbærroulade
  • Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær
  • Rabarbergalette
  • Galette med fersken
  • Kommentarer
Billede af hindbærgalette.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærgalette

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en uimodståelig hindbærgalette, der er en fransk mørdejskage. Galetten er rustik, og kan laves med friske eller frosne hindbær.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 374
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 100 g smør - koldt
  • 25 g bagesukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg - sammenpisket
Fyld
  • 50 g rørsukker
  • 50 g mandelmel
  • 50 g marcipan
  • 250 g hindbær
  • 10 g vaniljesukker
  • 20 g rørsukker
Pensling
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave en mørdej, hvor hvedemel kommes i en skål sammen med mandelmel, køleskabskoldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr dejen godt sammen, hvor det kolde smør smuldres helt ud i dejen.
  2. Saml dejen med et sammenpisket æg, form en lille kugle og læg den på køl i en time i køleskabet.
  3. Forvam ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
  4. Ælt dejen ganske let igennem og rul den ud på et meldrysset bord. Cirka 25 gange 25 centimeter. Lægges på en bageplade med bagepapir.
  5. Rørsukker, mandelmel og reven marcipan vendes sammen og fordeles på mørdejen, men hold fem centimeters afstand til kanten, da kanten til sidst foldes ind over fyldet.
  6. Hindbær vendes med vaniljesukker og rørsukker, hvorefter bærrene sættes ovenpå fyldet. Igen skal du holde fem centimeter ud til kanten.
  7. Fold nu forsigtigt kanten op hele vejen rundt, pensl den med æggehvide og drys med sukker.
  8. Bages i cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 374kcalKulhydrater: 39gProtein: 8gFedt: 22gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 47mgNatrium: 101mgKalium: 105mgKostfibre: 5gSukker: 18gVitamin A: 353IUVitamin C: 8mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte hindbærgalette serveres straks, gerne i godt selskab med is, flødeskum eller creme fraiche.

Flere inspirerende opskrifter:

Hindbærgalette i airfryer

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på hindbærgalette i airfryer. En skøn og nem kage med hindbær på en sprøde mørdejsbund til kaffen eller som dessert.
Gå til opskrift
hindbærgalette i airfryer

Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte

5 fra 1 stemme
Æblegalette er en skøn fransk, rustik tærte med æble, marcipan og mandelflager. Bagt med en skøn mørdej og perfekt til dessert.
Gå til opskrift
Æblegalette

Hindbærroulade

4.7 fra 208 stemmer
Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Gå til opskrift
billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade

Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær

Gå til opskrift
Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Madensverden.dk.

Rabarbergalette

4.6 fra 15 stemmer
Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.
Gå til opskrift
rabarber galette

Galette med fersken

5 fra 2 stemmer
Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Gå til opskrift
galette med fersken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 19, 2025 at 5:23 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Lis Ourø

    juli 19, 2024 at 10:02 am

    Det ville være dejligt, hvis målene på 5 og 10 gram blev angivet i 1/4 , 1/2 og 1/1 tsk.
    Vh. Lis

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required