• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Snacks og søde sager › Hindbærcoulis - lækker hindbærsovs til dessert

Hindbærcoulis - lækker hindbærsovs til dessert

billederesultat for hindbærcoulis
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2020 - Udgivet: 7. juli 2020

Her er min grundopskrift på hindbærcoulis, der er en nem og lækker hindbærsovs. Kan laves med frosne eller friske hindbær, og bruges til is, frugt m.v.

Hindbærcoulis er en klassisk hindbærsovs, der er er perfekt til is og meget andet godt.

Det her er min grundopskrift på den, og som jeg plejer at lave den. Der findes også andre måder, men denne virker hver gang.

Jeg plejer at bruge 200 gram hindbær sammen med 100 gram flormelis, for det passer til fire personer. Og mængdeforholdet skal altid være 2:1, altså to dele hindbær til en del flormelis.

Bruger du 300 gram hindbær, ja så skal der 150 gram flormelis til.

Frosne eller friske hindbær?

Til min coulis med hindbær bruger jeg de hindbær, som jeg nu engang kan få fat på. Og både de frosne og friske hindbær fungerer fint til hindbærcoulis.

De frosne giver jeg altid et opkog - her kan du læse mere om hvorfor jeg altid koger frosne hindbær.

De friske hindbær kan blot blendes direkte med flormelis, og så er de klar til brug.

Det er også en smagssag om man vil sigte hindbærsovsen, men jeg synes den er bedst uden kerner.

Opskrift på hindbærcoulis

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærcoulis - lækker hindbærsovs til dessert

4.79 fra 23 stemmer
Tilb. tid 5 minutter min
På køl (mindst) 1 time t
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g hindbær - frosne eller friske
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Vej hindbær og flormelis af i en lille gryde.
  2. Varm det op ved en middel varme indtil det koger, og kog så cirka et minut under omrøring.
  3. Tag din hindbærcoulis af varmen, og sigt det i en lille skål.
  4. Stilles på køl mindst en time, så hindbærsaucen når at blive kold. Måske længere tid, så lav den gerne i god tid.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den skønne hindbærcoulis kan blandt andet serveres til en hjemmelavet italiensk is, som du finder opskriften på her:

Italiensk is - bedste opskrift

4.7 fra 22 stemmer
Her er min grundopskrift på italiensk is, der er en klassisk mælkeis fra Italien. Lavet på sødmælk, vanilje, æggeblomme og sukker. Med eller uden ismaskine.
Gå til opskrift
billederesultat for italiensk is

Udtale af coulis

Hindbærcoulis - eller rettere coulis - udtales [kuˈli]. Altså med stumt s til sidst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Herdis Vind

    marts 02, 2023 at 12:05 pm

    Bliver det ikke for sød Andre opskrifter er der kun halv så meget sukker i Hindbærsovs

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 02, 2023 at 2:06 pm

      Hej Herdis
      Det er jo en smagssag, men jeg synes det ikke 🙂
      Men man kan sagtens reducere sukkerindholdet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Vibeke Qvist Raaschou

    februar 03, 2023 at 4:55 pm

    God opskrift. Brugte friske “udenlandske” hindbær 🫣. Og så er det fint til en rest fra ugens risengrødsdag. Altså som ris a la mande. Men da julen er flere uger borte, og kirsebærsovs er “no go” i februar - så er det bare top på en fredagsdessert med lækker hindbær coulis.
    Og “de frasigtede” kærner …. de er gemt på køl …. til morgenmadens skyr. Så intet madspild her. Tak.
    Mvh
    Vibeke Qvist Raaschou

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required