• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Herregårdskage med marengs og kokos

Herregårdskage med marengs og kokos

herregårdskage med kokosmarengs
Den klassiske herregårdskage med kokosmarengs på toppen. Kagen er en lækker bradepandekage, og den lækre topping er fantastisk. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. november 2023 - Udgivet:  20. august 2023

Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.
  2. Opskrift på herregårdskage
  3. Herregårdskage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.

Herregårdskage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem årtier var med til at promovere i deres bagebøger.

Der er tale om en lækker bradepandekage, der toppes med en skøn kokosmarengs, og kagen er nem at bage.

Du skal bruge en bradepande på cirka 30 gange 25 centimeter til herregårdskagen, og ønsker du at bage en hel bradepande af kagen, kan du blot gange opskriften op med to.

Opskrift på herregårdskage

herregårdskage med kokosmarengs

Herregårdskage

Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.
Bedømmelse
4.5 fra 6 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 12 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 275 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g smør - skal være blødt
  • 3 æg - delt i blommer og hvider
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl mælk

Kokosmarengs

  • 250 g flormelis
  • 130 g kokosmel
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme. Beklæd en bradepande med bagepapir. Størrelsen skal være ca. 30 gange 25 centimeter, så du får en tilpas høj herregårdskage.
  • Kom sukker og vaniljesukker i en skål sammen med blødt smør, og pisk det luftigt.
  • Del de tre æg i henholdsvis æggeblommer og æggehvider.
  • Pisk gradvist æggeblommerne ind i smørmassen, mens hviderne gemmes til den lækre kokosmarengs.
  • Bland hvedemel og bagepulver sammen. Vend det i smør- og æggemassen, og tilsæt samtidig mælk. Vend det forsigtigt sammen, gerne med en dejskraber, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  • Fordel dejen i bradepanden (hvor der er lagt bagepapir i). Glat dejen lidt ud.
  • Bag den i ca. 20 minutter på næstnederste rille.
  • Imens laver du kokosmarengs. Start med at piske æggehvidere stive, hvorefter du pisker flormelis i. Vend derefter kokosmel i.
  • Efter de 20 minutter tages herregårdskagen ud af ovnen. Skru samtidig ovnen ned på 150 grader.
  • Fordel med forsigtighed kokosmarengs på kagen, og bag den færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter. Nu altså ved 150 grader almindelig over- og undervarme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
517
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
94
mg
3
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
46
g
51
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
621
IU
12
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte herregårdskage køles helt af inden udskæring.

Kagen, der i øvrigt også kaldes for sølvkage, har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage kagen dagen før den skal bruges.

Se flere lækre kageopskrifter

  • bedstefars skæg
    Bedstefars skæg - nem og lækker opskrift på en klassiker
  • Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
    Bikuber (kager med marengs, flødeskum og chokolade)
  • bradepandekager
    Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
  • billederesultat for skærekager
    Skærekager - de bedste opskrifter på skærekage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helga Lund

    november 09, 2023 at 2:28 pm

    Hej
    Jeg søger en kage med kakao marengs
    Tak for alle de gode opskrifter

    Svar
  2. Susanne Grossert

    oktober 07, 2022 at 5:06 pm

    Kan man få oplyst om dine dejlige bageopskrifter kan fryses. Hilsen susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2022 at 5:12 pm

      Hej Susanne
      Det er en god pointe, og skal nok huske at skrive det fremadrettet. Denne kage kan sagtens fryses og tøs op ved stuetemperatur.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helen

    oktober 05, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Mangler mængden af æggehvider til kokosmarengen til Herregårdskagen
    Mvh. Helen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 06, 2022 at 6:26 am

      Hej Helen
      Der bruges tre æg, som deles. Blommerne til dejen - og de tre æggehvider til kokosmarengs 🙂
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required