• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Havrekiks - sprøde kiks med havregryn

Havrekiks - sprøde kiks med havregryn

havrekiks
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
334
SHARES
FacebookMessenger334PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. september 2022 - Udgivet:  22. september 2022

Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.

Havrekiks er altid en populær snack, og her har jeg lavet kiksene med masser af grovvalsede havregryn.

De er meget nemme at lave, og de skal jo ikke hæve, da hævemidlet er hjortetaksalt. Så ælt dejen sammen, rul ud og udstik, hvorefter havrekiksene bages i cirka otte minutter i ovnen.

Disse kiks er gode i madpakken, eller som en lidt sundere snack til ungerne. Så bag gerne rigeligt, for kiksene får hurtigt ben at gå på.

Opskriften giver ca. 36 kiks. Men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.

Opskrift på hjemmelavet havrekiks

havrekiks
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havrekiks

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 36 stk
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Kalorier: 59
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g havregryn - grovvalsede
  • 150 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 5 g vaniljesukker
  • 5 g hjortetaksalt
  • 125 g smør - smeltet
  • 150 g mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  2. Det nemmeste er at veje de tørre ingredienser af, det vil sige havregryn, hvedemel, farin, vaniljesukker og hjortetaksalt, i skålen til din røremaskine. Påmonter samtidig kagespartlen på maskinen.
  3. Smelt smør i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen og kom det ved.
  4. Vej også mælk af og tilsæt den til dejen.
  5. Ælt dejen igennem, indtil den er godt rørt sammen. Det tager blot et par minutter.
  6. Tag skålen af røremaskinen, og tag cirka en tredjedel af dejen op på et meldrysset bord.
  7. Rul dejen ud i cirka tre millimeters tykkelse.
  8. Udstik havrekiks med en udstikker, og jeg plejer at lavre havrekiksene med en diameter på seks centimeter. Det er en god størrelse.
  9. Lav 12 havrekiks, som stilles på bageplade med bagepapir.
  10. Bages midt i ovnen i cirka otte minutter.
  11. Køles af på en rist, og her bliver dine havrekiks sprøde.
  12. Fortsæt på samme måde med to hold havrekiks.

Næringsindhold

Kalorier: 59kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 8mgNatrium: 24mgKalium: 16mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 94IUCalcium: 7mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte havrekiks skal køles helt af på risten for at blive sprøde. Derefter opbevares de i en tætsluttende beholder.

Holdbarhed behøver vi ikke tale om, for havrekiksene er spist, før du ved af det.

Se også andre opskrifter på sprødt bagværk:

Hjemmelavede Digestive-kiks

Cookies med havregryn

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Natacha Rudbeck

    maj 29, 2023 at 7:31 pm

    Tror du man kan tilføje hakket korender i, så de bliver lidt a la Karen volfs småkagerne?
    Glæder mig til at komme i gang med at bage dem.

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 31, 2023 at 2:53 pm

      Hej Natacha
      Vi har faktisk en opskrift på korendekager, du måske også vil prøve:
      Korendekager - julesmåkager fra mormors tid

      Svar
  2. Jolanda

    april 24, 2023 at 4:06 pm

    Jeg havde kun finvalsede gryn, med de blev fine alligevel. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Mia

    november 11, 2020 at 1:07 pm

    Kan det passe at dejen skal rulles ud i 3 cm tykkelse? Det virker ret voldsomt...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2020 at 4:20 pm

      Hej Mia
      Ups - tre millimeter, naturligvis. Fire millimeter er også ok.
      Det er nu rettet - og tak fordi du er vågen 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Finn Dypping

        februar 01, 2023 at 1:10 pm

        Har prøvet dem men de blev bløde
        Og fuldte opskrift

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required