Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Havrekiks - sprøde kiks med havregryn

Havrekiks - sprøde kiks med havregryn

havrekiks
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook344PinterestSMSEmailMessenger
344
DELINGER

Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.

Havrekiks er altid en populær snack, og her har jeg lavet kiksene med masser af grovvalsede havregryn.

De er meget nemme at lave, og de skal jo ikke hæve, da hævemidlet er hjortetaksalt. Så ælt dejen sammen, rul ud og udstik, hvorefter havrekiksene bages i cirka otte minutter i ovnen.

Disse kiks er gode i madpakken, eller som en lidt sundere snack til ungerne. Så bag gerne rigeligt, for kiksene får hurtigt ben at gå på.

Opskriften giver ca. 36 kiks. Men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.

Opskrift på hjemmelavet havrekiks

Havrekiks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.
Antal: 36 stk
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g havregryn (grovvalsede )
  • 150 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 5 g vaniljesukker
  • 5 g hjortetaksalt
  • 125 g smør (smeltet )
  • 150 g mælk

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  2. Det nemmeste er at veje de tørre ingredienser af, det vil sige havregryn, hvedemel, farin, vaniljesukker og hjortetaksalt, i skålen til din røremaskine. Påmonter samtidig kagespartlen på maskinen.
  3. Smelt smør i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen og kom det ved.
  4. Vej også mælk af og tilsæt den til dejen.
  5. Ælt dejen igennem, indtil den er godt rørt sammen. Det tager blot et par minutter.
  6. Tag skålen af røremaskinen, og tag cirka en tredjedel af dejen op på et meldrysset bord.
  7. Rul dejen ud i cirka tre millimeters tykkelse.
  8. Udstik havrekiks med en udstikker, og jeg plejer at lavre havrekiksene med en diameter på seks centimeter. Det er en god størrelse.
  9. Lav 12 havrekiks, som stilles på bageplade med bagepapir.
  10. Bages midt i ovnen i cirka otte minutter.
  11. Køles af på en rist, og her bliver dine havrekiks sprøde.
  12. Fortsæt på samme måde med to hold havrekiks.

Næringsindhold

Kalorier59kcalKulhydrater7gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium24mgKalium16mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A94IUCalcium7mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte havrekiks skal køles helt af på risten for at blive sprøde. Derefter opbevares de i en tætsluttende beholder.

Holdbarhed behøver vi ikke tale om, for havrekiksene er spist, før du ved af det.

Se også andre opskrifter på sprødt bagværk:

Hjemmelavede Digestive-kiks

Cookies med havregryn

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Natacha Rudbeck skriver

    maj 29, 2023 at 7:31 pm

    Tror du man kan tilføje hakket korender i, så de bliver lidt a la Karen volfs småkagerne?
    Glæder mig til at komme i gang med at bage dem.

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      maj 31, 2023 at 2:53 pm

      Hej Natacha
      Vi har faktisk en opskrift på korendekager, du måske også vil prøve:
      Korendekager - julesmåkager fra mormors tid

      Svar
  2. Jolanda skriver

    april 24, 2023 at 4:06 pm

    Jeg havde kun finvalsede gryn, med de blev fine alligevel. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Mia skriver

    november 11, 2020 at 1:07 pm

    Kan det passe at dejen skal rulles ud i 3 cm tykkelse? Det virker ret voldsomt...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 11, 2020 at 4:20 pm

      Hej Mia
      Ups - tre millimeter, naturligvis. Fire millimeter er også ok.
      Det er nu rettet - og tak fordi du er vågen 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Finn Dypping skriver

        februar 01, 2023 at 1:10 pm

        Har prøvet dem men de blev bløde
        Og fuldte opskrift

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required