• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Hasselnøddeboller

Hasselnøddeboller

hasselnøddeboller
Du skal prøve de her lækre hasselnøddeboller. De er bagt med hasselnødder og havregrød og smager forrygende. Foto: Ellen Jensen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. juli 2023 - Udgivet:  11. juli 2023

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.
  2. Opskrift på hasselnøddeboller
  3. Hasselnøddeboller - boller med hasselnødder
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.

Her får du opskriften på lækre hasselnøddeboller - altså boller med hasselnødder.

De er lette at bage, for du skal blot røre dejen sammen, lade den hæve, og når den er klar til at blive formet til boller, sætter du blot 12 klatter dej på bagepladen med to skeer.

På den måde slipper du helt for at skulle have hænder i dejen. Så hvis du er typen, der helst vil være fri for dej på fingrene, er det her en genial opskrift.

Opskriften er oprindeligt udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på hasselnøddeboller

hasselnøddeboller

Hasselnøddeboller - boller med hasselnødder

Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand - lunken
  • 0,5 spsk salt
  • 3 spsk honning - flydende
  • 0,5 dl olie - solsikkeolie eller vindruekerneolie
  • 150 g havregrød - kold, lavet af 1 deciliter havregryn og 2 deciliter vand
  • 500 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og flydende honning.
  • Tilsæt olie, den kolde havregrød og hvedemel til en lind dej. Den skal være let klistret.
  • Hak hasselnødderne og tilsæt dem til dejen.
  • Tildæk dejen og sæt den til hævning i 4 timer.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt nu 12 klatter dej på bagepapiret med to skeer og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl dine hasselnøddeboller med vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Måske et par minutter mere. Det vigtige er, at de er godt afbagte.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
226
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
294
mg
13
%
Kalium
 
94
mg
3
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

På billedet er der små orange nistrer i bollerne. Det er tørrede morgenfruer, som du kan vælge at komme i dine hasselnøddeboller, hvis du synes. Der skal 2 spiseskefulde tørrede morgenfruer i denne opskrift.

Se også: Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle

    maj 01, 2024 at 12:47 pm

    Er ellers glad for at bruge mange af jeres opskrifter, men ærlig talt synes jeg disse boller er kedelige- ikke værd at vente 4 1/2 time på. Fulgte opskriften, men bollerne flød meget ud. Der står at dejen skal være lidt klistret, men svært at afgøre hvor meget klistret den skal være. Så øv, øv

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 01, 2024 at 2:10 pm

      Hej Helle
      Tak for din feedback - det er altid rart at høre. Det lyder som om der skulle have været lidt mere mel i dejen. Det afhænger blandt andet af hvor meget protein melet indeholder. Brug gerne en hvedemel med mindst 12% protein.
      Du må prøve igen, for bollerne plejer ikke at flyde ud.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anna Marie Johansen

    juli 13, 2023 at 10:44 am

    Kan det passe,at de skal hæve i 4 timer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 13, 2023 at 1:03 pm

      Hej Anna Maria
      Yes - den er god nok 🙂
      Og god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anna Marie Johansen

        juli 13, 2023 at 6:41 pm

        Skal det være i køleskab,eller på køkkenbord

      • Holger Rørby Madsen

        juli 13, 2023 at 7:11 pm

        Bare på køkkenbordet 🙂

  3. Ellen

    juli 11, 2023 at 2:32 pm

    Kan man koldhæve bollerne?

    Svar
  4. Karin Jacobsen

    april 22, 2023 at 4:34 pm

    I forhold til kacl hvor mange gram eller boller er en portion ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 22, 2023 at 5:18 pm

      Hej Karin
      Det er i dette tilfælde pr. stk. 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required