Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.
Her får du opskriften på lækre hasselnøddeboller - altså boller med hasselnødder.
De er lette at bage, for du skal blot røre dejen sammen, lade den hæve, og når den er klar til at blive formet til boller, sætter du blot 12 klatter dej på bagepladen med to skeer.
På den måde slipper du helt for at skulle have hænder i dejen. Så hvis du er typen, der helst vil være fri for dej på fingrene, er det her en genial opskrift.
Opskriften er oprindeligt udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på hasselnøddeboller
Hasselnøddeboller - boller med hasselnødder
Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 deciliter vand - lunken
- 0,5 spiseskefuld salt
- 3 spiseskefulde honning - flydende
- 0,5 deciliter olie - solsikkeolie eller vindruekerneolie
- 150 gram havregrød - kold, lavet af 1 deciliter havregryn og 2 deciliter vand
- 500 gram hvedemel
- 50 gram hasselnødder
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og flydende honning.
- Tilsæt olie, den kolde havregrød og hvedemel til en lind dej. Den skal være let klistret.
- Hak hasselnødderne og tilsæt dem til dejen.
- Tildæk dejen og sæt den til hævning i 4 timer.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt nu 12 klatter dej på bagepapiret med to skeer og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dine hasselnøddeboller med vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Måske et par minutter mere. Det vigtige er, at de er godt afbagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
På billedet er der små orange nistrer i bollerne. Det er tørrede morgenfruer, som du kan vælge at komme i dine hasselnøddeboller, hvis du synes. Der skal 2 spiseskefulde tørrede morgenfruer i denne opskrift.
Se også: Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød
Helle
Er ellers glad for at bruge mange af jeres opskrifter, men ærlig talt synes jeg disse boller er kedelige- ikke værd at vente 4 1/2 time på. Fulgte opskriften, men bollerne flød meget ud. Der står at dejen skal være lidt klistret, men svært at afgøre hvor meget klistret den skal være. Så øv, øv
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak for din feedback - det er altid rart at høre. Det lyder som om der skulle have været lidt mere mel i dejen. Det afhænger blandt andet af hvor meget protein melet indeholder. Brug gerne en hvedemel med mindst 12% protein.
Du må prøve igen, for bollerne plejer ikke at flyde ud.
Alt det bedste
Holger
Anna Marie Johansen
Kan det passe,at de skal hæve i 4 timer
Holger Rørby Madsen
Hej Anna Maria
Yes - den er god nok 🙂
Og god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anna Marie Johansen
Skal det være i køleskab,eller på køkkenbord
Holger Rørby Madsen
Bare på køkkenbordet 🙂
Ellen
Kan man koldhæve bollerne?
Karin Jacobsen
I forhold til kacl hvor mange gram eller boller er en portion ?
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Det er i dette tilfælde pr. stk. 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger