Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.
Her får du opskriften på lækre hasselnøddeboller - altså boller med hasselnødder.
De er lette at bage, for du skal blot røre dejen sammen, lade den hæve, og når den er klar til at blive formet til boller, sætter du blot 12 klatter dej på bagepladen med to skeer.
På den måde slipper du helt for at skulle have hænder i dejen. Så hvis du er typen, der helst vil være fri for dej på fingrene, er det her en genial opskrift.
Opskriften er oprindeligt udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på hasselnøddeboller
Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 deciliter vand - lunken
- 0,5 spiseskefuld salt
- 3 spiseskefulde honning - flydende
- 0,5 deciliter olie - solsikkeolie eller vindruekerneolie
- 150 gram havregrød - kold, lavet af 1 deciliter havregryn og 2 deciliter vand
- 500 gram hvedemel
- 50 gram hasselnødder
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og flydende honning.
- Tilsæt olie, den kolde havregrød og hvedemel til en lind dej. Den skal være let klistret.
- Hak hasselnødderne og tilsæt dem til dejen.
- Tildæk dejen og sæt den til hævning i 4 timer.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt nu 12 klatter dej på bagepapiret med to skeer og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dine hasselnøddeboller med vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Måske et par minutter mere. Det vigtige er, at de er godt afbagte.
Næringsindhold
Tips
På billedet er der små orange nistrer i bollerne. Det er tørrede morgenfruer, som du kan vælge at komme i dine hasselnøddeboller, hvis du synes. Der skal 2 spiseskefulde tørrede morgenfruer i denne opskrift.
Se også: Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød

Anna Marie Johansen
Kan det passe,at de skal hæve i 4 timer
Holger Rørby Madsen
Hej Anna Maria
Yes - den er god nok 🙂
Og god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anna Marie Johansen
Skal det være i køleskab,eller på køkkenbord
Holger Rørby Madsen
Bare på køkkenbordet 🙂
Ellen
Kan man koldhæve bollerne?
Karin Jacobsen
I forhold til kacl hvor mange gram eller boller er en portion ?
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Det er i dette tilfælde pr. stk. 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger