Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hasselnøddeboller

Hasselnøddeboller

hasselnøddeboller
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.

Her får du opskriften på lækre hasselnøddeboller - altså boller med hasselnødder.

De er lette at bage, for du skal blot røre dejen sammen, lade den hæve, og når den er klar til at blive formet til boller, sætter du blot 12 klatter dej på bagepladen med to skeer.

På den måde slipper du helt for at skulle have hænder i dejen. Så hvis du er typen, der helst vil være fri for dej på fingrene, er det her en genial opskrift.

Opskriften er oprindeligt udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på hasselnøddeboller

Hasselnøddeboller - boller med hasselnødder

Ellen Jensen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 5 timer t
Hasselnøddeboller er lækre boller bagt med hasselnødder og havregrød. De er nemme at bage og helt perfekte til morgenmad og sandwich.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand lunken
  • 0,5 spsk salt
  • 3 spsk honning flydende
  • 0,5 dl olie solsikkeolie eller vindruekerneolie
  • 150 g havregrød kold, lavet af 1 deciliter havregryn og 2 deciliter vand
  • 500 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og flydende honning.
  2. Tilsæt olie, den kolde havregrød og hvedemel til en lind dej. Den skal være let klistret.
  3. Hak hasselnødderne og tilsæt dem til dejen.
  4. Tildæk dejen og sæt den til hævning i 4 timer.
  5. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt nu 12 klatter dej på bagepapiret med to skeer og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl dine hasselnøddeboller med vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Måske et par minutter mere. Det vigtige er, at de er godt afbagte.

Næringsindhold

Kalorier226kcalKulhydrater35gProtein5gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.02gNatrium294mgKalium94mgKostfibre2gSukker1gVitamin A1IUVitamin C0.3mgCalcium13mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

På billedet er der små orange nistrer i bollerne. Det er tørrede morgenfruer, som du kan vælge at komme i dine hasselnøddeboller, hvis du synes. Der skal 2 spiseskefulde tørrede morgenfruer i denne opskrift.

Se også: Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle skriver

    maj 01, 2024 at 12:47 pm

    Er ellers glad for at bruge mange af jeres opskrifter, men ærlig talt synes jeg disse boller er kedelige- ikke værd at vente 4 1/2 time på. Fulgte opskriften, men bollerne flød meget ud. Der står at dejen skal være lidt klistret, men svært at afgøre hvor meget klistret den skal være. Så øv, øv

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 01, 2024 at 2:10 pm

      Hej Helle
      Tak for din feedback - det er altid rart at høre. Det lyder som om der skulle have været lidt mere mel i dejen. Det afhænger blandt andet af hvor meget protein melet indeholder. Brug gerne en hvedemel med mindst 12% protein.
      Du må prøve igen, for bollerne plejer ikke at flyde ud.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anna Marie Johansen skriver

    juli 13, 2023 at 10:44 am

    Kan det passe,at de skal hæve i 4 timer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 13, 2023 at 1:03 pm

      Hej Anna Maria
      Yes - den er god nok 🙂
      Og god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anna Marie Johansen skriver

        juli 13, 2023 at 6:41 pm

        Skal det være i køleskab,eller på køkkenbord

      • Holger Rørby Madsen skriver

        juli 13, 2023 at 7:11 pm

        Bare på køkkenbordet 🙂

  3. Ellen skriver

    juli 11, 2023 at 2:32 pm

    Kan man koldhæve bollerne?

    Svar
  4. Karin Jacobsen skriver

    april 22, 2023 at 4:34 pm

    I forhold til kacl hvor mange gram eller boller er en portion ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 22, 2023 at 5:18 pm

      Hej Karin
      Det er i dette tilfælde pr. stk. 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required