Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

gyrosmarineret svinekød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
5
DELINGER
Facebook5PinterestSMSEmailMessenger

Få min opskrift på gyrosmarineret svinekød, som jeg laver med strimler af svinekotelet. Den er meget nem at lave, og kan serveres i eks. pita.

Gyrosmarineret svinekød er en lækker ret fra det græske køkken, og den er nem at lave.

Jeg laver den af svinekoteletter, som jeg skærer i tynde strimler. Du kan med fordel bruge de tynde fadkoteletter, som du halverer på langs, og derefter skærer ud i tynde strimler.

Du kan med fordel marinere svinekødet i et par timer, men er du ude i god tid, kan du sagtens gøre det dagen før brug. Det giver endnu bedre smag.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du skal også prøve min opskrift på græsk gyros med oksekød og tzatziki.

Opskrift på gyrosmarineret svinekød

Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Marineringstid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på gyrosmarineret svinekød, som jeg laver med strimler af svinekotelet. Den er meget nem at lave, og kan serveres i eks. pita.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g svinekoteletter (i tynde strimler)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til gyrosmarineret svinekød starter du med at skære 500 g svinekoteletter ud i tynde strimler. Koteletterne kan med fordel halveres på den lange led, og derefter skæres tyndt ud.
  2. I en skål kommes 4 spsk olivenolie sammen med 1 løg og 4 fed hvidløg, der er hakket helt fint.
  3. Tilsæt også 1 tsk rosmarin sammen med 1 tsk timian, 1 tsk oregano, 1 spsk hvidvinseddike, 1 spsk honning samt salt og friskkværnet peber.
  4. Rør marinaden godt sammen.
  5. Kom svinekødet i og vend det sammen, så smagsstofferne fordeles grundigt.
    gyrosmarinade til svinekød
  6. Lad svinekødet stå og marinere i gyrosmarinaden i et par timer, hvor det anbringes på køl.

Næringsindhold

Kalorier317kcalKulhydrater8gProtein29gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.03gKolesterol83mgNatrium64mgKalium550mgKostfibre1gSukker6gVitamin A34IUVitamin C4mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Det gyrosmarinerede svinekød steges nu ved høj varme i ca. 3-4 minutter på en pande.

Det bør ikke være nødvendigt at tilsætte mere olie, men steg kødet ved meget høj varme og vend rundt undervejs.

Brug det som fyld i hjemmebagte pitabrød eller nyd det sammen med en græsk salat. Du kan også anvende det som fyld på en pizza, hvor du ikke behøver at stege kødet først. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rinnie skriver

    maj 09, 2024 at 11:52 am

    Meget nemt og lækkert og det smager virkelig godt. Kan også laves med nakkekoteletter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required