Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

gyrosmarineret svinekød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Få min opskrift på gyrosmarineret svinekød, som jeg laver med strimler af svinekotelet. Den er meget nem at lave, og kan serveres i eks. pita.

Gyrosmarineret svinekød er en lækker ret fra det græske køkken, og den er nem at lave.

Jeg laver den af svinekoteletter, som jeg skærer i tynde strimler. Du kan med fordel bruge de tynde fadkoteletter, som du halverer på langs, og derefter skærer ud i tynde strimler.

Du kan med fordel marinere svinekødet i et par timer, men er du ude i god tid, kan du sagtens gøre det dagen før brug. Det giver endnu bedre smag.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du skal også prøve min opskrift på græsk gyros med oksekød og tzatziki.

Opskrift på gyrosmarineret svinekød

Gyrosmarineret svinekød (lavet af koteletter)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Marineringstid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på gyrosmarineret svinekød, som jeg laver med strimler af svinekotelet. Den er meget nem at lave, og kan serveres i eks. pita.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g svinekoteletter (i tynde strimler)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til gyrosmarineret svinekød starter du med at skære 500 g svinekoteletter ud i tynde strimler. Koteletterne kan med fordel halveres på den lange led, og derefter skæres tyndt ud.
  2. I en skål kommes 4 spsk olivenolie sammen med 1 løg og 4 fed hvidløg, der er hakket helt fint.
  3. Tilsæt også 1 tsk rosmarin sammen med 1 tsk timian, 1 tsk oregano, 1 spsk hvidvinseddike, 1 spsk honning samt salt og friskkværnet peber.
  4. Rør marinaden godt sammen.
  5. Kom svinekødet i og vend det sammen, så smagsstofferne fordeles grundigt.
    gyrosmarinade til svinekød
  6. Lad svinekødet stå og marinere i gyrosmarinaden i et par timer, hvor det anbringes på køl.

Næringsindhold

Kalorier317kcalKulhydrater8gProtein29gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.03gKolesterol83mgNatrium64mgKalium550mgKostfibre1gSukker6gVitamin A34IUVitamin C4mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Det gyrosmarinerede svinekød steges nu ved høj varme i ca. 3-4 minutter på en pande.

Det bør ikke være nødvendigt at tilsætte mere olie, men steg kødet ved meget høj varme og vend rundt undervejs.

Brug det som fyld i hjemmebagte pitabrød eller nyd det sammen med en græsk salat. Du kan også anvende det som fyld på en pizza, hvor du ikke behøver at stege kødet først. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rinnie skriver

    maj 09, 2024 at 11:52 am

    Meget nemt og lækkert og det smager virkelig godt. Kan også laves med nakkekoteletter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required