• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Gulerodskage - nem og lækker opskrift på kage med gulerødder

Gulerodskage - nem og lækker opskrift på kage med gulerødder

billede med gulerodskage med frosting af flødeost
4.8 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
402
SHARES
FacebookMessenger402PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. maj 2025 - Udgivet:  13. oktober 2019

Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans. Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.

Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.

Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.

Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.

Oversigt
  • Gulerodskage
  • Med smørcreme
  • Værd at vide
  • Verdens bedste banankage
  • Gulerodsboller
  • Gulerodsmuffins
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
  • Squashkage - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med gulerodskage med frosting af flødeost
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gulerodskage

4.83 fra 118 stemmer
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 735
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 325 g sukker
  • 3 dl majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 350 g gulerødder - revne
  • 50 g valnødder - evt. letristede
Frosting:
  • 125 g flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
  • 50 g smør - blødt
  • vaniljesukker - efter smag
  • 200 g flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk sukker og majsolie cremet og pisk æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
  2. Sigt og bland hvedemel kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder (revne) og valnødder (hakkede) i til sidst.
  3. Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  4. Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
  5. Frosting: Pisk flødeost og smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
  6. Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. med pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.

Næringsindhold

Kalorier: 735kcalKulhydrater: 82gProtein: 7gFedt: 44gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 12gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 0.3gKolesterol: 89mgNatrium: 216mgKalium: 216mgKostfibre: 3gSukker: 55gVitamin A: 6240IUVitamin C: 2mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Med smørcreme

Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.

Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.

Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.

Værd at vide

Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.

England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.

I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Gulerodsboller

4.8 fra 222 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsboller

Gulerodsmuffins

4.8 fra 6 stemmer
Gulerodsmuffins med frosting er store og svampede, og du får den bedste opskrift her. Skønne amerikanske muffins med flødeost på toppen.
Gå til opskrift
gulerodsmuffins med flødeost

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1026 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

4.7 fra 79 stemmer
Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsbrud

Squashkage - nem opskrift

4.6 fra 16 stemmer
Få den bedste opskrift på squashkage i springform eller bradepande. En lækker og svampet kage med squash, der er meget simpel og nem at bage.
Gå til opskrift
squashkage

FAQ

Hvad er gulerodskage?

Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur. Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.

Hvorfor er gulerodskage godt?

Gulerødderne giver kagen fugt, så en gulerodskage kan holde sig frisk i flere dage Kagen får desuden naturlig sødme og fibre fra gulerødderne.

Kan man bage gulerodskage dagen før?

Du kan med fordel bage gulerodskagen dagen før, da den så står og samler smag. Holdbarheden på kagen er god, og den er stadig svampet og lækker efter mindst 2-3 dage.

Hvordan opbevares gulerodskage?

Som udgangspunkt er det bedst at opbevare gulerodskagen ved stuetemperatur. Dog skal den på køl, hvis du har toppet den med smørcreme eller flødeostecreme.

Kan man fryse gulerodskage?

Du kan sagtens fryse gulerodskage. Et godt tip er, at skære kagen ud i passende portionsstykker inden turen i fryseren, så du nemt kan tage et stykke kage op til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bianca Vestergaard Thune

    maj 18, 2025 at 11:18 pm

    Kan man droppe valnødde? Pga kan ikke lide valnødder.

    Svar
    • Holger

      maj 19, 2025 at 7:37 am

      Hej Bianca
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og du stadig en virkelig god gulerodskage 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kim

    februar 07, 2025 at 8:35 am

    Hej
    Rigtig god opskrift.
    Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2025 at 8:53 am

      Hej Kim
      Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required