Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans. Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.
Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.
Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Oversigt

Gulerodskage
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og majsolie cremet og pisk æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland hvedemel kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder (revne) og valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
- Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk flødeost og smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. med pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Værd at vide
Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.
England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.
I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.
Flere inspirerende opskrifter:
Verdens bedste banankage
Gulerodsboller
Gulerodsmuffins
Verdens bedste chokoladekage
Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
Squashkage - nem opskrift
FAQ
Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur. Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.
Gulerødderne giver kagen fugt, så en gulerodskage kan holde sig frisk i flere dage Kagen får desuden naturlig sødme og fibre fra gulerødderne.
Du kan med fordel bage gulerodskagen dagen før, da den så står og samler smag. Holdbarheden på kagen er god, og den er stadig svampet og lækker efter mindst 2-3 dage.
Som udgangspunkt er det bedst at opbevare gulerodskagen ved stuetemperatur. Dog skal den på køl, hvis du har toppet den med smørcreme eller flødeostecreme.
Du kan sagtens fryse gulerodskage. Et godt tip er, at skære kagen ud i passende portionsstykker inden turen i fryseren, så du nemt kan tage et stykke kage op til kaffen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Bianca Vestergaard Thune
Kan man droppe valnødde? Pga kan ikke lide valnødder.
Holger
Hej Bianca
Det kan du tro - det kan du sagtens - og du stadig en virkelig god gulerodskage 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Kim
Hej
Rigtig god opskrift.
Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
Alt det bedste
Holger