• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker

Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker

gule ærter
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 16. december 2021

Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekød, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.

Gule ærter er en vaskeægte dansk klassiker, og her jeg lavet den med svinekød i form af svinekoteletter.

Du kan dog også serveres den danske vinterret med eks. medisterpølse, som du så steger ved siden af ærterne.

Opskriften på gule ærter er en klassisk opskrift fra mormors tid, og den er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på gule ærter

gule ærter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker

4.72 fra 7 stemmer
Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekød, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 549
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • 1 rødløg
  • 2 store gulerødder
  • 2-3 pastinakker
  • 0,5 knoldselleri
  • 2 porrer
  • 1,2 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 250 g gule ærter - evt. Møllerens gule ærter
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. En time før du skal i gang med tilberedningen af maden, skal du salte koteletterne. Er det store koteletter kan de med fordel deles i to. Giv dem lidt salt på begge sider, og lad dem trække i en times tid. Andet svinekød kan også anvendes.
  2. Smelt lidt smør på en meget varm pande, kom lidt olie ved og brun nu koteletterne på begge sider, så de får en god farve og stegeskorpe.
  3. Tag koteletterne af panden, og læg dem i en stor gryde.
  4. Hak rødløg groft, svits det på panden og kom også det i gryden.
  5. Gulerødder, pastinakker og selleri skæres i mindre tern, porrer i to centimeter tykke skiver, og det hele kommes i gryden sammen med 1,2 liter vand og to bouillonterninger.
  6. Kog op, skru ned og lad nu den gule ærtesuppe småkoge i 30 minutter.
  7. Tilsæt så Møllerens gule ærter, og rør dem forsigtigt ud i suppen, så det langsomt nu tykner.
    billede med flækærter til bacongryde
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad det småkoge i yderligere 6-7 minutter.
  9. Anret med den gule ærtesuppe i en dyb tallerken, læg et stykke kotelet i midten og pynt med lidt frisk timian.

Næringsindhold

Kalorier: 549kcalKulhydrater: 71gProtein: 52gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 99mgNatrium: 797mgKalium: 1965mgKostfibre: 23gSukker: 15gVitamin A: 6850IUVitamin C: 30mgCalcium: 151mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan servere et godt stykke brød til gule ærter. Eller evt. et stykke rugbrød, og en kold øl kan også anbefales.

Har du noget af retten tilbage, kan det gemmes i køleskabet til næste dag, hvorefter det opvarmes med lidt vand.

Hvad er Møllerens gule ærter?

Hvis du undrer over hvad Møllerens Gule Ærter er for noget, så får du svaret her.

Der er tale om forkogte og tørrede gule ærter, og dem anvender man altså til denne danske klassiker.

Grønne ærter skifter farve og bliver gule, når de modnes, og det er her navnet kommer fra.

De gule ærter skal koges i cirka fem minutter, og derefter er de klar som servering.

Se også mine opskrifter på:

Ærtesuppe

Forloren hare

Boller i selleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required