• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker

gule ærter

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  16. december 2021

Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekød, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.
  2. Opskrift på gule ærter
  3. Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Hvad er Møllerens gule ærter?
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekød, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.

Gule ærter er en vaskeægte dansk klassiker, og her jeg lavet den med svinekød i form af svinekoteletter.

Du kan dog også serveres den danske vinterret med eks. medisterpølse, som du så steger ved siden af ærterne.

Opskriften på gule ærter er en klassisk opskrift fra mormors tid, og den er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på gule ærter

gule ærter

Gule ærter - nem og lækker opskrift på en dansk klassiker

Bedømmelse
4.7 fra 7 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • 1 rødløg
  • 2 store gulerødder
  • 2-3 pastinakker
  • 0,5 knoldselleri
  • 2 porrer
  • 1,2 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 250 g gule ærter - evt. Møllerens gule ærter
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • En time før du skal i gang med tilberedningen af maden, skal du salte koteletterne. Er det store koteletter kan de med fordel deles i to. Giv dem lidt salt på begge sider, og lad dem trække i en times tid. Andet svinekød kan også anvendes.
  • Smelt lidt smør på en meget varm pande, kom lidt olie ved og brun nu koteletterne på begge sider, så de får en god farve og stegeskorpe.
  • Tag koteletterne af panden, og læg dem i en stor gryde.
  • Hak rødløg groft, svits det på panden og kom også det i gryden.
  • Gulerødder, pastinakker og selleri skæres i mindre tern, porrer i to centimeter tykke skiver, og det hele kommes i gryden sammen med 1,2 liter vand og to bouillonterninger.
  • Kog op, skru ned og lad nu den gule ærtesuppe småkoge i 30 minutter.
  • Tilsæt så Møllerens gule ærter, og rør dem forsigtigt ud i suppen, så det langsomt nu tykner.
    billede med flækærter til bacongryde
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad det småkoge i yderligere 6-7 minutter.
  • Anret med den gule ærtesuppe i en dyb tallerken, læg et stykke kotelet i midten og pynt med lidt frisk timian.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
549
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
99
mg
33
%
Natrium
 
797
mg
35
%
Kalium
 
1965
mg
56
%
Kulhydrater
 
71
g
24
%
Kostfibre
 
23
g
96
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
52
g
104
%
Vitamin A
 
6850
IU
137
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
151
mg
15
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan servere et godt stykke brød til gule ærter. Eller evt. et stykke rugbrød, og en kold øl kan også anbefales.

Har du noget af retten tilbage, kan det gemmes i køleskabet til næste dag, hvorefter det opvarmes med lidt vand.

Hvad er Møllerens gule ærter?

Hvis du undrer over hvad Møllerens Gule Ærter er for noget, så får du svaret her.

Der er tale om forkogte og tørrede gule ærter, og dem anvender man altså til denne danske klassiker.

Grønne ærter skifter farve og bliver gule, når de modnes, og det er her navnet kommer fra.

De gule ærter skal koges i cirka fem minutter, og derefter er de klar som servering.

Se også mine opskrifter på:

Ærtesuppe

Forloren hare

Boller i selleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required