Her er den bedste opskrift på guldkage, der også kaldes guldlagkage. En lækker kage med bund, marengs og flødeskum. Og evt. abrikosmarmelade.
Guldkage eller guldlagkage. Uanset navnet, så er denne kage en populær kage, der blandt andet bages med marengs.
Guldkagen er ret nem at lave, og de to bunde lægges sammen med flødeskum.
Her kan man sagtens blot anvende en almindelig flødeskum, men jeg plejer at tilsætte lidt vaniljesukker. Og gerne også lidt abrikosmarmelade.
Netop abrikosmarmelade smager forrygende godt i en guldlagkage, så det vil jeg anbefale dig at prøve.
Opskrift på guldkage
Guldkage
Ingredienser
Lagkagebunde
- 100 g sukker
- 100 g smør - meget blødt
- 4 æggeblommer - pasteuriserede, svarende til 2 bægre
- 150 g hvedemel
- 10 g bagepulver - svarende til knap 2. teskefulde
- Lidt mælk - ca. 5-6 spiseskefulde
Marengs
- 3 æggehvider - pasteurisede, svarende til 2 bægre
- 150 g sukker
Flødeskum
- 3 dl fløde - pisket til flødeskum
- 1 tsk vaniljesukker
- Lidt chokolade - finthakket
- 5 spsk abrikosmarmelade - smager godt, kan undværes
Pynt
- Lidt flormelis - sigtes over din guldlagkage
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme - jeg plejer ikke at bage min guldkage ved varmluft.
- I en skål røres blødt smør sammen med sukker, og brug bare en grydeske. Rør derefter gradvist æggene i, indtil du har en luft masse.
- Hvedemel vejes af sammen med bagepulver, og det vendes sammen, så bagepulveret er godt fordelt i melet.
- Rør nu forsigtigt hvedemelet ind i æggemassen sammen med lidt mælk.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel dejen i to stakke i hvert sit hjørne. Med en ske fordeles dejen ud til to cirkler med en diameter på godt 20 centimeter, som ikke rører hinanden. Bundene hæver en smule under bagningen. Du kan også lave bundene i springforme, hvis du hellere vil det, men jeg laver normalt mine bunde til guldkage direkte på bageplade med bagepapir.
- I en anden skål pisker du æggehviderne stive, hvorefter sukker kommes i og der piskes igen indtil hviderne er helt stive til en god marengs. Det er jo noget af det særlige ved en guldlagkage.
- Fordel nu forsigtigt marengsmassen på de to cirkler (lagkagebunde) med dej. Du kan eventuelt sprøjte din marengs ud.
- Bag de to bunden til guldkagen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
- Tag bundene ud og lad dem køle helt af.
- Pisk fløden til en flødeskum sammen med lidt vaniljesukker. Du kan også vende lidt fint hakket chokolade i. Abrikosmarmelade er også godt, og her vendes marmeladen sammen med flødeskummet uden at slå for meget luft ud af flødeskummet.
- Kom evt. flødeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den ud på den ene bund. Når du samler en guldkage er det altid med marengsdelen opad på både bund og top.
- Læg den anden lagekagebund på flødeskummet - som sagt med marengsdelen opad!
- Slut af med at sigte lidt flormelis over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige guldkage - eller guldlagkage - kan godt serveres med det samme, men den bliver bedre ved at komme på køl i et par timer inden den nydes.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Det er en dejlig kage. Jeg har flere gange brugt denne opskrift. Tak for den.
Jolanda
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Jolanda - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Eva Pernille Jørgensen
Hejsa
Hvis jeg vil lave en hel bræddepande-kage, er det så ca. dobbelt mængde jeg skal lave? Vi bliver 12 voksne og 4 små børn
Vh
Eva