Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Guldkage

Guldkage

billederesultat for guldkage
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
241
SHARES
FacebookMessenger241PinterestEmailSMS

Her er den bedste opskrift på guldkage, der også kaldes guldlagkage. En lækker kage med bund, marengs og flødeskum. Og evt. abrikosmarmelade.

Guldkage eller guldlagkage. Uanset navnet, så er denne kage en populær kage, der blandt andet bages med marengs.

Guldkagen er ret nem at lave, og de to bunde lægges sammen med flødeskum.

Her kan man sagtens blot anvende en almindelig flødeskum, men jeg plejer at tilsætte lidt vaniljesukker. Og gerne også lidt abrikosmarmelade.

Netop abrikosmarmelade smager forrygende godt i en guldlagkage, så det vil jeg anbefale dig at prøve.

Opskrift på guldkage

Guldkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her er den bedste opskrift på guldkage, der også kaldes guldlagkage. En lækker kage med bund, marengs og flødeskum. Og evt. abrikosmarmelade.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Lagkagebunde
  • 100 g sukker
  • 100 g smør meget blødt
  • 4 æggeblommer pasteuriserede, svarende til 2 bægre
  • 150 g hvedemel
  • 10 g bagepulver svarende til knap 2. teskefulde
  • Lidt mælk ca. 5-6 spiseskefulde
Marengs
  • 3 æggehvider pasteurisede, svarende til 2 bægre
  • 150 g sukker
Flødeskum
  • 3 dl fløde pisket til flødeskum
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt chokolade finthakket
  • 5 spsk abrikosmarmelade smager godt, kan undværes
Pynt
  • Lidt flormelis sigtes over din guldlagkage

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme - jeg plejer ikke at bage min guldkage ved varmluft.
  2. I en skål røres blødt smør sammen med sukker, og brug bare en grydeske. Rør derefter gradvist æggene i, indtil du har en luft masse.
  3. Hvedemel vejes af sammen med bagepulver, og det vendes sammen, så bagepulveret er godt fordelt i melet.
  4. Rør nu forsigtigt hvedemelet ind i æggemassen sammen med lidt mælk.
  5. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel dejen i to stakke i hvert sit hjørne. Med en ske fordeles dejen ud til to cirkler med en diameter på godt 20 centimeter, som ikke rører hinanden. Bundene hæver en smule under bagningen. Du kan også lave bundene i springforme, hvis du hellere vil det, men jeg laver normalt mine bunde til guldkage direkte på bageplade med bagepapir.
  6. I en anden skål pisker du æggehviderne stive, hvorefter sukker kommes i og der piskes igen indtil hviderne er helt stive til en god marengs. Det er jo noget af det særlige ved en guldlagkage.
  7. Fordel nu forsigtigt marengsmassen på de to cirkler (lagkagebunde) med dej. Du kan eventuelt sprøjte din marengs ud.
  8. Bag de to bunden til guldkagen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
  9. Tag bundene ud og lad dem køle helt af.
  10. Pisk fløden til en flødeskum sammen med lidt vaniljesukker. Du kan også vende lidt fint hakket chokolade i. Abrikosmarmelade er også godt, og her vendes marmeladen sammen med flødeskummet uden at slå for meget luft ud af flødeskummet.
  11. Kom evt. flødeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den ud på den ene bund. Når du samler en guldkage er det altid med marengsdelen opad på både bund og top.
  12. Læg den anden lagekagebund på flødeskummet - som sagt med marengsdelen opad!
  13. Slut af med at sigte lidt flormelis over.

Næringsindhold

Kalorier477kcalKulhydrater56gProtein6gFedt26gMættet fedt16gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.4gKolesterol166mgNatrium461mgKalium97mgKostfibre1gSukker39gVitamin A1019IUVitamin C1mgCalcium46mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige guldkage - eller guldlagkage - kan godt serveres med det samme, men den bliver bedre ved at komme på køl i et par timer inden den nydes.

Se også disse opskrifter:

  • Jordbærkage med mandelbund, creme og jordbær
  • Rabarber med marengs - nem dessert i grill eller ovn
  • Sådan laver du hvide marengs i ovnen
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    september 01, 2022 at 4:57 pm

    Det er en dejlig kage. Jeg har flere gange brugt denne opskrift. Tak for den.
    Jolanda

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 01, 2022 at 5:42 pm

      Tusind tak, Jolanda - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Eva Pernille Jørgensen skriver

    august 10, 2022 at 3:30 pm

    Hejsa
    Hvis jeg vil lave en hel bræddepande-kage, er det så ca. dobbelt mængde jeg skal lave? Vi bliver 12 voksne og 4 små børn
    Vh
    Eva

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required