Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Guf guf kage. Tjah, navnet siger jo allerede sig selv, for her er der virkelig tale om lækker kage.
Den populære chokoladekage laves med den populære topping, der blandt andet består af kokos, kakao, kaffe og smør - og kagen er altså meget nem at lave.
Bagetiden er cirka 40 minutter, og det afhænger selvfølgelig af hvor meget din ovn varmer.
Ønskes kagen bagt i en stor bradepande - altså den, der fylder hele ovnen, så ganges opskriften blot op med 2. Brug mængdeknapperne i opskriften.
Brug kagen til kaffebordet - eller tag den med på jobbet til dine kolleger. De bliver himmel henrykte over denne lækre kage. Der er nok til 15 personer i opskriften. God bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på guf guf kage
Guf guf kage
Ingredienser
- 4 æg
- 250 g sukker
- 250 g hvedemel
- 50 g kakao - svarende til ca. 4 spsk
- 20 g vaniljesukker - svarende til ca. 4 tsk
- 15 g bagepulver - svarende til 3-4 tsk
- 2 dl mælk
- 250 g smør - eller margarine, smeltet
Topping
- 120 g smør
- 1 dl kaffe - stærk
- 15 g vaniljesukker - svarende til 3 tsk
- 25 g kakao - svarende til 3 spsk
- 175 g flormelis
- 200 g kokosmel
Fremgangsmåde
- Sukker og æg kommes i en skål og piskes lyst og skummende. Brug en elpisker.
- Vej hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver af i en anden skål og bland det sammen. Sigtes og vendes i æggeblandingen skiftevis med mælk og smeltet smør. Her skal du ikke piske, men vend dejen forsigtigt sammen.
- Dejen hældes i en smurt eller bagepapir beklædt bradepande. Størrelsen på bradepanden skal være ca. 30 gange 20 centimeter, afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
- Bag guf guf kagen i 40 minutter ved 175 grader over- og undervarme, og det sker på næstnederste rille. Prik i kagen for at tjekke at den er gennembagt.
- Imens laves kokosglasuren: Alle ingredienser blandes i en gryde og smeltes ved lav varme og under omrøring. Det tager ca. 10 minutter, så gå i gang 10 minutter før kagen er færdigbagt.
- Når kagen er bagt, tages kagen ud og mens den stadig er VARM prikkes den over det hele med en gaffel.
- Glasuren med kokos hældes over og bredes ud. Fordel den jævnt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ønskes en lidt mindre sød udgave af guf guf kagen, der du med fordel blot tilsætte lidt mindre sukker i kagedejen, og lidt mindre flormelis i toppingen.
Selvfølgelig er det en chokoladekage, og selvfølgelig smager den sødt, men der kan godt skæres en smule ned.
Holdbarhed: Kagen har en god holdbarhed, og den er frisk i ca. 5-7 dage.
Fryseegnet: Guf guf kagen kan sagtens fryses ned. Skær den gerne i portionsstykker inden nedfrysning. Kagen bliver faktisk næsten bedre af en tur i fryseren. Tøs blot op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Else
Fremragende kage som er nem at bage, ungerne elsker den.
Thania Larsen
Hej, hvilken str. bradepande skal der bruges i opskriften, synes ikke jeg kan læse mig frem til det 😊