• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt med æbler

Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt med æbler

grydestegt oksetykkam
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. april 2024 - Udgivet:  20. december 2015

Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.

Grydestegt oksetykkam skal steges i omkring tre timer ved svag varme, men stegen passer stort set sig selv.

Så det er både en nem mad, men også noget du skal afsætte lidt tid til.

Oksetykkam er en af de billigere udskæringer på oksen, så du får en billig omgang gæstemad her.

Her er en solid grundopskrift på grydestegt oksetykkam laver med æbler, hvidvin og løg, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på grydestegt oksetykkam

grydestegt oksetykkam
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt oksetykkam

5 fra 1 stemme
Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 522
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg oksetykkam
  • 2 æbler - med en god syre
  • 2 skalotteløg
  • 6 enebær
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl hønsefond - kraftig, 1 bouillonterning kogt med 2 dl vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær æblerne ud i små både, og hak løgene groft. Pres enebærrene flade med siden på en kniv.
  2. Giv oksetykkammen en god omgang fint salt og friskkværnet peber.
  3. Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde, og brun oksestegen grundigt på alle sider. Stegen må gerne være GODT brunes af.
  4. Kom så æblebåde og løg ved, og lad det svitse et minuts tid.
  5. Tilsæt så enebær, æbleeddike, hvidvin og hønsefond, og lad det koge op.
  6. Læg låg på, skru ned for varmen og lad oksetykkammen grydestege ved helt svag varme i tre timer. Du må gerne vende den et par gange undervejs.
  7. Efter tre timer tager du stegen op, fjerner kødsnoren og lader kødet hvile 10 minutter på et skærebræt.
  8. Imens laver du sovsen. Sigt skyen over i en skål, og hæld den sigtede sky tilbage i gryden. Kog den op og lidt ind, og tilsæt så et par teskefulde ribsgele. Lad igen sovsen koge op, og jævn den med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  9. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 522kcalKulhydrater: 16gProtein: 68gFedt: 15gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 186mgNatrium: 940mgKalium: 1227mgKostfibre: 3gSukker: 11gVitamin A: 50IUVitamin C: 5mgCalcium: 75mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér grydestegt oksetykkam, den gode sovs og kartoffelmos og en sund spidskålssalat med æble og avocado.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde
  • Kalvetykkam i ovn med selleriblokke og mos
  • Oksesteg stegt som vildt - opskrift med vildtsauce
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen

    juli 03, 2024 at 12:22 pm

    jeg betalte for længe siden 199,00 kr. for at slippe for de elendige rådne reklamer.
    jeg forstår bare ikke at de stadig er der og det bliver måske kilden til at kigge andre
    opskrifter ud.
    ellers er det nogle dejlige opskrifter der leveres.
    Med venlig Hilsen
    John Christiansen, Kolding

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2024 at 1:27 pm

      Hej John
      Tak for det, men de bør forsvinde mår du logger ud. Og ellers skriver du lige til mig på hej@madensverden.dk - så hjælper jeg dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bodil

    oktober 15, 2022 at 10:21 am

    Hej. Er det samme stegetid med en steg på ca. 2. Kilo?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 4:43 pm

      Hej Bodil
      Ja, jeg tror det er nogenlunde samme stegetid, da tiden jo er lang.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required