Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.
Grydestegt oksetykkam skal steges i omkring tre timer ved svag varme, men stegen passer stort set sig selv.
Så det er både en nem mad, men også noget du skal afsætte lidt tid til.
Oksetykkam er en af de billigere udskæringer på oksen, så du får en billig omgang gæstemad her.
Her er en solid grundopskrift på grydestegt oksetykkam laver med æbler, hvidvin og løg, og den er beregnet til fire personer.
Opskrift på grydestegt oksetykkam
Grydestegt oksetykkam
Ingredienser
- 1,2 kg oksetykkam
- 2 æbler - med en god syre
- 2 skalotteløg
- 6 enebær
- 2 dl hvidvin
- 2 dl hønsefond - kraftig, 1 bouillonterning kogt med 2 dl vand
- 1 spsk æbleeddike
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær æblerne ud i små både, og hak løgene groft. Pres enebærrene flade med siden på en kniv.
- Giv oksetykkammen en god omgang fint salt og friskkværnet peber.
- Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde, og brun oksestegen grundigt på alle sider. Stegen må gerne være GODT brunes af.
- Kom så æblebåde og løg ved, og lad det svitse et minuts tid.
- Tilsæt så enebær, æbleeddike, hvidvin og hønsefond, og lad det koge op.
- Læg låg på, skru ned for varmen og lad oksetykkammen grydestege ved helt svag varme i tre timer. Du må gerne vende den et par gange undervejs.
- Efter tre timer tager du stegen op, fjerner kødsnoren og lader kødet hvile 10 minutter på et skærebræt.
- Imens laver du sovsen. Sigt skyen over i en skål, og hæld den sigtede sky tilbage i gryden. Kog den op og lidt ind, og tilsæt så et par teskefulde ribsgele. Lad igen sovsen koge op, og jævn den med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér grydestegt oksetykkam, den gode sovs og kartoffelmos og en sund spidskålssalat med æble og avocado.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
John Christiansen
jeg betalte for længe siden 199,00 kr. for at slippe for de elendige rådne reklamer.
jeg forstår bare ikke at de stadig er der og det bliver måske kilden til at kigge andre
opskrifter ud.
ellers er det nogle dejlige opskrifter der leveres.
Med venlig Hilsen
John Christiansen, Kolding
Holger Rørby Madsen
Hej John
Tak for det, men de bør forsvinde mår du logger ud. Og ellers skriver du lige til mig på hej@madensverden.dk - så hjælper jeg dig.
Alt det bedste
Holger
Bodil
Hej. Er det samme stegetid med en steg på ca. 2. Kilo?
Holger Rørby Madsen
Hej Bodil
Ja, jeg tror det er nogenlunde samme stegetid, da tiden jo er lang.
Alt det bedste
Holger