Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Grønkålsrisotto - sund risotto med grønkål

Grønkålsrisotto - sund risotto med grønkål

billederesultat for grønkålsrisotto
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Få min opskrift på grønkålsrisotto her. En nem og lidt sundere udgave af risotto, der laves med frisk grønkål. Lækker til kylling og laks.

Grønkålsrisotto lyder som et perfekt match mellem det italienske og nordiske køkken, og det er også lige hvad det er.

Den lækre og cremede risotto med grønkål er nem at lave, og så er den naturligvis mere sund end den traditionelle risotto, da grønkål jo blandt andet indeholder de vigtige K-vitaminer.

Lige inden grønkålsrisottoen er klar, kan du vende den med lidt fløde eller parmesan for, at gøre den endnu mere cremet og lækker.

Opskrift på grønkålsrisotto

Grønkålsrisotto - sund risotto med grønkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få min opskrift på grønkålsrisotto her. En nem og lidt sundere udgave af risotto, der laves med frisk grønkål. Lækker til kylling og laks.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger grøntsags
  • 200 g grønkål frisk og fintsnittet
  • smør
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 300 g risottoris
  • 0,5 dl fløde
  • 1 citron lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og bouillonterninger i en gryde og kog det op.
  2. Tilsæt den friske grønkål, og lad den koge ca. 3 minutter.
  3. Sigt grønkålen fra og gem den varme bouillon.
  4. Kom en god spiseskefuld smør i en gryde og lad det bruse af.
  5. Sauter løg og hvidløg i et minuts tid, og kom derefter risottoris i. Steges yderligere et lille minuts tid.
  6. Tilsæt så gradvist bouillon, og kog risottorisene næsten møre. Det tager normalt ca. 18-20 minutter, og du spæder til med mere varm bouillon efterhånden som den koges ind i risene. Mangles der mere væske til sidst, kommes der lidt kogende vand ved.
  7. Når din risotto er næsten mør (den må gerne have et lille bid), kommer du grønkål i og vender det rundt.
  8. Tilsæt så også en smule fløde for at gøre din grønkålsrisotto lidt mere cremet. Du kan også tilsætte lidt parmesan, hvis du ønsker dette.
  9. Smag din grønkålsrisotto til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige grønkålsrisotto serveres straks, og den er perfekt til ovnstegt laks eller stegt kylling.

Se også disse opskrifter:

Græskarrisotto - opskrift på cremet risotto med græskar

5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required