Prøv lige denne nemme opskrift på grillspyd med kartofler og ost. Det er en lækker måde at tilberede kartofler på, og de er perfekte som tilbehør til kød.
Grillspyd med kartofler og ost er gode til sommerdage, hvor der skal gang i grillen. Eller i virkeligheden kan kartoffelspyddene jo grilles året rundt.
Jeg synes vi tit har kørt i det samme tilbehør til grillen. Enten bagekartofler, ovnkartofler eller grillede grøntsager.
Så en aften prøvede vi de her kartoffelspyd med ost. Ideen til spyddene kom egentlig da grill og pandeost kom på hylderne igen i supermarkederne.
Opskriften er beregnet til seks grillspyd med kartofler, ost og timianmarinade.
Opskrift på grillspyd med kartofler
Ingredienser
- 600 g kartofler - mellemstørrelse
- pande og grillost - jeg bruger den fra Taverna.
- 3 spsk. koldpresset rapsolie.
- 1 spsk. frisk timian.
- 1 hvidløg.
- salt og friskkværnet peber
- 6 grillspyd
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i 15 minutter og lad dem køle helt af.
- Skær osten i den ønskede størrelse tern.
- Kom skiftevis kartofler og ostetern på spyddet.
- Kom rapsolie i en skål.
- Pres hvidløget i olien.
- Hak timian fint og bland det i olien.
- Tilsæt lidt salt og peber.
- Pensel spyddene med marinaden.
- Der skulle gerne være lidt overskydende marinade tilbage som skal bruges til spyddene når de grilles.
- Grilles i ca. 15 min. Vendes hyppigt og pensels med den resterende marinade.
Næringsindhold
Tips
Lav eventuelt dine grillspyd med kartofler og ost om dagen, og lad dem trække i marinaden.
Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i vand i nogle timer. Dermed undgår du, at de brænder af på grillen.
Se også disse kartoffelopskrifter til grillen:
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.

Comments
No Comments