Se den lækre opskrift på grillet svinefilet med honningstegte grøntsager. Svinefilet er flæskesteg uden svær og ben.
Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager er en mere fedtfattig udgave af flæskesteg, fordi den er uden den fede svær.
Svinefileten her er lavet i grillen, men du kan selvfølgelig også stege den i ovnen, og her er stegetiden den samme, altså cirka 50 minutter.
Brug dog gerne et stegetermometer, og stegen er færdig når kernetemperaturen når 68 grader.
Du kan tilberede svinefileten i en fersk udgave, det vil sige hvor du blot giver den noget groft salt og eventuelt andre krydderier.
Men mange slagtere sælger også svinefilet, hvor den er ølmarineret, gyrosmarineret eller i andre smagskombinationer. Og tilberedningstiden er altså den samme.
Opskriften er til mindst fire personer, men overskydende steg er glimrende på madpakken dagen derpå.
Til grillet svinefilet med honningstegte grøntsager skal du bruge:
Ca. 1,2 kilo svinefilet
Honningstegte grøntsager laver du af
400 gram små kartofler i tynde både
4 gulerødder
1 stort bundt grønne asparges
1 bundt persille
2 spiseskefulde honning
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du grillet svinefilet med honningstegte grøntsager:
Svinefilet lægges i et ildfast fad eller en alubakke, og der hældes en lille smule vand i bunden. I grillen skal svinefilet nu grilles ved indirekte varme i cirka 50 minutter ved omkring 180 grader.
Steger du den i ovnen er det ved 180 grader varmluft, og her tager det også cirka 50 minutter. Men brug et stegetermometer, og tag svinefileten ud ved en kernetemperatur på 68 grader, hvorefter den skal hvile i 15 minutter inden udskæring.
I mellemtiden laver du de honningstegte grøntsager på panden.
Kartofler skæres i tynde både og gulerødderne i tynde stave. Kom lidt olivenolie på en varm pande, og sauter så kartofler og gulerødder. Steg dem næsten møre, og det tager 10-15 minutter ved middel varme.
De grønne asparges skæres i mundrette stykker - husk at knække det nederste af roden af, og smid den ud. Kom asparges ved kartoflerne og gulerødderne, og lad det svitse et par minutter.
Kom så honning ved, og lad det svøbe sig godt om grøntsagerne i yderligere nogle minutter.
Så vendes grofthakket persille ved, og grøntsagerne krydres med salt og friskkværnet peber.
Serveres sammen med tynde skiver af den grillede svinefilet.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: