Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager

Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager

Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager er dejlig mad, der også er nem at lave. Svinefilet er svinekam uden ben og svær, og det er et dejligt stykke kød. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 30. maj 2017

Se den lækre opskrift på grillet svinefilet med honningstegte grøntsager. Svinefilet er flæskesteg uden svær og ben.

Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager er en mere fedtfattig udgave af flæskesteg, fordi den er uden den fede svær.

Svinefileten her er lavet i grillen, men du kan selvfølgelig også stege den i ovnen, og her er stegetiden den samme, altså cirka 50 minutter.

Brug dog gerne et stegetermometer, og stegen er færdig når kernetemperaturen når 68 grader.

Du kan tilberede svinefileten i en fersk udgave, det vil sige hvor du blot giver den noget groft salt og eventuelt andre krydderier.

Men mange slagtere sælger også svinefilet, hvor den er ølmarineret, gyrosmarineret eller i andre smagskombinationer. Og tilberedningstiden er altså den samme.

Opskriften er til mindst fire personer, men overskydende steg er glimrende på madpakken dagen derpå.

Til grillet svinefilet med honningstegte grøntsager skal du bruge:

Ca. 1,2 kilo svinefilet

Honningstegte grøntsager laver du af

400 gram små kartofler i tynde både
4 gulerødder
1 stort bundt grønne asparges
1 bundt persille
2 spiseskefulde honning
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du grillet  svinefilet med honningstegte grøntsager:

Svinefilet lægges i et ildfast fad eller en alubakke, og der hældes en lille smule vand i bunden. I grillen skal svinefilet nu grilles ved indirekte varme i cirka 50 minutter ved omkring 180 grader.

Steger du den i ovnen er det ved 180 grader varmluft, og her tager det også cirka 50 minutter. Men brug et stegetermometer, og tag svinefileten ud ved en kernetemperatur på 68 grader, hvorefter den skal hvile i 15 minutter inden udskæring.

I mellemtiden laver du de honningstegte grøntsager på panden.

Kartofler skæres i tynde både og gulerødderne i tynde stave. Kom lidt olivenolie på en varm pande, og sauter så kartofler og gulerødder. Steg dem næsten møre, og det tager 10-15 minutter ved middel varme.

De grønne asparges skæres i mundrette stykker - husk at knække det nederste af roden af, og smid den ud. Kom asparges ved kartoflerne og gulerødderne, og lad det svitse et par minutter.

Kom så honning ved, og lad det svøbe sig godt om grøntsagerne i yderligere nogle minutter.

Så vendes grofthakket persille ved, og grøntsagerne krydres med salt og friskkværnet peber.

Serveres sammen med tynde skiver af den grillede svinefilet.

Se mere indhold:

  • Grillet svinefilet med hvidløg og oregano
  • Honningbagte gulerødder med akacie honning
  • Hvilken flæskesteg er bedst til julebordene?
  • Kokkeskole: Sådan laver du nemt sprød svær på flæskesteg
  • Langtidsstegt flæskesteg i ovn - to gode opskrifter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.