Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Forretter › Grillet aubergine med feta og mynteolie med hvidløg

Grillet aubergine med feta og mynteolie med hvidløg

Grillet aubergine med feta
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. maj 2023 - Udgivet: 31. maj 2021

Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie er lige præcis så lækkert, som det lyder. Det er det perfekte nemme tilbehør til grillen.

Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynte-olie kan laves på grillen en varm sommeraften eller i ovn, på komfur eller måske noget helt tredje.

Det smager virkelig godt, men rent æstetisk er det også en flot ret. Jeg elsker farverne fra den grønne mynteolie, og så ser det rigtig flot ud at pynte med granatæblekerner.

Denne ret er inspireret af mad fra Mellemøsten, men den kunne også være græsk.

Man kan både skære sin aubergine i skiver - eller sådan som jeg har gjort det: på langs af grønsagen. Dette ser nemlig flot ud, synes jeg.

Smagsmæssigt gør det ingen forskel, så det er op til dig, hvad du foretrækker.

Opskrift på grillet aubergine med feta

Rakel Seneca

Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Forret, Grill
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hel aubergine
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk mynte - frisk
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 30 g feta
  • 1 spsk granatæblekerner
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen på 200 grader. Skær nu auberginen i skiver på langs uden at skære hele vejen igennem toppen.
  2. Put auberginen på en bageplade og spred skiverne så meget ud, som du kan, uden toppen knækker. Hæld en spiseske olivenolie henover auberginen og drys med salt og peber.
  3. Bag den i cirka 35 minutter, eller indtil den føles mør og gennemstegt. Hvis du griller i stedet, skal skiverne ikke have mere end fem minutter på hver side.
  4. Imens den bager, kan du forberede hvidløgsmynteolien. I en lille blender tilføjer du hvidløg og frisk mynte, blend det sammen.
  5. Tilføj nu citronsaft, to spiseskefulde olivenolie og salt og peber. Blend det godt sammen og smag det til med med eventuelt mere citron eller salt.
  6. Når auberginen er bagt, hælder du hvidløgsmynte olien henover den, og så smuldrer du fetaen henover auberginen.
  7. Pynt med granatæblekerner og friske mynteblade.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip til grillen

Når du griller grøntsager, skal der ikke være fuld varme på grillen, for så bliver de mørke, før de bliver møre.

Se også vores andre opskrifter på retter med aubergine:

Autentisk persisk auberginedip med æg

5 fra 3 stemmer
Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.
Gå til opskrift
Persisk auberginedip

Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten

4.7 fra 7 stemmer
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten er super let at lave og så smager den fantastisk. Her er den libanesiske udgave.
Gå til opskrift
Aubergine fatteh med granatæblekerner

Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad

5 fra 7 stemmer
Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Gå til opskrift
Fyldte auberginer
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required