Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie er lige præcis så lækkert, som det lyder. Det er det perfekte nemme tilbehør til grillen.
Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynte-olie kan laves på grillen en varm sommeraften eller i ovn, på komfur eller måske noget helt tredje.
Det smager virkelig godt, men rent æstetisk er det også en flot ret. Jeg elsker farverne fra den grønne mynteolie, og så ser det rigtig flot ud at pynte med granatæblekerner.
Denne ret er inspireret af mad fra Mellemøsten, men den kunne også være græsk.
Man kan både skære sin aubergine i skiver - eller sådan som jeg har gjort det: på langs af grønsagen. Dette ser nemlig flot ud, synes jeg.
Smagsmæssigt gør det ingen forskel, så det er op til dig, hvad du foretrækker.
Opskrift på grillet aubergine med feta
Grillet aubergine med feta og hvidløgsmynteolie
Ingredienser
- 1 hel aubergine
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk mynte - frisk
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 30 g feta
- 1 spsk granatæblekerner
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen på 200 grader. Skær nu auberginen i skiver på langs uden at skære hele vejen igennem toppen.
- Put auberginen på en bageplade og spred skiverne så meget ud, som du kan, uden toppen knækker. Hæld en spiseske olivenolie henover auberginen og drys med salt og peber.
- Bag den i cirka 35 minutter, eller indtil den føles mør og gennemstegt. Hvis du griller i stedet, skal skiverne ikke have mere end fem minutter på hver side.
- Imens den bager, kan du forberede hvidløgsmynteolien. I en lille blender tilføjer du hvidløg og frisk mynte, blend det sammen.
- Tilføj nu citronsaft, to spiseskefulde olivenolie og salt og peber. Blend det godt sammen og smag det til med med eventuelt mere citron eller salt.
- Når auberginen er bagt, hælder du hvidløgsmynte olien henover den, og så smuldrer du fetaen henover auberginen.
- Pynt med granatæblekerner og friske mynteblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip til grillen
Når du griller grøntsager, skal der ikke være fuld varme på grillen, for så bliver de mørke, før de bliver møre.
Se også vores andre opskrifter på retter med aubergine:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: