• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillede hvide asparges med olie og timian

Grillede hvide asparges med olie og timian

Billede resultat for grillede hvide asparges
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  9. maj 2023

Jeg elsker asparges, og især de grillede hvide asparges er særdeles lækre. Her er opskriften på hvide asparges i grillen med olivenolie og frisk timian.

Grillede hvide asparges til fire personer - en god grundopskrift.

Opskrift på grillede hvide asparges

Billede resultat for grillede hvide asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillede hvide asparges med olie og timian

4.93 fra 13 stemmer
Jeg elsker asparges, og især de grillede hvide asparges er særdeles lækre. Her er opskriften på hvide asparges i grillen med olivenolie og frisk timian.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 28 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 75
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 16 hvide asparges - store og flotte
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld timian - frisk
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Først kommer du olivenolien op i en lille skål sammen med lidt salt. Vask timiankvistene under koldt vand, og pluk bladene ned i olien. Rør det rundt med en ske, og lad det stå og trække i 5-10 minutter.
  2. Imens skræller du de hvide asparges. Der er mange der undgår hvide asparges, fordi de synes de er besværlige at skrælle. Men så slemt er det nu ikke.
  3. Du skræller dem fra i underkanten af aspargeshovedet, og hele vejen ned til enden. Sørg for at få hele skrællen med, da de hvide asparges eller kan være trådede at få i munden, og det er ikke så rart.
  4. Skræl hele vejen rundt, og skær til sidst den allernederste del af aspargesen af med en skarp kniv, og kassér rodstykket.
  5. Læg de skrællede asparges i et fad, hvor de lægge fladt. Hæld timianolien over, og vend det rundt, så olien fordeles godt. Lad nu de hvide asparges trække i 10 minutter.
  6. Så skal de grilles, og aspargesene på billedet er grillet på min Weber Q3200 gasgrill, men de kan selvfølgelig også grilles i en kuglegrill.
  7. Husk blot, at de skal grilles ved lav varme - og det skal ske ved direkte varme. I gasgrillen skruer du ned på næsten laveste blus.
  8. Smør grillristen med lidt rapsolie, og læg de hvide asparges på. Luk låget, og grill dem cirka fire minutter på hver side - altså ialt otte minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 75kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server dem straks - og drys eventuelt med en smule salt og mere frisk timian.

De grillede hvide asparges er selvfølgelig perfekte til grillet laks - men går også fint til en god cote de beouf med smør.

Se også mine opskrifter på:

Stuvede hvide asparges

Grillede grønne asparges

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required