• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flanksteak

Flanksteak

Billede resultat for flanksteak i grill
Grillet flanksteak med timian og hvidløg er nem mad, som tilmed er meget hurtig at tilberede. Stegetiden er blot 4-5 minutter på hver side. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. maj 2024 - Udgivet:  27. maj 2023

Del gerne:
448
SHARES
FacebookMessenger448PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
  2. Opskrift på flanksteak
  3. Flanksteak
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Tilbehør til flankesteg på grill
  9. Typiske spørgsmål om flanksteak
Gå til opskrift

Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.

Her kan du se hvordan du griller flanksteak, der er marineret med timian og hvidløg.

Flankestegen er et nogenlunde billigt stykke kød, men du får masser af smag, når du griller kødet på denne måde her.

Brug den som en nogenlunde nem aftensmad sammen med en god salat - men flanksteak er også fin som gæstemad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Flanksteak sous vide
  • Thai beef salad
  • Grillspyd med flankesteg
  • Langtidsstegt flanksteak

Opskrift på flanksteak

Opskriften er til fire personer.

Billede resultat for flanksteak i grill

Flanksteak

Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Bedømmelse
4.8 fra 28 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 900 g flanksteak - (flankesteg)
  • timian - rosmarin er også godt
  • 4 fed hvidløg - pressede eller meget finthakkede
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lave marinaden til flanksteaken. Pil bladene en dusk frisk timian, og kom dem i en lille skål, sammen med pressede hvidløgsfed, olie og lidt salt og friskkværnet peber. Rør det godt igennem. Du kan også anvende rosmarin i stedet for timian.
  • Smør så kødet godt med marinaden - massér det godt ind i kødet, og lad steaken trække en times tid i en frysepose. Ikke i køleskabet, men blot på køkkenbordet, da du ikke skal grille koldt kød!
  • Tænd så din grill. Jeg har grillet denne flanksteak på en gasgrill - Weber Q3200, men du kan selvfølgelig sagtens også bruge en almindelig kuglegrill. Eller for den sags skyld lave flanksteaken i ovnen. Stegetiden er den samme (i ovnen skal du regne med ialt otte minutter).
  • Jeg griller flanksteaken ved indirekte varme. Det vil sige, at du ikke tænder den inderste brænder. Og i kuglegrillen lægger du kullene i den ene halvdel af grillen - risten på - og så griller du kødet i den side, hvor kullene IKKE ligger. Få grillen op på cirka 200 grader - ikke meget mere.
  • Læg nu din flanksteak på - og luk straks efter låget. Du skal grille - ikke lune gråspurvene ude i haven.
  • Efter 4-5 minutter vender du flanksteaken om, og griller den i yderligere fem minutter på den anden side. Ikke længere tid end dette, da den så risikerer at blive tør og kedelig.
  • Tag nu flanksteaken af, og pak den godt ind i sølvpapir. Gerne 3-4 lag. Lad den hvile i 15-20 minutter, så saften og kraften når at sætte sig i kødet. I mellemtiden kan du så nå at lave tilbehøret til den.
  • Så pakker du den grillede flanksteak ud af sølvpapiret, og lægger den på et skærebræt. Med en skarp kniv skærer du nu meget tynde skiver på skrå
  • Altså skråt ned gennem kødet - som du kan se på billedet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
426
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
702
mg
31
%
Kalium
 
798
mg
23
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.02
g
0
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
166
IU
3
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdiggrillede flanksteak serveres straks efter udkæring.

I forhold til marinering, så kan du godt grille kødet ret hurtigt efter - og altså ikke vente en time.

Men du får mere smag, hvis kødet får lov til at trække en times tid - eller længere.

Du kan også marinere flankestegen dagen før - men så skal den lægges på køl.

Tilbehør til flankesteg på grill

Lækkert tilbehør til sådan en flanksteak kan være en bagt kartoffel og/eller en lækker spidskålssalat.

Typiske spørgsmål om flanksteak

Hvad er flankesteg?

Flankestegen er en udskæring, der typisk laves af okse. Den sidder på den nederste del af slaget.

Hvad er forskellen på flanksteak og flankesteg?

Der er ingen forskel, for det er samme udskæring. Med samme navn.

Hvor længe skal en flankesteg tilberedes?

Giv den ca. 4-5 minutter på hver side, men ikke mere, da kødet så bliver for tørt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    maj 28, 2023 at 1:45 pm

    Vi har prøvet at marinere flanksteaken i rødvin, hvidløg, sort peber og timian natten over. De er også rigtig lækkert.
    Jolanda

    Svar
  2. Kenneth

    juli 01, 2021 at 12:32 pm

    Super god opskrift, afprøvet og godkendt 👍😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2021 at 1:18 pm

      Hej Kenneth
      Dejligt at høre - mange tak.
      Fortsat god sommer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Michael Hansen

    september 23, 2017 at 1:04 pm

    Jeg undrer mig over stegetiden.
    15 min. ved indirekte varme på en gasgrill feks er ALT for lidt.
    I øvrigt er det mærkeligt at så mange anbefaler en hviletid på 15 til 20 minutter når slagterskolen siger at der ingen hviletid skal være, da hviletid blot vil få kødet til at miste saft.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 24, 2017 at 7:13 am

      Hej Michael
      Tak for indspark om flansksteak og jeg kan godt følge dig. Jeg kender godt anbefalingerne, men det er min egen erfaring, hvor jeg synes kødet bliver bedst. Også med hensyn ti lhviletiden, hvor jeg har prøvet mig frem, og jeg synes denne metode fungerer bedst.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  4. Guffeliguf

    august 16, 2015 at 8:31 pm

    Hej Svend
    Tak for det - og det er nemlig rigtigt. Altid skære flanksteak i meget tynde skriver på skrå af kødet. Så bliver det super mørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Svend Sørensen, Vejen

    juli 11, 2015 at 8:34 pm

    God opskrift med fin stegetid. Men husk at skære flanksteak i meget tynde skiver. Ellers kan det blive lidt sejt. Men smager godt.
    Vh Svend

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required