• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

billede med græske kartofler
4.6 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. februar 2024 - Udgivet: 20. februar 2021

Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.

Opskriften på græske kartofler er beregnet som tilbehør til fire personer.

Jeg har her anvendt små kartofler, men større kartofler kan selvfølgelig også bruges.

Dem skærer du så i mindre stykker eller både, og så er bagetiden den samme.

Opskrift på græske kartofler

billede med græske kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

4.58 fra 40 stemmer
Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Kalorier: 130
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kartofler - små
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Kartoflerne skylles og skrubbes helt rene, men du behøver ikke skrælle dem. Duppes tørre.
  3. Kom kartoflerne i en skål sammen med olivenolie, og vend dem godt rundt.
  4. Tilsæt saften fra en citron sammen med frisk timian.
  5. Krydr også med flagesalt (eller alm. salt) og lidt friskkværnet peber. Vend igen godt rundt så smagsstofferne fordeles godt.
  6. Kom de græske kartofler i et fad eller en bradepande, og fordel dem jævnt ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
  7. Bag kartoflerne i ca. 55 minutter, og mærk at de er møre. Ellers får de nogle minutter mere. Du kan med fordel vende kartoflerne rundt en gang undervejs, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 130kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De græske kartofler passer som tilbehør til de fleste retter med kød.

Se også mine kartoffelopskrifter på:

Kartoffelmos

4.8 fra 98 stemmer
Lær hvordan du laver verdens bedste kartoffelmos med denne nemme opskrift. Få gode råd og undgå fejl for den perfekte mos.
Gå til opskrift
billede med kartoffelmos

Bearnaisekartofler

4.9 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Gå til opskrift
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Kristensen

    januar 11, 2024 at 11:05 pm

    Hej, jeg har i flere af dine opskrifter set, at du anbefaler flagesalt. Flagesalt synes jeg er fint når man kan knuse de fine flager mellem fingrene, når der skal gives lidt salt til en ret, der er færdiglavet. Men at bruge flagesalt i en ret, der skal i ovn, fx din opskrift på Græske kartofler, giver for mig ingen mening. God flagesalt koster vildt meget mere, end almindeligt husholdningssalt.Så hvorfor?

    Nå, men i morgen skal vi i hvert fald have græsk farsbrød med Græske kartofler 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required