Græskarkage med krydderier er den perfekte efterårskage. Den er dejlig svampet og har en lækker smag af kardemomme.
Græskarkage med krydderier er den lækreste efterårskage, som er helt perfekt at bage til en kold eftermiddag i efterårsferien.
Mange forbinder nemlig græskar med halloween og efterår, og det gør jeg sørme også.
Du kan vælge at smøre glasur eller frosting på toppen. For eksempel passer flødeostecreme rigtig godt til denne kage. Jeg synes, at kagen er lidt i familie med en gulerodskage.
Du kan bruge alle former for orange græskar, jeg bruger selv hokkaido, da den er en smule sød, og så kan den købes i supermarkedet året rundt.
Opskrift på græskarkage med krydderier
Ingredienser
- 450 gram græskar for eksempel hokkaido
- 0,5 dl yoghurt natural
- 6 stk æg
- 250 gram smør blødt
- 300 gram sukker
- 1 tsk kardemomme
- 0,5 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk bagepulver
- 2 spsk maizena
- 350 gram hvedemel
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 190 grader almindelig ovn og gør en rund kageform klar med bagepapir.
- Skær græskar i mindre stykker og put dem i en gryde, dæk dem med vand og lad dem koge, indtil de er helt møre. Det tager cirka 15 minutter.
- Hæld vandet fra og mos græskarstykkerne sammen. Lad dem køle en smule ned.
- Når græskaren er kølet ned, så tilføjer du yoghurt, æg, smør og sukker. Pisk det godt sammen.
- Tilføj derefter kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, maizena og hvedemel og rør dejen godt sammen.
- Hæld dejen i en kageform og bag kagen i cirka en time, eller indtil en tandstik kan komme ren ud.
- Server græskarkage varm med lidt creme fraiche til. Du kan også køle den ned og pynte den med Halloweenfarver.
Næringsindhold
Tip
Jeg har valgt ikke at skrælle det græskar, som jeg bruger til græskarkage.
Så længe man skyller græskarret godt, kan man sagtens spise skrællen.
Se andre kageopskrifter fuld af krydderier her:
Krydderkage med varme krydderier
Chokolade-squash kage (chocolate zucchini cake)
Comments
No Comments