Prøv min opskrift på glaseret torsk, der er en nem fiskeopskrift alle kan lide. Serveret med ris, broccoli og citronstegt grønkål. Sund mad.
Glaseret torsk er en af de skønne og sunde retter, som både kan spises som hverdagsmad, men som bestemt også er god når du har gæster.
Opskriften er inspireret af det asiatiske køkken, og her får du altså en fiskeret som de fleste kan lide - også de, der ellers ikke er så vilde med fisk.
Under den glaserede torsk har du en bund af kogte ris, der er vendt med broccoli og citronstegt grønkål, hvilket smager forrygende godt.
Se også: Hel rødspætte i ovn bages i 20 minutter
Retten kan ogspå laves med andre typer hvid fisk, herunder kulmule og hellefisk. Den er beregnet til fire personer.
Opskrift på glaseret torsk
Glaseret torsk med tilbehør
Ingredienser
Glaseret torsk
- 600 g torsk - torskefilet uden skind og ben
- 3 spsk soja
- 4 spsk honning - gerne en akaciehonning
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær - stødt
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 125 g ris - koges som anvist
- 1 broccoli - delt i små buketter
- 150 g grønkål - snittet, kan købes klar til brug
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron
- 4 spsk sesamfrø - ristes
- 1 bundt forårsløg
Fremgangsmåde
- Torskefileterne skæres ud i passende stykker, og tjek at fisken er helt fri for ben.
- Læg torskestykkerne på bageplade med bagepapir, og drys med lidt salt.
- Rør soja sammen med honning, sød chilisauce, hvidløgspulver og ingefær. Fordel en lille spiseskefuld af marinaden på hvert stykke fisk, og lad det stå fem minutter.
- Imens koges ris som anvist på pakken, mens broccoli deles i meget små buketter. Læg broccolibuketterne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække to minutter sammen med lidt salt. Hæld vandet fra.
- Steg hakket grønkål i lidt olie på en varm pande i 15 sekunder, pres lidt friskpresset citrobsaft over, vend rundt og hæld det i en skål sammen med den kogte ris og broccolibuketterne. Vend rundt og smag til.
- Glaseret torsk bages ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 5 minutter kommes yderligere lidt marinade over og fisken bages færdig.
- Rist sesamfrø på en varm pande og snit forårsløg i tynde skiver på skrå.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så skal der anrettes glaseret torsk.
Her fordeles lidt ris, broccoli og grønkål på bunden af fire tallerkner, og derpå fordeles snittet forårsløg.
Med forsigtighed lægges et stykke torsk på, hvorpå fordeles lidt af marinaden. Drys så med ristede sesamfrø.
Så er der serveret. Velbekomme.
Se også: Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: