Sådan laver du glaseret skinke. Opskrift på en nem glasering, som du laver med brun farin og sennep, hvorefter skinken nemt glaseres i ovnen.
Glaseret skinke og andre glaserede stykker er utroligt nemt at lave, og du skal blot bruge to ingredienser.
En klassisk glasering laves nemlig blot af brun farin og sennep, så det bliver ikke nemmere.
Til gengæld er netop glaseringen den perfekte afslutning og smagsgiver til kødet. Skinken tilberedes færdig i ovn, hvor den nemt glaseres.
Se også disse opskrifter:
Honningskinke - skinke glaseret med honning
Opskrift på glaseret skinke
Glaseret skinke
Ingredienser
- 1 kg skinke - røget
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk sennep
Fremgangsmåde
- Skinke koges som anvist på pakken. En almindelig røget skinke på et kilo skal typisk koges omkring 35 minutter. Lad derefter skinken hvile i vandet i ca. 30 minutter, hvor gryden altså er taget af blusset.
- Tag den kogte skinke op og fjern nettet. Du kan også ridse oversiden af skinken i ruder/skrå tern.
- Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Rør brun farin og sennep godt sammen.
- Smør skinken grundigt med glaseringen. For at lette rengøringen er det en god idé, at lægge skinken på et stykke bagepapir i et ildfast fad.
- Stil fadet med skinken ind midt i ovnen, hvor den skal have ca. 12-15 minutter. Glaseret skinke i ovn er færdig, når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke bliver for mørk!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Glaseret skinke lægges på et skærebræt, og trækker lige 10 minutter inden udskæring.
Rester er fremragende som pålæg, og opbevares på køl. Husk at stille kødet hurtigt i køleskabet!
Serveringsforslag: Tilbehør kan være flødekartofler og en skøn broccolisalat. Men en kold, dansk kartoffelsalat passer også godt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lis Laue
Jeg har købt en kogt og røget party skinke og skal lave en glaseret skinke til gæster i morgen.
Allesteder står, der at skinken skal koges før den glaseres, men det skal den vel ikke, når der står kogt og røget?? Hvor længe skal jeg så give den i ovnen, når jeg glaserer den - og så den selvfølgelig er varm hele vejen igennem!
Kan du hjælpe??
På forhånd tak.
Mvh. Lis
Birgitte Kirkeløkke
Meget udførligt beskrevet og super nem at gå til - og det blev PERFEKT
Elisabeth Postborg
Hvis skinken vejer 2 kg, hvor lang tid bør jeg så koge den?
Bh Elisabeth
Birgitte Kirkeløkke
Han har lavet en hel manual med kogetider osv osv. ligger ved en anden opskrift på glaseret skinke