• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › TV: Gendyrkning af ananas - sådan gør du det nemt

TV: Gendyrkning af ananas - sådan gør du det nemt

Du kan nemt gendyrke ananas, men det tager tid. Metoden er, at man skærer toppen af en ananas, hvorefter den kan gendyrkes. Planten på billedet her er to år gammel, men det er altså en hjemmedyrket ananas. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. juni 2022 - Udgivet:  8. maj 2021

Gendyrk ananas: Det er nemt at gendyrke en ananas, men det tager tid. Her kan du se hvordan du nemt gør det - og hvad du skal være opmærksom på.

Kan man gendyrke ananas, og hvordan gør man?

Et par gode og relevante spørgsmål, og svaret er, at du sagtens kan lave gendyrkning af ananas.

Faktisk er det ganske nemt, men det kræver samtidig en god portion tålmodighed, før du kan høste dine egne og hjemmedyrkede ananas. Men det er altså muligt.

Hvad er gendyrkning?

Kort fortalt er gendyrkning genbrug af dine grøntsager. Altså hvor du gendyrker rester af grøntsager, som du ellers normalt blot ville have smidt ud.

Her plantes rod eller top af grøntsagen, hvorefter den vil vokse ud igen, og så kan du høste løs.

Metoden er rimelig nem, hvilket også er tilfældet når du vil gendyrke ananas, men lige med ananas kræver det altså lidt tålmodighed, men det er hele ventetiden værd.

Video

Her i denne video kan du se, hvordan starter din gendyrkning af ananas.

Gendyrkning af ananas

At gendyrke ananas er som sagt ganske nemt, og her kan du nogle få trin se hvordan du gør.

Det eneste du skal bruge er en ananas og lidt Atamon.

  1. Skær toppen af din ananas, og det skal blot være de øverste ca. tre centimeter. Inklusiv bladene, som altså skal blive på toppen.
  2. Pensl undersiden med frugtkødet med lidt Atamon. Det hindrer din ananas i at rådne.
  3. Læg din ananastop til tørre i en uges tid, så den bliver til en stikling.
  4. Plant den i en krukke og her skal toppen være dækket af jord. Som du kan se på billedet herunder.
  5. Stil din ananasplante et lyst sted, og det er også vigtigt den står lunt. Generelt må en ananasplante ikke stå et sted med en temperatur på under 18 grader. Planten kræver altså noget varme.
  6. Efter 2-3 uger kan du med fordel plante din gendyrkede ananas over i en endnu større krukke, hvor der er plads til at den kan vokse.
Gendyrkning af ananas er nemt, og her er toppen fra en ananas tørret i en uge, og derefter plantet ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Gendyrkning af ananas er nemt, og her er toppen fra en ananas tørret i en uge, og derefter plantet ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Sådan passer du din ananasplante

Du vil efterhånden se din gendyrkede ananas vokse ret meget. Bladene bliver meget lange og flotte, og planten kræver en del plads.

Derfor kan det også være nødvendigt, at plante den om i en endnu større krukke.

Gendyrkning af ananas kræver ellers blot, at du jævnligt vander planten og giver den lidt gødning.

Som sagt kræver din ananasplante varme, og derfor må den ikke stilles i rum med en temperatur på under 18 grader.

I den varme sommerperiode kan du dog normalt godt sætte din ananas ud i et drivhus.

At gendyrke en ananas er en spændende rejse, hvor du blandt andet kan glæde dig til de meget smukke blomster. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hvor lang tid?

En ananasplante er lang tid om at sætte nye ananasfrugter.

Du skal regne med, at det tager cirka to år, før du kan høste den første ananas. Jo, gendyrkning af ananas tager altså noget tid.

Men undervejs kan nyde din rejse med den gendyrkede ananas med de store blade og de utrolig flotte blomster. Det er en sand fornøjelse at gendyrke ananas. Det lover jeg dig.

Se mere indhold:

  • TV: Gendyrkning af forårsløg
  • Karry kylling i fad med ananas opskrift
  • Ananas salsa - nem salsa med rødløg og mynte
  • Marinade med HP Sauce, ananas og mørk rom
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tora Thisen

    januar 12, 2023 at 2:51 pm

    Hej Holger - vi har i et lille års tid været igang med at gendyrke en ananas - jeg fik den til at gro med en anden metode end din, hvor man drejede toppen af og fjernede blade ca 3 cm op og kom toppen i en potte. Det lykkedes anden gang - din metode ser lidt mere sikker ud 🙂
    Vi har en flot stor plante nu og jeg glæder mig over den, hver gang jeg ser på den. Det bliver dog endnu mere sjovt, når der kommer frugt på.

    Tak for dit indslag.
    Vh Tora

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her