Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.
Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.
Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den Gateau Marcel.
Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på Gateau Marcel

Gateau Marcel
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker - 160 + 40 gram
- 8 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 160 gram
- 5 pasteuriserede æggehvider - svarende til 175 gram
Desuden anvendes
- smør - til formen
- sukker - til drys
- 2 spsk kakao - sigtes over kagen
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
- Vej 160 gran sukker af, og pisk sukker og pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
- Pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten af sukkeret i (40 gram). Samlet bruges der altså 200 gram sukker.
- Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, smør den og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 21 centimeter.
- Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
- Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
- Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
- Bag din Gateau Marcel i ca. 27 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
- Tag kagen ud og lad den køle helt af. Bemærk, at kagen nu falder lidt sammen, men det er også meningen, så du har ikke gjort noget forkert.
- Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 kakao over den glutenfrie chokoladekage og pynt eventuelt med chokoladespåner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.
Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.
Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.
Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Alex
Hej, skal chokolade/smør blandingen køles helt af eller hvordan?
Heidi Hjortdal
Det er et sikkert hit hver gang.
Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
Alt det bedste
Holger
Maria
Varmluft eller almindelig ovn?,😄
Inge Marcussen
Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.
Sille
Mums 🤪
Bianca
Den bedste kage, ever!
Trine
Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.
Holger Rørby Madsen
Hej Trine
Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Tove Hansen
Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.
Stig
Har du overhovedet læst opskriften?
Toppen er netop ikke bagt.
Charlotte Christiansen
Er spånerne nogle du køber eller selv laver.
Guffeliguf.dk
Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Karen F.
Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
Kh Karen