Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Gateau Marcel

Gateau Marcel (nem og lækker opskrift på glutenfri kage)

billede med et stykke gateau marcel kage
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
372
SHARES
FacebookMessenger372PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gateau Marcel
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på Gateau Marcel
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Gateau Marcel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 22 minutter min
Tilb. tid: 28 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Antal: 10
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 160 g sukker (160)
  • 8 pasteuriserede æggeblommer (svarende til 160 gram)
  • 5 pasteuriserede æggehvider (svarende til 175 gram)
  • 40 g sukker
Desuden anvendes
  • smør (til formen)
  • sukker (til drys)
  • 2 spsk kakao (sigtes over kagen)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Hak 200 g mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med 200 g smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
  3. Vej 160 g sukker af, og pisk sukker og 8 pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
  4. 5 pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist 40 g sukker i.
  5. Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, smør den med smør og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 21 centimeter.
  6. Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
  7. Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
  8. Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
  9. Bag din Gateau Marcel i ca. 27 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
  10. Tag kagen ud og lad den køle helt af. Bemærk, at kagen nu falder lidt sammen, men det er også meningen, så du har ikke gjort noget forkert.
  11. Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 spsk kakao over den glutenfrie chokoladekage og pynt eventuelt med chokoladespåner.

Næringsindhold

Kalorier402kcalKulhydrater31gProtein4gFedt30gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol202mgNatrium150mgKalium168mgKostfibre2gSukker26gVitamin A750IUCalcium39mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på Gateau Marcel

Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.

Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.

Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)
  • Black magic kage med intens chokoladesmag
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
  • Chokolademuffins opskrift (nemme, lækre og svampede)
  • Chokoladekage med kærnemælk (bagerens egen opskrift)
  • Mørk chokoladekage

Billeder

Her er lidt billeder fra min bagning af kagen:

smurt form til gateau marcel
smeltet smør og chokolade til gateau marcel kagen
chokolademoussen er klar til at blive bagt
sådan ser den bagte bund ud inden den falder lidt sammen
chokolademoussen smøres over kagen
Blødende chokoladekage er også kendt som en Gateau Marcel, og der er tale om enestående lækker kage. Men den er utrolig nem at bage - og resultatet begejstrer: Foto: Guffeliguf.dk.

Tips

Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.

Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.

Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel. Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.

FAQ

Hvad er Gâteau Marcel?

Gâteau Marcel er en luksuriøs, intens chokoladekage bestående af nn bagt bund af chokolade-mousse, og den er toppet med samme mousse - men rå og luftig. Den serveres kold og har en cremet, smeltende konsistens. Kagen er skabt af den franske kok Michel Michaud i Danmark i 1980'erne.

Kan man fryse Gâteau Marcel?

Ja, chokoladekagen egner sig meget godt til frysning. Frys hele kagen eller skiver. Tø den op i køleskab natten over. Den bliver kun endnu bedre i konsistens efter turen i fryseren.

Hvor lang holdbarhed har Gateau Marcel?

Kagen har en ganske fin holdbarhed:
I køleskab: 3-4 dage (tildækket).
I fryser: op til 3 måneder.

Er kagen god for glutenallergikere?

Ja, der er ingen mel i opskriften. Men tjek dog chokoladen for spor af gluten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alex skriver

    december 22, 2024 at 6:09 pm

    Hej, skal chokolade/smør blandingen køles helt af eller hvordan?

    Svar
  2. Heidi Hjortdal skriver

    marts 09, 2024 at 12:15 am

    Det er et sikkert hit hver gang.

    Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 09, 2024 at 7:12 am

      Hej Heidi
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Maria skriver

    oktober 19, 2022 at 2:44 pm

    Varmluft eller almindelig ovn?,😄

    Svar
  4. Inge Marcussen skriver

    september 07, 2021 at 10:24 pm

    Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.

    Svar
  5. Sille skriver

    marts 13, 2021 at 6:58 am

    Mums 🤪

    Svar
  6. Bianca skriver

    marts 13, 2021 at 6:57 am

    Den bedste kage, ever!

    Svar
  7. Trine skriver

    marts 12, 2020 at 4:36 pm

    Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 13, 2020 at 9:08 am

      Hej Trine
      Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  8. Tove Hansen skriver

    september 11, 2019 at 7:32 am

    Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.

    Svar
    • Stig skriver

      december 31, 2021 at 4:14 pm

      Har du overhovedet læst opskriften?

      Toppen er netop ikke bagt.

      Svar
      • Charlotte Christiansen skriver

        december 28, 2024 at 7:55 pm

        Er spånerne nogle du køber eller selv laver.

  9. Guffeliguf.dk skriver

    juli 20, 2016 at 9:09 pm

    Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  10. Karen F. skriver

    juli 20, 2016 at 6:01 pm

    Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
    Kh Karen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required