Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Gateau Marcel (nem og lækker opskrift på glutenfri kage)

Gateau Marcel (nem og lækker opskrift på glutenfri kage)

billede med et stykke gateau marcel kage
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
355
SHARES
FacebookMessenger355PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 6. november 2017
Oversigt over indhold
  • Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
  • Opskrift på Gateau Marcel
  • Gateau Marcel
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.

Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.

Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.

Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)
  • Black magic kage med intens chokoladesmag
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg

Opskrift på Gateau Marcel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gateau Marcel

4.73 fra 47 stemmer
Forb. tid 22 minutter min
Tilb. tid 28 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 402
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker - 160 + 40 gram
  • 8 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 160 gram
  • 5 pasteuriserede æggehvider - svarende til 175 gram
Desuden anvendes
  • smør - til formen
  • sukker - til drys
  • 2 spsk kakao - sigtes over kagen
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
  3. Vej 160 gran sukker af, og pisk sukker og pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
  4. Pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten af sukkeret i (40 gram). Samlet bruges der altså 200 gram sukker.
  5. Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, smør den og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 21 centimeter.
  6. Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
  7. Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
  8. Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
  9. Bag din Gateau Marcel i ca. 27 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
  10. Tag kagen ud og lad den køle helt af. Bemærk, at kagen nu falder lidt sammen, men det er også meningen, så du har ikke gjort noget forkert.
  11. Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 kakao over den glutenfrie chokoladekage og pynt eventuelt med chokoladespåner.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 402kcalKulhydrater: 31gProtein: 4gFedt: 30gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 202mgNatrium: 150mgKalium: 168mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 750IUCalcium: 39mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder fra min bagning af kagen:

smurt form til gateau marcel
smeltet smør og chokolade til gateau marcel kagen
chokolademoussen er klar til at blive bagt
sådan ser den bagte bund ud inden den falder lidt sammen
chokolademoussen smøres over kagen
Blødende chokoladekage er også kendt som en Gateau Marcel, og der er tale om enestående lækker kage. Men den er utrolig nem at bage - og resultatet begejstrer: Foto: Guffeliguf.dk.

Tips

Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.

Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.

Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel. Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Chokolademuffins opskrift (nemme, lækre og svampede)
  • Chokoladekage med kærnemælk (bagerens egen opskrift)
  • Mørk chokoladekage

FAQ

Hvad er Gâteau Marcel?

Gâteau Marcel er en luksuriøs, intens chokoladekage bestående af nn bagt bund af chokolade-mousse, og den er toppet med samme mousse - men rå og luftig. Den serveres kold og har en cremet, smeltende konsistens. Kagen er skabt af den franske kok Michel Michaud i Danmark i 1980'erne.

Kan man fryse Gâteau Marcel?

Ja, chokoladekagen egner sig meget godt til frysning. Frys hele kagen eller skiver. Tø den op i køleskab natten over. Den bliver kun endnu bedre i konsistens efter turen i fryseren.

Hvor lang holdbarhed har Gateau Marcel?

Kagen har en ganske fin holdbarhed:
I køleskab: 3-4 dage (tildækket).
I fryser: op til 3 måneder.

Er kagen god for glutenallergikere?

Ja, der er ingen mel i opskriften. Men tjek dog chokoladen for spor af gluten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alex skriver

    december 22, 2024 at 6:09 pm

    Hej, skal chokolade/smør blandingen køles helt af eller hvordan?

    Svar
  2. Heidi Hjortdal skriver

    marts 09, 2024 at 12:15 am

    Det er et sikkert hit hver gang.

    Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 09, 2024 at 7:12 am

      Hej Heidi
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Maria skriver

    oktober 19, 2022 at 2:44 pm

    Varmluft eller almindelig ovn?,😄

    Svar
  4. Inge Marcussen skriver

    september 07, 2021 at 10:24 pm

    Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.

    Svar
  5. Sille skriver

    marts 13, 2021 at 6:58 am

    Mums 🤪

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required