• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage

Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage

billede med et stykke gateau marcel kage
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
349
SHARES
FacebookMessenger349PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  6. november 2017

Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.

Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.

Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.

Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den Gateau Marcel.

Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

Nem chokoladekage i airfryer

Lava kage

Black magic kage

Vegansk chokoladekage

Opskrift på Gateau Marcel

billede med et stykke gateau marcel kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gateau Marcel

4.73 fra 47 stemmer
Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Forb. tid 22 minutter min
Tilb. tid 28 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 402
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker - 160 + 40 gram
  • 8 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 160 gram
  • 5 pasteuriserede æggehvider - svarende til 175 gram
Desuden anvendes
  • smør - til formen
  • sukker - til drys
  • 2 spsk kakao - sigtes over kagen

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
    smeltet smør og chokolade til gateau marcel kagen
  3. Vej 160 gran sukker af, og pisk sukker og pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
  4. Pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten af sukkeret i (40 gram). Samlet bruges der altså 200 gram sukker.
  5. Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, smør den og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 21 centimeter.
    smurt form til gateau marcel
  6. Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
  7. Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
  8. Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
    chokolademoussen er klar til at blive bagt
  9. Bag din Gateau Marcel i ca. 27 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
  10. Tag kagen ud og lad den køle helt af. Bemærk, at kagen nu falder lidt sammen, men det er også meningen, så du har ikke gjort noget forkert.
    sådan ser den bagte bund ud inden den falder lidt sammen
  11. Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 kakao over den glutenfrie chokoladekage og pynt eventuelt med chokoladespåner.
    chokolademoussen smøres over kagen

Næringsindhold

Kalorier: 402kcalKulhydrater: 31gProtein: 4gFedt: 30gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 202mgNatrium: 150mgKalium: 168mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 750IUCalcium: 39mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.

Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.

Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.

Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alex

    december 22, 2024 at 6:09 pm

    Hej, skal chokolade/smør blandingen køles helt af eller hvordan?

    Svar
  2. Heidi Hjortdal

    marts 09, 2024 at 12:15 am

    Det er et sikkert hit hver gang.

    Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 09, 2024 at 7:12 am

      Hej Heidi
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Maria

    oktober 19, 2022 at 2:44 pm

    Varmluft eller almindelig ovn?,😄

    Svar
  4. Inge Marcussen

    september 07, 2021 at 10:24 pm

    Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.

    Svar
  5. Sille

    marts 13, 2021 at 6:58 am

    Mums 🤪

    Svar
  6. Bianca

    marts 13, 2021 at 6:57 am

    Den bedste kage, ever!

    Svar
  7. Trine

    marts 12, 2020 at 4:36 pm

    Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 13, 2020 at 9:08 am

      Hej Trine
      Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  8. Tove Hansen

    september 11, 2019 at 7:32 am

    Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.

    Svar
    • Stig

      december 31, 2021 at 4:14 pm

      Har du overhovedet læst opskriften?

      Toppen er netop ikke bagt.

      Svar
      • Charlotte Christiansen

        december 28, 2024 at 7:55 pm

        Er spånerne nogle du køber eller selv laver.

  9. Guffeliguf.dk

    juli 20, 2016 at 9:09 pm

    Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  10. Karen F.

    juli 20, 2016 at 6:01 pm

    Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
    Kh Karen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required