Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med makron eller rasp

gammeldags æblekage med makron eller rasp
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift
  • Opskrift på gammeldags æblekage
  • Tips
  • Gammeldags æblekage med rasp
  • Kommentarer

Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Gammeldags æblekage fra mormors køkken med makron eller rasp. Æblekagen laves med æblekompot, makron eller rasp og flødeskum. Perfekt dessert.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g æbler uden kernehus, skåret i tern
  • 75 g vand
  • 40 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 1 nip kanel kan udelades
  • 1 nip kardemomme kan udelades
  • 8 makroner evt. de hjemmebagte makroner
  • 200 g piskefløde piskes til flødeskum
  • hasselnøddeflager til pynt

Fremgangsmåde

  1. Æbler deles i kvarte og kernehuset skæres fra. Skær derefter æblerne i mindre tern, der vejes af direkte i gryden.
  2. Derefter vejes vand af sammen med sukker i gryden, og der tilsættes lidt vaniljesukker, kanel og kardemomme efter smag. Pas på der ikke kommer for meget i, da hverken kanel eller kardemomme skal dominere en gammeldags æblekage - men blot tilføre lidt smag.
  3. Kog din æblekompot under låg i cirka 20-25 minutter indtil æblerne er kogt næsten ud. Kogetiden afhænger blandt andet af hvor store stykker æblerne er skåret ud i, men også af hvilken sort af æbler du bruger.
  4. Æblekompotten røres godt igennem og køles af. Gerne i køleskabet.
  5. Piskefløde piskes til en let og fyldig flødeskum.
  6. Find fire passende glas frem til den gammeldags æblekage.
  7. Anret den hjemmelavede æblekompot i bunden, og knus derefter et par makroner over kompotten i hvert glas. Hvor meget makron skal der til en æblekage? Det bestemmer du - knus så mange du vil i glasset.
  8. Slut af med en generøs spiseskefuld flødeskum øverst - og drys lidt hasselnøddeflager over. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier325kcalKulhydrater29gProtein3gFedt23gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gKolesterol57mgNatrium19mgKalium180mgKostfibre3gSukker25gVitamin A778IUVitamin C4mgCalcium51mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags æblekage

Mums - hvad er næsten bedre end en gammeldags æblekage med knuste makroner og flødeskum? Eller med rasp. Altså den ubagte æblekage.

Nej vel, og her får du verdens bedste opskrift på mormors klassiske æblekage med makron eller rasp - det er faktisk to skønne opskrifter.

Allerbedst er æblekagen (og den hjemmelavede æblekompot) naturligvis med de nye, danske og let syrlige æbler, men det er bestemt en dessert, som kan laves året rundt.

Selv holder jeg meget af Discovery æbler i en dansk æblekage, men brug hvad du selv synes.

Den gammeldags æblekage er den perfekte dessert, som alle elsker. De knuste makroner giver knas, men er der nogen i selskabet der ikke er så vild med makron, ja så undlades de blot.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bradepandekage med æble
  • Æblekage
  • Tarte tatin
  • Æblecrumble

Tips

Gammeldags æblekage serveres straks, men den kan sagtens laves nogle timer i forvejen og opbevares på køl.

Gammeldags æblekage med rasp

Du kan også lave den klassiske æblekage med rasp. Her er opskriften på den.

Du skal bruge

Æblemos
800 gram æbler
150 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker
0,5 deciliter vand

Kagerasp
50 gram smør
100 gram god rasp
50 gram økologisk rørsukker

Flødeskum
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker

Fremgangsmåde

Start med at lave kagerasp: Smelt smørret i en teflonbelagt pande, og tilsæt både rasp og rørsukker. Rør forsigtigt i kageraspen mens den ristes sprød. Sæt til side.

Så laver du æblemosen til æblekagen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.

Kom dem i en gryde med en smule vand, og kog det op. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og kog æblemosen helt mør. Det tager cirka 10-15 minutter afhængig af æblesorten. Stil æblemosen til afkøling, da den skal være helt kold!

Pisk fløden til flødeskum, og smag den til med en teskefuld vaniljesukker, der både giver flødeskummet lidt sødme, men også en snert af vanilje.

Så er du klar til at samle den gammeldags æblekage med rasp.

Find en flot skål frem - og gerne en glasskål, så man virkelig kan se den smukke sommerdessert.

Læg halvdelen af kageraspen i bunden, dernæst æblemosen, og oven på mosen kommer du så den sidste del af raspen.

Slut af med flødeskum på toppen.

Når du samler æblekagen er det vigtigt, at du gør så forsigtigt som muligt, så de enkelte lag ikke flyder sammen.

Du kan også vælge at portionsanrette æblekagen, og fremgangsmåden er den samme. Altså rasp i bunden, så æblemos, mere rasp og flødeskummet øverst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required