• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Galette med fersken - nem opskrift på dessert

Galette med fersken - nem opskrift på dessert

galette med fersken
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. september 2022 - Udgivet:  15. september 2022

Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.

Galette med fersken er en sikker vinder som afslutning på et måltid - og her får du en dessert, som alle kan lide.

Galette er i virkeligheden en fransk tærte, men den laves uden tærteform.

Derfor er den lidt rustik, men samtidig altså meget nem at bage. Her min dessert-version med fersken, og det smager altså forrygende godt!

Opskriften er beregnet som dessert til seks personer.

Se også disse opskrifter på lækre kager:

  • Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
  • Jordbærtærte med mazarinbund
  • Clafoutis med pære og chokolade

Opskrift på galette med fersken

galette med fersken
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Galette med fersken

5 fra 2 stemmer
Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 441
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt
  • 25 g bagesukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand
Fyld
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 40 g marcipan
  • 3 stk fersken
  • 2 tsk vaniljesukker
Pynt
  • Æggehvide
  • Sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Vej mandelmel af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker.
  2. Smuldr smørret helt ud i blandingen, så det bliver en let smuldredej.
  3. Tilsæt cirka tre spiseskefulde vand, saml dejen hurtigt og form den til en lille kugle.
  4. Mørdejen til din galette med fersken stilles på køl i en times tid.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  6. Ælt hurtigt dejen igennem, så den bliver smidig. Rulles derefter ud i en smule mel til en størrelse på cirka 30 gange 25 centimeter. Rul mørdejen omkring kagerullen og læg den forsigtigt på bageplade med bagepapir. Dejen er dog nemme at rulle ud så du kan også rulle den direkte ud på bagepapiret på bagepladen.
  7. Rør fyldet sammen og fordel det ovenpå mørdejen. Men hold en kant på cirka fem centimeter fri.
  8. Skær fersken ud i både, vend dem i lidt vaniljesukker og læg dem på fyldet.
  9. Fold forsigtigt kanten på de fem centimeter op over fyldet, så du har en kant hele vejen rundt.
  10. Pensl kanten med pasteuriseret æggehvide og drys med sukker.
  11. Bag din galette med fersken i cirka 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier: 441kcalKulhydrater: 42gProtein: 9gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 113mgKalium: 52mgKostfibre: 4gSukker: 18gVitamin A: 419IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan spise galette med fersken, som den er. Men du kan også servere den med råcreme, flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.

En god vaniljeis er også fremragende til denne franske tærte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob Houth

    februar 10, 2024 at 2:56 pm

    Har aldrig hørt om bagesukker. Er der nogen forskel ift melis eller rørsukker ?

    Vh. Jac.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2024 at 3:18 pm

      Hej Jacob
      Bagesukker er lidt finere end alm. sukker, og derfor opløses det nemmere. Jeg har skrevet mere om det her: https://madensverden.dk/bagesukker/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anna

    juli 03, 2022 at 9:59 pm

    Hej. Jeg forstår ikke hvorfor æggehviden skal være pasteuriseret? Den skal jo bages. Er glad for mange af dine opskrifter

    Svar
    • Rakel Seneca

      juli 04, 2022 at 12:32 pm

      Hej Anna
      Tak for din besked, jeg er glad for at du holder af vores opskrifter.
      Du har helt ret, man kan sagtens bruge almindelig æggehvide, da den jo som sagt bliver bagt. Jeg vil gå ind og rette opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required