Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Galette med fersken er en sikker vinder som afslutning på et måltid - og her får du en dessert, som alle kan lide.
Galette er i virkeligheden en fransk tærte, men den laves uden tærteform.
Derfor er den lidt rustik, men samtidig altså meget nem at bage. Her min dessert-version med fersken, og det smager altså forrygende godt!
Opskriften er beregnet som dessert til seks personer.
Se også disse opskrifter på lækre kager:
- Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
- Jordbærtærte med mazarinbund
- Clafoutis med pære og chokolade
Opskrift på galette med fersken
Galette med fersken
Ingredienser
- 100 g mandelmel
- 150 g hvedemel
- 100 g smør - koldt
- 25 g bagesukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk vand
Fyld
- 50 g sukker
- 50 g mandelmel
- 40 g marcipan
- 3 stk fersken
- 2 tsk vaniljesukker
Pynt
- Æggehvide
- Sukker
Fremgangsmåde
- Vej mandelmel af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker.
- Smuldr smørret helt ud i blandingen, så det bliver en let smuldredej.
- Tilsæt cirka tre spiseskefulde vand, saml dejen hurtigt og form den til en lille kugle.
- Mørdejen til din galette med fersken stilles på køl i en times tid.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Ælt hurtigt dejen igennem, så den bliver smidig. Rulles derefter ud i en smule mel til en størrelse på cirka 30 gange 25 centimeter. Rul mørdejen omkring kagerullen og læg den forsigtigt på bageplade med bagepapir. Dejen er dog nemme at rulle ud så du kan også rulle den direkte ud på bagepapiret på bagepladen.
- Rør fyldet sammen og fordel det ovenpå mørdejen. Men hold en kant på cirka fem centimeter fri.
- Skær fersken ud i både, vend dem i lidt vaniljesukker og læg dem på fyldet.
- Fold forsigtigt kanten på de fem centimeter op over fyldet, så du har en kant hele vejen rundt.
- Pensl kanten med pasteuriseret æggehvide og drys med sukker.
- Bag din galette med fersken i cirka 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan spise galette med fersken, som den er. Men du kan også servere den med råcreme, flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.
En god vaniljeis er også fremragende til denne franske tærte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jacob Houth
Har aldrig hørt om bagesukker. Er der nogen forskel ift melis eller rørsukker ?
Vh. Jac.
Holger Rørby Madsen
Hej Jacob
Bagesukker er lidt finere end alm. sukker, og derfor opløses det nemmere. Jeg har skrevet mere om det her: https://madensverden.dk/bagesukker/
Alt det bedste
Holger
Anna
Hej. Jeg forstår ikke hvorfor æggehviden skal være pasteuriseret? Den skal jo bages. Er glad for mange af dine opskrifter
Rakel Seneca
Hej Anna
Tak for din besked, jeg er glad for at du holder af vores opskrifter.
Du har helt ret, man kan sagtens bruge almindelig æggehvide, da den jo som sagt bliver bagt. Jeg vil gå ind og rette opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på det.
Venlig hilsen
Rakel