Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Galette med fersken

Galette med fersken (nem opskrift på skøn ferskengalette)

Billede af gallet med fersken.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
54
SHARES
FacebookMessenger54PinterestEmailSMS
Indhold
  • Galette med fersken
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på galette med fersken
  • Tip
  • Kommentarer

Galette med fersken

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør koldt
  • 25 g bagesukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand eller lidt mere
Fyld
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 40 g marcipan
  • 3 stk fersken
  • 2 tsk vaniljesukker
Pynt
  • Æggehvide
  • sukker og evt. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Vej mandelmel af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker. Smuldr smørret helt ud i blandingen, så det bliver en let smuldredej.
  2. Tilsæt cirka tre spiseskefulde vand, saml dejen hurtigt og form den til en lille kugle. Mørdejen stilles på køl i en times tid.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  4. Ælt hurtigt dejen igennem, så den bliver smidig. Rulles derefter ud i en smule mel til en størrelse på cirka 30 gange 25 centimeter. Rul mørdejen omkring kagerullen og læg den forsigtigt på bageplade med bagepapir. Dejen er dog nemme at rulle ud så du kan også rulle den direkte ud på bagepapiret på bagepladen.
  5. Rør fyldet sammen og fordel det ovenpå mørdejen. Men hold en kant på cirka fem centimeter fri.
  6. Skær fersken ud i både, vend dem i lidt vaniljesukker og læg dem på fyldet.
  7. Fold forsigtigt kanten på de fem centimeter op over fyldet, så du har en kant hele vejen rundt.
  8. Pensl kanten med pasteuriseret æggehvide og drys med sukker. Gerne også med mandelflager.
  9. Bag din ferskengalette i cirka 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier441kcalKulhydrater42gProtein9gFedt28gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol36mgNatrium113mgKalium52mgKostfibre4gSukker18gVitamin A419IUVitamin C0.02mgCalcium65mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på galette med fersken

Galette med fersken er en sikker vinder som afslutning på et måltid - og her får du en dessert, som alle kan lide.

Galette er i virkeligheden en fransk tærte, men den laves uden tærteform.

Derfor er den lidt rustik, men samtidig altså meget nem at bage. Her min dessert-version med fersken, og det smager altså forrygende godt!

Opskriften er beregnet som dessert til seks personer.

Se også disse opskrifter på lækre kager:

  • Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
  • Jordbærtærte med mazarinbund
  • Clafoutis med pære og chokolade
  • Rabarbergalette - galette opskrift med rabarber

Tip

Du kan spise galette med fersken, som den er. Men du kan også servere den med råcreme, flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.

En god vaniljeis er også fremragende til denne franske tærte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob Houth skriver

    februar 10, 2024 at 2:56 pm

    Har aldrig hørt om bagesukker. Er der nogen forskel ift melis eller rørsukker ?

    Vh. Jac.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2024 at 3:18 pm

      Hej Jacob
      Bagesukker er lidt finere end alm. sukker, og derfor opløses det nemmere. Jeg har skrevet mere om det her: https://madensverden.dk/bagesukker/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anna skriver

    juli 03, 2022 at 9:59 pm

    Hej. Jeg forstår ikke hvorfor æggehviden skal være pasteuriseret? Den skal jo bages. Er glad for mange af dine opskrifter

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      juli 04, 2022 at 12:32 pm

      Hej Anna
      Tak for din besked, jeg er glad for at du holder af vores opskrifter.
      Du har helt ret, man kan sagtens bruge almindelig æggehvide, da den jo som sagt bliver bagt. Jeg vil gå ind og rette opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required